Dromen over mooi wonen


Zoals jullie misschien hier en daar al hebben gelezen in mijn maandelijkse overzichten – of misschien ook niet – zijn Kristof en ik nu al een tijdje (lees: 1,5 jaar!) op zoek zijn naar een koophuis. Daarom doe ik in de tussentijd dan ook niets liever dan dromen over mijn toekomstige woning en hoe ik die ga inrichten en decoreren. Ik hoop namelijk dat alles qua interieur wat vlotter gaat verlopen dan het kopen van de woning zelf. Op Pinterest heb ik reeds genoeg inspiratie kunnen opdoen en ben ik er inmiddels wel achter wat ik wél en wat ik niet zo graag zie. De volgende dingen zou ik alvast wél heel graag in mijn eigen huisje terug zien… 

Gezellige inkomhal
Ik wil heel graag een mooie inkomhal in mijn huis. Gigantisch groot hoeft deze ruimte niet te zijn, maar te klein liefst ook niet. Een inkomhal kan namelijk zo veel over je huis zeggen. Ik wil echt dat, van zodra ik de deur van mijn huis open voor bezoek, er een soort van warmte naar buiten straalt. Iets a là: “Jij bent hier welkom!”. Een leuk tafeltje, wat sfeerlampjes, en een mooie trap mogen in deze ruimte niet ontbreken.

Roze fauteuil
Ik spotte ooit deze velvet roze, schelpvormige stoel bij Sissy-Boy en sindsdien blijf ik daar maar mee in mijn hoofd zitten. Wat een prachtexemplaar. In mijn huis zal er dus hoe dan ook zo’n soortgelijke fauteuil komen. Ik zal wel een manier vinden om hem ergens in het interieur te verwerken.

Groot boekenrek
Iets waar ik al mijn hele leven van droom is een heel groot boekenrek. De bureaukamer zal bij ons dus gegarandeerd een halve bibliotheek worden. Zalig!

Donkere houten vloer
Op vlak van vloeren blijft mijn oog steeds opnieuw vallen op donker hout. Bij mijn ouders thuis ligt er een donker parket en dat raak ik maar niet beu. Ik veronderstel dat ik daar in mijn eigen huis dus ook niets verkeerd mee kan doen. Parket is echter erg duur dus een goed(koper), en steeds populairder, alternatief zou een PVC vloer kunnen zijn. Ik vind het er net zo mooi uitzien als parket, en het heeft best nog wat voordelen ook. Je kunt het bijvoorbeeld zonder problemen in de keuken leggen omdat het waterafstotend is. Vind ik alleen maar top!

Leefveranda
Een leefveranda is vaak een mooie uitbreiding van de woning. Er komt meteen ook ontzettend veel licht door binnen en je hebt constant een goed uitzicht op de tuin. Moderne veranda’s zijn bovendien ook perfect geïsoleerd, waardoor je er gedurende alle seizoenen zonder problemen kunt vertoeven. Heerlijk lijkt me dat. En als een veranda geen mogelijkheid is, dan wil ik grote ramen. Of gewoon heel veel ramen. Als er maar genoeg natuurlijk licht naar binnen kan.

Planten
Ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit en stralen simpelweg gezelligheid uit. Plantjes mogen dus zeker ook niet ontbreken. Ze kunnen van een huis een echte thuis maken.

Wat mag er in jouw droomwoning niet ontbreken? 

(In samenwerking met Carpetright.)

Comments (15)

 • Darina

  26 januari 2018 at 05:18

  Zo leuk om met interieur bezig te zijn. Ik zou graag nog een chaise longe willen. Droom ik al jaren van.

