10x ik erger me aan... #2

Omdat ik me wel vaker erger aan onbenullige dingen en het eens goed kan doen om mijn hart te luchten. Just because. Hier volgen voor de tweede keer tien dingen waar ik me aan kan ergeren. 

01. Mensen die hun vuilnis op de grond gooien
Omdat het wegdoen van afval (bij je thuis) geld kost? Of omdat je in het openbaar niet altijd meteen een vuilnisbak tegenkomt? Geen idee, maar hoe dan ook is het verschrikkelijk onbeschoft en zelfs belachelijk. Als je afval produceert dan moet je er ook maar op een verantwoordelijke manier mee omgaan.

02. Mensen die bijna stoppen met autorijden wanneer ze afslaan
Urgh. Trage slakken.

03. Schreeuwende kinderen
Ouders kunnen er uiteraard niet altijd iets aan doen, maar amai... irritant is het zeker wel. Volgens mij is het geluid van een schreeuwend kind alleen verdraagbaar als het je eigen kind is. Niet?

04. Astrante kinderen
Opnieuw iets waar de ouders ook niet altijd iets aan kunnen doen, maar wanneer kinderen hun zin niet krijgen en zich dan astrant beginnen te gedragen. Om gek van te worden. Wanneer ze dan bijvoorbeeld alles uit de rekken in de winkels beginnen te gooien, hun ouders beginnen te slaan of luidkeels beginnen te roepen. Verdorie.

05. Babies op lange vliegreizen
Als het niet nodig is (omwille van werk, familie, gezondheid,...), doe het dan alsjeblieft niet! Waarom zou je in hemelsnaam je baby mee op pleziervakantie willen nemen naar de andere kant van de wereld? Halleluja. Uiteindelijk is het vaak voor niemand plezant; niet voor de ouders, niet voor de baby en niet voor de omstaanders.

06. Douchegordijnen
Want dat plakt en dat wordt vuil en... ieuw. No thank you.

07. Profvoetballers die zoveel verdienen
Goed voor de voetballers in kwestie natuurlijk, maar waarom verdienen net zij zoveel? Er zijn dokters die baanbrekende operaties uitvoeren om mensenlevens te redden... waarom verdienen zij niet zoveel? Ik vind het niet logisch.

08. Mensen die treuzelen aan de kassa
Alsof ik daar graag sta te wachten terwijl jij op je dooie gemak je chequeboekje boven haalt om een cheque uit te schrijven in de supermarkt. Pfuh.

09. Mensen die overduidelijke fake wedstrijden voor waar aannemen
Nee! Je gaat geen iPhone X winnen via dat Facebook bericht. Yo. Komaan, zeg.

10. Mensen die niet kunnen afspreken met vrienden, zonder hun lief erbij te betrekken
Ok bye.

Zijn er puntjes herkenbaar voor jou? 


6 opmerkingen

 1. Hahahaha, my god, zo ongeveer alles, ja! Ik denk dat ik schreeuwende kinderen zelfs niet verdraag als ze wel van mij zijn, ugh. En douchegordijnen, ja, euh, nee. Ik ben ook zo ongeveer de meest ongeduldige persoon op aarde en mensen hebben mij echt al eens voorgelaten aan de kassa omdat ik daar sta te zuchten, hahaha. Gigantisch onbeleefd eigenlijk ook wel, maar ik kan er echt niet aan doen. En ik compenseer dan wel met duizend dankjewels, hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahah, echt he! Vooral die sloompies bij de kassa, om gek van te worden. Soms heb ik het gevoel dat ik gewoon te ongeduldig ben voor al dit soort dingen, maar uiteindelijk geef ik toch maar de schuld aan de ander ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ze alle 10 ook irritant! Haha. Vooral kinderen vind ik echt irritant :p baby's vind ik nog oké maar alles ouder dan twee jaar, no thanks! Toen ik nog bij mijn vorige werk werkte, kwam er een mama aan de kassa met een mega krijsend kind. Die mama negeerde dat kind dus compleet hé, echt chapeau. Kind stond op die moeder te boksen, ik moest schreeuwen om mij verstaanbaar te maken, mama blijft gewoon onbewogen staan, rekent af en loopt naar buiten zonder haar kind een blik waardig te keuren. 't Was meteen gedaan met krijsen. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laatst zat ik gezellig in een tea-room en was er een familie met luidkeelse kinderen. Gezellig vond ik het niet meer :/ En van die chauffeurs die al 500 m voordien vertragen omdat ze moeten inslaan! Mannekes lief.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Douchegordijnen, haha, wij deden ze altijd in de wasmachine dus vies werden ze nooit, maar irritant wel ja. Gelukkig hebben we dat niet meer. Kinderen vind ik over het algemeen altijd irritant, een paar uurtjes kan ik nog net volhouden ;)

  BeantwoordenVerwijderen