De Google TAG

De Google tag kwam ik tegen op de blog van Ester en vond ik echt wel grappig. Je voert elke letter van het alfabet in op Google en vertelt dan wat meer over de laatste zoekopdracht die naar boven komt. Wat dat dan ook moge zijn. Ik ben meteen ook zo'n type dat ontzettend veel googelt. Van liedjes waar ik niet kan opkomen tot woorden die ik niet exact weet te spellen tot weet-ik-veel wat nog allemaal. Hoe dan ook... hier komen, per letter, mijn laatste Google zoekopdrachten.

Around the world in 80 pages
Een schrijfwedstrijd waaraan ik meedeed. Je kon er namelijk een reis mee winnen. Helaas leverde het mij totaal niets op. Volgende keer beter.

BMW cabrio
Ik was nieuwsgierig naar hoeveel zo'n BMW cabrio kost. Ik ken echt totaal niets van auto's en had (heb) daar dus ook totaal geen idee van. En om eerlijk te zijn is mijn Google zoekactie ook niet bepaald succesvol geëindigd. In mijn ogen zien al die BMW cabrio's er exact hetzelfde uit, maar blijkbaar bestaan er toch verschillende modellen en toestanden. En daar stopt het dan al voor mij. Zo nieuwsgierig naar auto's en hun prijzen ben ik nu ook weer niet.

Cocker Spaniël
Tijdens de jaarlijkse kerstquiz die mijn papa altijd organiseert stond er in de fotoronde een hond afgebeeld. En wij moesten zeggen omtrent welk ras het ging. Ik zag er een cocker spaniël in, maar aangezien enkel het woord 'spaniël' al genoeg was om je punt te verdienen zocht ik voor mezelf toch nog eventjes op of het effectief om een cocker spaniël ging. En dat was ook zo. Goed gezien van mij.

Disney 3D rides Star Wars
Op een gegeven moment was ik tegen Kristof aan het zeggen dat er, wanneer je vroeger naar de cinema ging, tijdens de voorfilmpjes altijd reclame was over een gave attractie in Disneyland. Zo met een vliegtuigje waarin het leek alsof je zelf ook meevloog. Ik kreeg maar niet uitgelegd wat ik bedoelde. Uiteindelijk zei Kristof dat ik het waarschijnlijk over een Star Wars attractie had, maar dat hij totaal geen idee had over de welke ik aan het doorbabbelen was. Ik begon daarom maar Disney 3D rides van Star Wars op te zoeken en blijkbaar had ik het dus over de Star Tours, die ondertussen waarschijnlijk al 100 keer vernieuwd is. Maar dat vliegtuigje waar ik het over had komt er wel nog steeds in voor.

Euroscoop Genk
Omdat we, als we naar de cinema gaan, vaak naar dààr gaan. Dat is voor ons altijd het makkelijkste.

Fantastic Beasts leesboek
Voor Kerstmis kreeg ik het Fantastic Beasts filmscenario cadeau. Ik moet ook het échte leesboek nog lezen en googlede dat eventjes.

Ginsonline
Omdat één van Kristof's kerstcadeaus een fles gin was. Ik bestel dat vrijwel altijd via ginsonline. Handig.

Hendrick's gin
Op ginsonline zag ik toen ook gelijk dat je budget kon winnen bij het schrijven van een review. Ik besloot dus ook meteen wat beoordelingen online te zetten over gins die ik al eerder had gedronken. Over de Hendrick's gin bijvoorbeeld. Dat vind ik een basic gin die je, als liefhebber, echt wel in je barkast moet hebben staan.

Indonesië
Research voor onze jaarlijkse kerstquiz. Mijn papa stelt die altijd compleet zelf op en durft al weleens vragen te stellen over landen waar we het voorbije jaar geweest zijn. Helaas deed hij dat dit jaar niet. Research voor niets dus.

JennieFromTheBlog
Jennie's blog volg ik al een tijdje, maar nu ze zopas in Aruba is geweest lees ik haar artikels extra graag. Wat zou ik daar ook graag naartoe willen gaan. Haar vakantiefoto's zijn dan ook echt om bij weg te dromen. Zo mooi!

K3 zoekt K3
Eind vorig jaar zag ik een K3 eindejaarsspecial op tv. Ik heb de hele zoektocht naar de drie meisjes indertijd met heel veel plezier gevolgd en heb het altijd drie toffe meiden gevonden. Alsof het zo hadden moeten zijn dat zij nu de nieuwe K3 zijn. Ofzo. Daarom was ik ook benieuwd om hun audities nog eens terug te bekijken. Vandaar dus.

Landschildpad
Vorig jaar adopteerde ik twee landschildpadden en sindsdien doe ik niets anders dan daar alles over googelen. Ik ken namelijk niets van die diertjes. Thank God for Google.

