Blog UPDATE

Eventjes een update omtrent mijn blog. Bij een nieuw jaar horen er vaak ook nieuwe gewoontes en goede voornemens en dingen in die trend. Daarom leek het mij wel interessant om het even te hebben over mijn blog en welke richting ik deze zie opgaan het komende jaar. Een beetje duidelijkheid kan nooit kwaad.

SCHEMA
Sinds vorig jaar probeer ik me te houden aan het publiceren van een artikel op maandag, woensdag en vrijdag. Drie artikels per week is voor mij voorlopig ideaal en het weekend vrijhouden vind ik gewoon plezant. Ik publiceer elk artikel overigens altijd 's morgens om 5u, zodat er bij het wakker worden meteen iets klaarstaat om te kunnen lezen. Op deze manier werkt het voor mij momenteel prima.

RUBRIEKEN
Ik blog over alles wat mij interesseert en vind het leuk dat ik op mijn kleine stukje internet mijn ei kwijt kan. Meestal schrijf ik willekeurig over de dingen die in me opkomen, maar af en toe komen er ook terugkerende rubrieken tevoorschijn. Zo plaats ik onder andere maandelijks een 'My life in pictures', deel ik af en toe 'A few of my favorite things' en '10 dingen die je nog niet over mij wist'. Het hebben van zulke terugkerende artikels geeft mij wat houvast en maakt het bloggen af en toe wat simpeler. Binnenkort komt er overigens ook een nieuwe rubriek aan waarin ik maandelijks enkele van mijn favoriete films met jullie zal delen. Ik kijk er al naar uit.

Oh, en mocht jij nog een onderwerp op mijn blog willen zien terugkomen... laat het dan gerust weten hoor. Tips, goede raad en inspiratie ontvang ik maar al te graag.

DE BLOG-WERELD
Ik blog dus enorm graag maar wat ik soms wel een beetje vervelend vind is de wereld rondom het hebben van een blog. Dat het allemaal voor een groot deel rond statistieken draait, dat is nu eenmaal zo en dat vind ik ook gewoon oké. Als bedrijf kan je ook maar beter samenwerken met de blog die het meest aantal bezoekers heeft. Logisch.

Waar ik het wat moeilijker mee heb is het netwerken. Als je dagelijks geen x-aantal blogs bezoekt dan raakt een kleinere blog als die van mij al snel in de vergetelheid verzeild. Je moet online erg actief zijn om volk te trekken, en laat dat nu niet mijn sterkste kant zijn. Ik blog graag en ik lees graag blogs... maar overal reacties achterlaten is niet zo mijn ding. Op dat vlak hou ik me liever wat op de achtergrond, wat natuurlijk nadelig is voor mijn kleine stukje internet.

Ook ben ik niet zo'n held in het 'ik reageer op jouw blog - jij reageert op mijn blog als wederdienst'. Wanneer je op iemand's blog reageert moet je dat doen omdat je graag iets wilt zeggen. Niet omdat je een reactie wilt als wederdienst. Vind ik. Soms lees ik bijvoorbeeld erg leuke en interessante en lieve en grappige en uitgebreide reacties op artikels van mij (dankjewel daarvoor - echt waar!), en dan vind ik het soms onbeleefd als ik niet meteen naar de blog van de persoon in kwestie ga om ook zo'n toffe reactie achter te laten. Wat een onnodige gedachte is, want ik ben niemand een wederdienst-reactie verschuldigd. En het hebben van een blog moet natuurlijk gewoon leuk blijven. Als je begrijpt wat ik bedoel.

BEDANKT
Hoe dan ook wil ik al mijn lezers wel enorm bedanken. Voor het bezoeken van mijn blog, het lezen van mijn -soms toch wel- chaotische hersenspinsels en voor het achterlaten van de super lieve reacties! Jullie houden mijn blog overeind en, om eerlijk te zijn, mij soms ook. En hoewel ik niet de meest actieve persoon ben op vlak van reacties achterlaten, ben ik zeker wel een actief blog-lezer. Don't you worry ;)

Laat jij vaak reacties achter op blogs die je leest? 


