10 dingen die je nog niet over mij wist #5

De reiseditie! Vandaag volgen hier tien reisweetjes over mij. Wist je bijvoorbeeld dat ik echt niet lang in een museum kan vertoeven? En op vakantie altijd het adres van het dichtstbijzijnde ziekenhuis op zak heb? Je leest er hier meer over!

01. Ik sleur vaak een reisgids mee, om er vervolgens nooit in te lezen
Ik doorblader dat ding altijd weleens, maar meer doe ik er niet echt mee. Ik heb zo'n gidsen eerder voor het geval ik ze toch misschien eens nodig zou hebben. En dan gebruik ik ze uiteindelijk toch niet. Tegenwoordig vind je alle mogelijke informatie ook online dus zo'n boek meezeulen hoeft uiteindelijk niet. Ik zie ze achteraf wel altijd graag in mijn kast staan, de reisgidsen. Dat is toch ook al wat.

02. Ik heb geen geduld voor musea
Zelfs het Harry Potter museum in Leavesden doorliep ik best vlug. Say what?! Je moet niet vragen hoe snel ik doorheen andere musea vlieg. Dat is bij mij een kwestie van binnen en buiten gaan.

03. Foto's nemen op vakantie zorgt bij mij (en bij Kristof) voor frustratie
Het is vervelend om met mijn grote, zware Canon te moeten sleuren maar ik doe het toch omdat ik mooie foto's wil overhouden aan mijn vakanties. En ook dat is een dingetje; 'mooie foto's'. Zowel Kristof als ik zijn niet goed in het nemen van foto's en dat zorgt dan regelmatig voor frustraties. Dan krijgen we niet op beeld vastgelegd wat ik in gedachte heb en dat is zo irritant!

04. Mijn reis bucket list verandert constant
Ik heb vrijwel elke week een andere (of zeg maar, aangevulde) reis bucket list. Momenteel staan Bora Bora, Palau en Tonga helemaal bovenaan op het lijstje.

05. Aziatisch eten vond ik tot nu toe niet zo'n succes
Hier in België vind ik het op zijn tijd weleens lekker, maar in Azië zelf valt het voor mij vaak niet zo fantastisch mee. Gek éh?!

06. Mijn oriëntatievermogen is vrijwel onbestaande
Wegen kan ik absoluut niet onthouden. En helaas ben ik ook geen held in kaartlezen. De weg kwijtraken is dus één van mijn specialiteiten.

07. Ik ben altijd tot in de puntjes voorbereid
De adressen van onze hotels, het dichtstbijzijnde ziekenhuis, telefoonnummers van de politie/ambulance/hotels/verzekeringen/... . Ik heb dat altijd allemaal op zak. Just in case. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren. Ik check bovendien ook altijd vijfdubbel of ik alles wel bij heb. Paspoort, telefoon, geld,... . Soms word ik een beetje gek van mezelf.

08. Ik word vrijwel onmiddellijk zeeziek, maar kan toch niet uit de zee blijven
Oeh, how I love the water. Zwembaden zijn niet mijn ding, maar als ik in de zee dieren kan gaan spotten dan ben ik vertrokken. Zeeziek of niet. Snorkelen zal ik doen, bootritjes zal ik meemaken. Datzelfde heb ik trouwens ook met pretparken. Ik ben altijd diegene die naar alle pretparken wilt gaan, maar ben ook gelijk de eerste die na attractie één al misselijk is en de rest van de dag nergens meer in kan gaan. Oeps.

09. Hoe meer luxe, hoe beter
Voor mijn portemonnee wou ik, uit de grond van mijn hart, dat ik hield van kamperen. Maar helaas. Dat is dus echt niet voor mij weggelegd. Ik hou van luxe. Een vakantie kan voor mij compleet gemaakt of gekraakt worden aan de hand van de plaats waar ik overnacht. Zo sliepen we enkele jaren geleden op de Bahama's in een goedkoop hotelletje en dat heeft mijn vakantie daar echt doen tegenvallen. Hoewel we door de dag op pad waren en de Bahama's ontzettend mooi zijn, kon ik mij niet over dat hotel zetten. Ik hou er ook nog steeds een slecht gevoel aan over. Heel jammer.