Monkey gin
Ook de Monkey gin zocht ik op tijdens het schrijven van enkele beoordelingen op ginsonline. Gecombineerd met de juiste tonic en botanicals vind ik dat namelijk ook een erg lekker drankje. Hmm.

Niels Destadsbader agenda 2017
Ik heb nooit iets gehad met Niels Destadsbader, tot ik er vorig jaar plots over droomde. Heel gek was dat. Ik werd wakker en kreeg hem gewoon niet meer uit mijn hoofd. (Ja, hoe oud ben ik? Twaalf?!) Toen ik dat tegen Kristof vertelde moest die daar echt enorm hard om lachen. Als grapje zei ik vervolgens dat we maar eens naar één van Niels' optredens moesten gaan kijken, waarna ik dus zijn agenda raadpleegde. En jawel... diezelfde avond zou hij optreden bij ons in de buurt. Zo toevallig. Enkele dagen later lanceerde hij dan ook nog eens zijn single met als titel 'Sara'. Toen was het hek hier helemaal van de dam. Haha.

Oorpijn
Omdat ik regelmatig last heb van oorpijn en dat ook vrijwel elke keer opnieuw google. Alsof ik bij elke zoekopdracht opnieuw hoop dat er op magische wijze een oplossing tevoorschijn gaat komen. Ofzo.

Poppies gin
Weer een gin die ik wilde beoordelen op ginsonline.

Quote sunshine happiness
Ik was op zoek naar een gepaste quote om op een kaartje te schrijven en zocht die op deze manier. Er moest iets met 'sunshine' instaan en positief zijn.

Radio 2 1000 klassiekers 2017
Omdat mijn papa zich afvroeg hoe die lijst exact samengesteld wordt, en of de lijst effectief al helemaal gepubliceerd was op dat moment.

Sri Lanka whale swimming
Omdat ik met walvissen wil gaan zwemmen! Maar echt. Zo graag, éh.

Thuis serie
Opnieuw research voor de kerstquiz. Elk jaar wordt er wel een vraag gesteld over een personage uit Thuis. En toch wisten we het antwoord op de vraag dit jaar weer niet. Typisch.

Uzleuven.be/neurologie
Om een afspraak die ik bij de neuroloog had te kunnen verzetten.

Veggie burger bbq cheese
Ik probeerde mijn favoriete veggie burger op te zoeken zodat mama wist welke ze moest meenemen uit de winkel.

Wat is er na de dood
Iets waar ik serieus in geïnteresseerd ben. Ik vind het zo vreemd dat we daar compleet niets van weten. Dat wetenschappers, na al die jaren, nog geen stap vooruit hebben gezet op dat vlak. Heel mysterieus is dat. Toch?

Xenos folder
Ik kom echt heel graag in de Xenos. Het is zo'n winkel die we hier in België niet hebben, dus altijd als we naar Nederland gaan neem ik weleens een kijkje op de website om mijn bezoekje aan de winkel voor te bereiden. Ze hebben er steeds opnieuw zulke leuke dingen vind ik.

YeloTv
Tegenwoordig heet het Yelo Play blijkbaar. Ik kom regelmatig op de website of de app om programma's van op een afstandje op te nemen. Super handig dat zo'n dingen gewoon op deze manier kunnen.

Ziekte van crohn
Omdat mama aan het praten was over de ziekte van crohn en ik niet zo goed wist wat dat precies inhield.

Wat was jouw laatste Google zoekopdracht onder de letter 'Z'? Be honest ;)


6 opmerkingen

 1. Haha wat geweldig zeg! Mijn laatste 'Z' zoekopdracht was zwart wit organize planning agenda. Super leuke originele tag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha bij mij staat er als ik de Z intyp: Zalando, Zara, Zeb. Ik kijk niet veel in online webshops hoor ;) wel tof die tag. Maar ik zoek blijkbaar op de pc niet veel dingen op via Google want bij veel letters zijn het de standaard zoekwoorden die er in komen en waar ik van weet dat ik er nog nooit op gezocht heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalige post! Bij mij was de Z: zondag 14 januari koopzondag. Ja, ik wou weer eens gaan shoppen en wist niet welke winkels er open waren. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net zoals bij Irene staat er bij het intikken van Z: Zalando, Zara, Zeb :D Op Zalando heb ik recent nog gesurft omdat mijn collega er schoenen had besteld en ik ze eens wou bekijken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik kreeg Zebrawoods, een of ander event dat ik gegoogled heb, maar waar ik natuurlijk nooit naartoe ben geweest (story of my life, haha!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha wat grappig! Deze tag kende ik nog niet! Ik verwijder mijn zoekgeschiedenis altijd, dus bij mij staat bij Z de standaard dingen als Zalando en Ziggo haha.

  BeantwoordenVerwijderen