  1. HosteSarah

   29 januari 2018 at 17:57

   Ja, éh? Ik kan echt al niet wachten om ooit een eigen huisje te hebben en dat vervolgens volledig in te kunnen richten naar mijn smaak. Lijkt me zo fijn! En oeh, ja. Een chaise longue heeft ook wel iets. Ziet er altijd zo luxueus uit vind ik 🙂

 • Irene

  26 januari 2018 at 09:30

  Haha ik wou ook altijd een mooie hal en die van ons is écht heel lelijk, maar ik trek het me nu totaal niet meer aan. Mensen krijgen een fijn gevoel als ze van de hal in de woonkamer komen en dat vind ik ook al goed 🙂 Wij hebben een roze zetel en ik wou altijd dat stoeltje dat jij toont maar dan in het donkergroen. Helaas ook niet meer te vinden en ik zou ook niet weten waar ik het moet zetten. Haha :p En zo'n leefveranda vind ik ook zalig! Die van ons is groot genoeg en tof genoeg om te zitten met een giga zetel en een biljarttafel, alleen totaal niet geïsoleerd dus nu ijskoud :p Dat is meer iets voor in de zomer met de schuifdeuren helemaal open. Kijk er al naar uit!

  1. HosteSarah

   29 januari 2018 at 17:59

   Ah, zo jammer van je veranda. Maar je hebt er in ieder geval wél eentje. Kan ik (nog) niet zeggen. Haha. Je kunt er dan toch tijdens de zomer optimaal van genieten 😉 Lijkt me trouwens best wel plezant om al de schuifdeuren open te kunnen zetten dan. Zalig!

 • Johanne

  26 januari 2018 at 10:31

  Jaa, ik vind het ook heerlijk om over een mooi huis te dromen. Pinterest is ook mijn favoriete plek om even helemaal los te gaan (ben je gaan volgen!), maar vrees dat het nog wel even duurt voordat ik mijn droominterieur heb… Maar daar moet in ieder geval een mooie grote boekenkast in, een heerlijke grote bank (roze is heel gaaf, maar dat gaat er niet in bij mijn vriend, dus dan maar grijs of een mooie lichtbruin leren bank) en veel bloemen en dingen aan de muur!

  1. HosteSarah

   29 januari 2018 at 18:01

   Ik vrees bij mij dus ook dat het nog even gaat duren eer ik mijn droominterieur heb. Helaas. Ik hoop echt dat het niet alleen bij dromen moet blijven hier. En haha, een echte roze sofa zou er bij mijn vriend volgens mij ook niet inkomen. Zo'n fauteuil daarentegen… dat is nog niet zó opvallend, dat zou wel lukken 😉

  2. HosteSarah

   29 januari 2018 at 18:03

   Oh, en ik ben je ook gaan volgen op Pinterest! Leeuk!

 • Evelyne Vergote

  26 januari 2018 at 15:37

  Ik hou wel van een landelijke stijl, niet te donkere meubels en vooral heel veel licht in huis. Een veranda heb ik ook altijd van gedroomd.

  1. HosteSarah

   29 januari 2018 at 18:03

   Zo'n beetje mijn gedachten, dus 😉

 • Sas / iliveformydreams.com

  26 januari 2018 at 16:59

  Altijd leuk om mee bezig te zijn. Wij zijn onze droomwoning (waar we nu al ruim een jaar wonen) nog vol op aan het stylen. Super leuk om te doen! Een echte must in mijn woning? Persoonlijke DIY's en persoonlijke dingen met een diepere betekenis voor ons.

  1. HosteSarah

   29 januari 2018 at 18:04

   Klinkt echt heerlijk om te kunnen doen. Dat is dus echt één van mijn dromen! En absoluut… dingen met een persoonlijke, diepere betekenis horen moeten er bij mij ook komen. Ook dat maakt je huis al sneller een echte thuis.

 • Nesrin

  28 januari 2018 at 15:37

  Ik wil heel graag een serre! Verder kan ik mij aardig in jouw lijstje vinden. Die velvet stoel van Sissy Boy is ZO GAAF!

  1. HosteSarah

   29 januari 2018 at 18:06

   Oh, een serre? Super! Ik wou dat ik wat meer interesse had in tuinieren en dat ook wilde hebben, maar helaas pindakaas. Haha.

 • sam

  29 januari 2018 at 16:29

  Ja planten! 😀 Wij hebben er nu aardig wat in huis en genieten er echt van.

  1. HosteSarah

   29 januari 2018 at 18:07

   Zalig! Dat wil ik dus ook 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Bloggen en privacy?

Volgende bericht

A few of my favorite things #4