10. Ik hààt het gevoel dat ik heb wanneer ik na een reis naar huis moet
Het is ook telkens weer exact hetzelfde gevoel. Mocht ik het toelaten, dan zou ik iedere keer opnieuw al huilend in de vertrekhal zitten. Maar oké, dat zou maar gek zijn dus dat doe ik niet. Teruggaan naar de realiteit is voor mij altijd weer een slag in mijn gezicht. Echt verschrikkelijk.

Ga jij ook altijd met zo'n slecht gevoel naar huis na een reis? Of heb jij daar geen last van?13 opmerkingen

 1. Wat een leuk lijstje! Ik koop ook altijd reisboekjes, sleur ze mee en vind ze leuk staan in de kast. Mijn bucketlist verandert ook heul vaak (komt omdat er zoveel leuks te ontdekken valt) en ook ik ben graag tot in de puntjes voorbereid. Vooral nu met een kindje erg handig. Haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. En ja, kan ik me volledig voorstellen dat het extra handig is om volledig voorbereid te zijn met een kindje erbij. Ik kan me al levendig voorstellen dat ik dan alles nog mèèr tot in de puntjes zou voorbereiden.

   Verwijderen
 2. Leuk lijstje! En ja, ik heb ook altijd dat vervelende gevoel na een reis. Ik moet zeker twee dagen weer acclimatiseren :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje. Dat acclimatiseren is zo vervelend. Haha. Ik loop dan altijd chagrijnig rond. Oeps.

   Verwijderen
 3. Haha ik ben ook meteen zeeziek. Ik ging eens met David snorkelen vanop zo'n ponton. Na een half uurtje hield ik het voor bekeken dus ging ik wat chillen op dat ponton. Ja hallo seg. Ben maar gewoon terug het water in gegaan omdat ik daar niet misselijk van werd. Haha :p Ik haat ook het naar-huis-gaangevoel. Ik vind het ook altijd zo gek hoe snel alles weer zijn normale gang gaat. Dan ben je twee dagen thuis en lijkt die vakantie een eeuwigheid geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar. Al ben ik dan weer zo'n type dat in het water ook gewoon zeeziek wordt. Haha. En inderdaad... dat alles na een vakantie terug gewoon zijn gewone gangetje gaat vind ik altijd zo'n klap in het gezicht. Echt niet tof!

   Verwijderen
 4. Haha, gek dat je Aziatisch eten op reis dan weer niet lekker vind! Alhoewel... Ik vind die typische specialiteiten vaak beter in België omdat ze ze daar nog op een andere manier maken die wij niet gewend zijn. Waarschijnlijk veel beter natuurlijk, maar je grijpt toch altijd terug naar wat je kent. Vooral met sangria heb ik dat heel erg, die vind ik in Spanje echt bijna nooit lekker. En tiramisu in Italië ook niet, oeps!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is zo. Het is maar wat je gewoon bent. De tiramisu in Italië vond ik trouwens ook wat tegenvallen in vergelijking met die van mijn mama. Haha.

   Verwijderen
 5. Mijn oriëntatie is dus ook niet wat het moet zijn. Ik ben al blij dat ik de weg naar mijn werk vind en niet verdwaal in het rusthuis, haha. Het is zelfs zo erg bij mij dat ik soms niet weet in welke kamer ik mij bevind. Als dat al niet erg is :/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat nare gevoel bij vertrek is zo herkenbaar! Ook echt niet leuk gewoon. Ik dacht altijd dat kamperen ook niets voor mij was, maar met de daktent vond ik het toch wel erg gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou dat kamperen eigenlijk ook gewoon eens moeten proberen. Wie weet valt het beter mee dan ik denk. Daarna kan ik er meteen ook een beter oordeel over vellen. Nu is het altijd een kwestie van denken dat ik het echt niet leuk vind...

   Verwijderen