Day Zero Project - UPDATE!

Op 1 januari 2016 startte ik met het Day Zero Project; 101 doelen die ik probeer te behalen in 1001 dagen. Het is best een plezant project dat je meteen ook doet nadenken over je dromen. Omdat ik ondertussen al zo'n twee jaar bezig ben vond ik het hoogtijd voor een update!

DONE!
Op het moment dat ik dit schrijf heb ik 48 van mijn 101 doelen bereikt. Dat had dus véél beter gekund. Mijn project loopt nog maar tot eind september dus ik ga mijn best moeten doen om nog zoveel mogelijk doelen te kunnen verwezenlijken. Over alle 48 bereikte doelen schreef ik overigens wel al artikels; die kan je hier terugvinden.

DIT WORDT MOEILIJK
#005. go on a cruise
Want hoe en wat en waar en wanneer? En money, money, money.

#020. twee weken ontstressen in een 5* hotel
Same as above. Jammer maar helaas.

#056. ga eten in een sterrenrestaurant
Mocht geld geen probleem zijn dan was ik er misschien al weleens geweest, maar nu vind ik het een beetje moeilijk om zoveel te moeten betalen voor eten waarvan ik (als moeilijke eter!) niet eens weet of ik het wel ga lusten. Ik ben er alsnog wel ontzettend benieuwd naar, naar zo'n sterrenmaaltijd. Ik wil dat hoe dan ook ooit weleens geproefd hebben.

#064. get a tattoo
Ik wil ook kunnen zeggen dat ik een tattoo heb, en dat ik weet hoe het voelt om er één te laten zetten. Ik vind het altijd zo'n beetje onnozel wanneer mensen tegen mij zeggen: 'Jij hebt dat niet éh?', er van uit gaande dat ik niet het type ben dat een tattoo heeft. En dan droom ik altijd dat ik super badass zou kunnen antwoorden met: 'Yo, bitch, ik heb er wel één!'. Haha. Maar enfin. Ik heb dus nog geen tattoo en ik kan dat dus ook nog niet zeggen. Mijn probleem is dat ik blijf twijfelen over hetgeen ik wil laten tatoeëren. En het feit dat je ook niet eender welke tattoo shop kunt binnen gaan is ook wel een dingetje. Mocht ik op reis gewoon de eerste de beste zaak kunnen binnenstappen dan had ik er sowieso al lang één gehad. Maar oké. Dat doe je dus niet zomaar natuurlijk.

#065. complete a coloring book
Ik kleur zo af en toe weleens graag om mijn gedachten te verzetten, maar zo'n heel boek vervolledigen... dat is een andere zaak. Daar heb ik een twintigtal jaar extra voor nodig denk ik.

#067. go parasailing
Aangezien er nog 0% reisplannen zijn gemaakt voor dit jaar (auwch!) zie ik mij dus ook nog niet zo snel aan zo'n parachute bengelen boven het water. Bummer.

#070. get my fortune told
Ik ben op mijn 17de eens naar een waarzegster geweest en ik zou dat heel graag nog eens opnieuw willen doen. Gewoon om het nog eens mee te maken. En er dan een mening over te vormen. Alleen weet ik niet zo goed waar ik de juiste persoon kan vinden (want wie is 'écht' en wie niet?) en het is toch ook echt wel enorm spannend om te doen. Het is zo'n beetje een drempel waar ik mij de komende maanden nog niet opnieuw zie over stappen.

#084. jump into a pile of leaves
Ja, stom van mij dat ik dat niet gedaan heb afgelopen herfst. Tenzij er in september al een heleboel bladeren van de bomen gaan vallen hier dan kàn ik dit gewoon niet meer doen vooraleer mijn project ten einde loopt. Oeps.

#101. paardrijden op het strand
Ik hou van paardrijden en ik hou van het strand. De combinatie is voor mij dus de hemel op aarde. Ik zou het heel graag nog eens doen op vakantie in een warm land, maar dan zit ik weer met hetzelfde probleem als bij mijn eerste puntjes; hoe en wat en waar en wanneer en money, money, money. Pfuh. Life.

DIT KON BETER
#014. vijf keer toerist in eigen land spelen (3/5)
Ik bezocht dit jaar Lier, Ieper en Brussel. Voor de rest heb ik totaal geen andere plaatsen in België bezocht. Best triest eigenlijk. Er valt hier zoveel te zien en ik kom vrijwel niet buiten. Daar moet ik dit jaar toch écht wat meer verandering in brengen!

#021. ga 20x naar de bioscoop (13/20)
Ik ga echt super graag naar de film dus ik vind het straf dat ik op twee jaar tijd maar 13 keer ben geweest. Dat is dus zeker iets dat ik vaker wil gaan doen.

#050. bake a Christmas cake
Een kerstcake bakken zal er dus ook niet meer inzetten aangezien er geen Kerstmis meer zal zijn tijdens mijn project. Ik heb gemerkt dat het hier gewoon ook totaal overbodig is om een cake te maken tijdens de feestdagen. Er is dan al veel te veel eten aanwezig. Nu wil ik dus gewoon een cake bakken en vervolgens mooi decoreren. Moet lukken!

#059. maak 10 recepten uit een kookboek (4/10)
Dat ik nooit kookboeken gebruik maar recepten standaard opzoek via internet. Dat is nu wel gebleken. Kookboeken kopen moet ik dus niet meer doen! Les = geleerd. Al wil ik de boeken die ik in huis heb wel wat meer gaan gebruiken.

#074. buy flowers for my mom
Zo simpel maar toch nog niet gedaan. Ik begrijp het zelf ook niet.

Voor de andere puntjes uit mijn Day Zero Project lijst is het eigenlijk simpelweg een kwestie van doen. Niet teveel nadenken; DOEN! Ik ben benieuwd wat ik dit jaar nog ga kunnen verwezenlijken. Spannend!

Doe jij ook al mee aan het Day Zero Project8 opmerkingen

 1. Haha, mama en ik sparen nu elke maand 10 euro om in december nog eens naar The Jane te gaan ;) In mijn hoofd lijkt het dan alsof ik er toch niet zó veel voor moet betalen of zo, haha. Parasailen heb ik ook al eens gedaan, was superleuk! Toekomst voorspellen zou ik een beetje eng vinden, denk ik. Niet dat ik daar superhard in geloof, maar sowieso dat ik er dan wel over zou beginnen nadenken, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel een heel goed idee om op die manier te sparen om naar The Jane te kunnen gaan. Ga ik onthouden :)

   Verwijderen
 2. Voor mij geen waarzegster. Ik wil niet weten wat er mij nog te wachten staat, goed of slecht. Ik heb dat altijd al gezegd en blijf het zeggen. Is absoluut niet voor mij weggelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. Ik vind zulke dingen weleens tof om te horen. Al is het maar om te weten te komen of zulke dingen écht zijn of niet.

   Verwijderen
 3. Tof idee! Een cruise zie ik ook zitten maar David vindt dat iets voor oude mensen. Haha :p En een tattoo zou ik ook nog wel willen. Ik weet ook wel wat ik mooi vind, maar ik durf niet goed :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een cruise ziet Kristof hier ook niet meteen zitten. En ik zou dat zoooo graag eens doen. Echt jammer. Mannen éh ;)

   Verwijderen
 4. Veel succes ermee! Ik ben er vorig jaar mee begonnen, dus ik heb nog wel even. Best leuk om er mee bezig te zijn, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad. Echt de ideale manier om meer uit je dromen/doelen te halen en ze sneller te kunnen bereiken. Jij ook nog veel succes :)

   Verwijderen