19 opmerkingen

 1. Sinds ik zelf blog weet ik dat het leuk is om reacties te ontvangen en daarom laat ik nu soms reacties bij anderen achter. Vaak als ik in de trein zit, want dan heb ik daar tijd voor. Ik wil dan wel iets te melden hebben. En het betekent niet dat ik een reactie terug verwacht. Maak er een mooi jaar van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, precies. Dat vind ik dus ook belangrijk; dat ik iets te melden heb. Reacties als 'leuk artikel' vind ik soms zo'n beetje gek. Vind de persoon in kwestie je artikel dan ook wel écht leuk? Of draait het om het terugkrijgen van een reactie? Wanneer mensen echt iets te zeggen hebben merk je dat wel, vind ik. En dat is echt leuk :) Voor jou ook een heel mooi jaar gewenst!!! x.

   Verwijderen
 2. Ik reageer best vaak, maar het hangt er wel echt vanaf of ik iets nuttigs of interessants te vertellen heb. Het helpt dan wel als er een vraag onderaan de blogpost staat, zoals hier bijvoorbeeld. Als ik niks te zeggen heb, ga ik ook echt niet zitten nadenken over wat ik dan kan gaan schrijven of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik dus ook belangrijk, dat ik effectief iets te vertellen heb. Beginnen nadenken hoeft voor mij ook niet. Wat ik soms wel gek vind zijn die hele korte reacties. 'Leuk' of 'Mooie foto' komen bij mij niet altijd zo oprecht over. Wat natuurlijk gewoon aan mij kan liggen ook. Maar toch...

   Verwijderen
 3. En dan reageer ik ook even op jouw blog! En toevallig schrijf je net in je artikel over reageren op blogs en terugreageren. Ik lees ook dagelijks wel wat blogs en probeer her en der wel wat te reageren. Ook omdat ik het zelf leuk vind om reacties te krijgen. Wel probeer ik hierbij een beetje na te denken of ik echt wat te melden heb in een reactie. Als ik niet verder kom dan 'goed geschreven' dan zie ik vaak toch af van het plaatsen van de reactie. Daarnaast vind ik het trouwens ook leuk om op blogs te kijken naar aanleiding van een leuke reactie op mijn blog. Dan ben ik wel nieuwsgierig. Zodoende ben ik hier ook bij jouw blog terecht gekomen :) Ik denk dat iedereen zijn eigen weg daarin moet bepalen. Soms dan lees je wel eens dat bepaalde bloggers vinden dat er een soort van blog-wetten bestaan over wat wel of wat niet 'mag'. Daar kan ik niet zo goed tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dankjewel voor je lieve reactie. Naargelang interessante reacties die ik op mijn blog vind kom ik dus ook weleens op andere mensen hun blog terecht uit nieuwsgierigheid. Blog-wetten zijn er inderdaad helemaal niet op vlak van reacties; dat vind ik ook een beetje onnozel aangezien iedereen voor zichzelf moet beslissen hoe hij daarmee omgaat. Toch heb ik het soms ook een beetje moeilijk met erg korte reacties (zoals 'leuk' op een diepgaand artikel bijvoorbeeld). Dat vind ik dan alles behalve oprecht over komen. Wat natuurlijk helemaal aan mij kan liggen, maar toch. Als ik zelf ook niet verder kom dan zo'n korte reactie dan plaats ik ze ook liever gewoon niet. Maar hoe dan ook is het absoluut wel leuk om reacties te krijgen, ja. Zeker weten :)

   Verwijderen
 4. Ik lees veels te weinig blogs. Ik heb af en toe zo'n leesronde, zoals vandaag bij jou. Maar ik volg zóveeeel leuke blogs, dat ik het allemaal niet bij kan houden helaas. Ik vind het blogwereldje ook niet altijd makkelijk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar. Ik doe dat soms ook, van die leesrondes houden omdat ik te weinig tijd heb om alle leuke blogs die ik volg dagelijks te lezen. En blij om te horen dat ik toch niet de enige ben die het blog-wereldje niet altijd even makkelijk vind. Sommige mensen lijken er namelijk mee om te gaan alsof het niets is, en dat terwijl er toch altijd wel veel bij komt kijken.

   Verwijderen
 5. Ik vind van die terugkomende artikelen op blogs altijd super leuk om te lezen, zo leer je de blogger nog kennen tenminste :) Vind het zelf altijd leuk om reacties bij mensen achter te laten, omdat ik ze zelf ook leuk vind om te krijgen dus anderen dat gevoel gun, maar dan moet ik wel iets 'nuttigs' te schrijven hebben ipv alleen een 'leuk' reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, heel leuk om te lezen. En inderdaad, dat vind ik dus ook... zolang je maar wat meer te zeggen hebt dan 'leuk' of 'mooie foto'. Aan wat meer informatie heeft de blogger in kwestie zelf ook meer.

   Verwijderen
 6. Goed update artikel! Ik laat niet super vaak reacties achter op blogs, hangt vaak van het artikel af. Of er een vraag gesteld wordt of ik echt iets kwijt wil. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. En bij mij hangt het dus ook af van de vraag die er gesteld wordt, of van het feit of ik iets kwijt wil. Als ik niet verder kom dan 'Leuk artikel', dan haak ik gewoon af.

   Verwijderen
 7. Ik bezoek dagelijks blogs en heb zelfs een vast lijstje waar ik dagelijks langsga (jawel, daar hoor jij ook bij ;) ). Of ik reageer hangt af of de post mij aanspreekt. Ik probeer wel op elke reactie op mijn blog te reageren, wat ik niet altijd even makkelijk vind. En toevallig staat er ook zo'n soort post op de blogplanning, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankuwel. Zo lief! Reageren op reacties op mijn blog vind ik ook nog wel een dingetje. Ik wil uit dankbaarheid wel graag altijd iets tegen iedereen zeggen (en doe dat ook heel vaak), maar als ik verder echt niets te zeggen heb dan 'Dankjewel' dan antwoord ik soms ook niet terug. Ik denk dat mijn blog-lezers ondertussen wel weten dat ik hun héél erg apprecieer. Om nu op elk berichtje te reageren met enkel 'Dankje', dat vind ik een beetje gek.

   Verwijderen
 8. Ik reageer eigenlijk ook alleen als ik iets wil zeggen. Haha. Ik heb vaak ook wel het gevoel dat ik bij iemand moet gaan reageren als ik zelf een reactie kreeg maar dat is inderdaad onzin. Of terugreageren vind ik ook soms moeilijk. Ik lees wel alles maar het gaat soms niet helemaal goed met antwoorden. Hihi. Ach ja. Ik ben wie ik ben :) Statistieken doen me niet veel trouwens. Leuk om te weten maar ik ga er niet actief mee aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel herkenbaar allemaal. Ik ben vrijwel helemaal hetzelfde. Op vlak van statistieken vind ik het ook wel interessant om te weten hoe mijn blog het doet, maar ga ik er ook niet actief mee aan de slag. Al word ik soms wel onzeker van al die cijfertjes. Je kunt je niet met andere bloggers vergelijken qua cijfers omdat je hun statistieken natuurlijk niet kent. Dan begin ik soms weleens te denken dat ik slecht bezig ben en dat mijn cijfers de slechtste cijfers ter wereld zijn. Ofzo. Haha.

   Verwijderen
 9. Wat een leuk artikel, mooi en eerlijk beschreven!

  Om eerlijk te zijn reageer ik ook lang niet op elke blogger met een artikel. Alleen als het interessant is en ik denk hé dit is precies wat ik zoek enz.

  Keep on going!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Heel lief. Fijn ook dat we dezelfde mening delen :) x.

   Verwijderen

 10. This article important and really good the for me is.Thanks!

  https://www.lukhidiamond.com/LOOSE-DIAMONDS

  BeantwoordenVerwijderen