Toerist in eigen land: BRUSSEL

Onlangs trok ik er samen met Kristof nog eens een dagje op uit naar Brussel. Ik vertoef erg graag in de Belgische hoofdstad, maar ben er toch bitter weinig te vinden. Ik kom nu eenmaal niet zo vaak het huis uit, I guess. Hoe dan ook deed ons uitstapje mij enorm deugd. Vandaar volgt hier dus ook een verslagje. 


Stop 1. Het Jubelpark
Onze dag begonnen we in het Jubelpark. We parkeerden naast de weg, staken wat centjes in de parkeermeter en trokken het park in. Naast de Grote Moskee van Brussel kan je hier o.a. ook het Koninklijk Museum van het leger en de Krijgsgeschiedenis, en de Koninklijke musea voor Kunst en Geschiedenis terugvinden. Kristof en ik liepen echter gewoon een rondje doorheen het park, bewonderden de opvallende triomfboog en de zuilengalerij, en zetten daarna onze tocht doorheen Brussel verder.

Stop 2. Het Koninklijk Paleis
Aan het Paleizenplein, tegenover het Warandepark, ligt het Koninklijk Paleis van Brussel. Het wordt aanschouwd als het werkpaleis van de Belgische Koning, want wonen doet hij met zijn hele familie in het Kasteel van Laken. Dit paleis is dus zijn werkstek. Ook hier kan je gewoon langs de weg parkeren (opnieuw met parkeermeter!), waarna je eventjes doorheen het Warandepark kunt wandelen en het paleis in al zijn ‘glorie’ kunt bewonderen. Echt spectaculair vind ik het echter niet.

Stop 3. Het justitiepaleis
Het justitiepaleis van Brussel is een erg mooi gerechtsgebouw dat ik dan weer wél de moeite vind om eens gezien te hebben. Het is gelegen aan het Poelaertplein, waar je ook makkelijk kunt parkeren op parking ‘Poelaert‘. (Tip: Wanneer je op voorhand reserveert kan je 24u parkeren voor €9, wat relatief goedkoop is voor Brussel.) Vanuit deze parking is het meteen ook erg simpel om te voet in Brussel centrum te geraken!

Hoe dan ook… het justitiepaleis is mooi om eens gezien te hebben en wij hebben er wel een tijdje rondgelopen. Creepy fact; het gebouw staat op de Galgenberg… daar waar vroeger veroordeelde misdadigers werden opgehangen. Ook bleek Hitler een grote fan te zijn van de architectuur en liet hij verschillende gebouwen uit het nazitijdperk op het gerechtsgebouw inspireren. Wat een geschiedenis, éh?!

Stop 4. De Marollen, Manneke Pis en de Grote Markt
Nadat we uitgekeken waren in het justitiepaleis wandelden we door de Marollen naar de Grote Markt. Onderweg kwamen we ook Manneke Pis tegen, die ons weer voornamelijk opviel door de horde mensen eromheen. Het beeldje zelf spreekt mij niet zo aan, maar de straat waarin het zich bevindt vind ik wel erg sfeervol. Je kunt hier niet om al de souvenirwinkeltjes en de geur van warme wafels heen. Vanzelfsprekend kochten we hier dus ook een lekkere wafel en al etend liepen we over de Grote Markt naar Starbucks, om daar iets te gaan drinken.

Stop 5. De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen + de Nieuwstraat
Tijd om te gaan shoppen. We verlieten de Grote Markt en lopen via de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen naar de Nieuwstraat. In de mooie, met glas overdekte Hubertusgalerijen doen we helaas enkel aan window-shopping. De Nieuwstraat, met grote ketens als Zara en H&M, is beter voor onze portefeuille 😉

Stop 6. Het Hard Rock Café
Nadat we waren uitgewinkeld op de Nieuwstraat liepen we terug naar de Grote Markt en besloten we daar in het Hard Rock Café iets te gaan drinken. Zowel Kristof en ik waren nog nooit in dit Hard Rock café geweest, dus het was fijn om ook hier de sfeer eens op te kunnen snuiven. Gezellig!

Stop 7. Louizalaan + Waterloolaan
Aangezien we nog wat tijd over hadden vooraleer we konden avondeten, besloten we terug naar de parking te wandelen, onze winkelzakjes te droppen in de auto, en van daaruit naar de Louizalaan en de Waterloolaan te wandelen. Beide straten liggen namelijk maar op enkele minuutjes wandelen van de Poelaert parking dus dat kwam ideaal uit.

(Ingang Abercrombie & Fitch, Waterloolaan) 

Stop 8. Feux de Bengale
Tegen dat we honger begonnen te krijgen begonnen we terug aan onze tocht richting Grote Markt. Daar in de buurt aten we vervolgens lekker Indiaas bij Feux de Bengale. Niet super duur, genoeg vegetarische keuzes en echt overheerlijk. Grote aanrader!

Wat vind jij van Brussel? To-do tips zijn steeds welkom!Comments (6)

 • Darina

  1 december 2017 at 08:16

  Het is heel lang geleden dat ik in Brussel ben geweest. Mooie stad. Ik ga zeker een weekendje terug.

 • Mevrouw Marloes

  1 december 2017 at 09:51

  Ik ben ooit in Brussel geweest, maar ik kan me er echt niks meer van herinneren (denk ik zo'n tien jaar geleden). Het enige wat ik er nog van weet, is Manneke Pis en de lekkere wafels en chocola die je overal kon kopen, hihi 🙂

 • Evelyne Vergote

  1 december 2017 at 10:28

  Mijn nonkeltje heeft nog een tijdje in Brussel gewoond. Hij studeerde er en heeft daarna nog een paar jaar daar iets gehuurd. Enkele jaren geleden zijn we samen Brussel nog eens onveilig gaan maken met z'n twee. We starten in het Jubelpark en namen van daaruit een soort van toeristenbus. Zo tourden we Brussel rond met onze camera, haha

 • Sam – singlereadytomingleblog

  1 december 2017 at 11:10

  Ik heb altijd in Laken gewoond en een zevental jaar geleden zijn we dan verhuisd naar de rand van Brussel. Als ik volgend jaar alleen ga wonen, trek ik wel terug naar Brussel. Ik ben echt fan van onze hoofdstad 🙂 Leuk eetadresjes zijn trouwens nog Peck 47, spaghetti in de Monk (ook echt een leuk bruin café), tapas in Tapas Locas, brunchen bij La Fabrique of Yeti, gevulde aardappels bij G Spud, ijsjes bij Gaston, Coco Donuts… Chyl is blijkbaar ook een leuke plek en ze maken veel vegetarische gerechten, maar zelf nog niet geweest 🙂 Leuke bars zijn Bar des Amis, Barbeton en Café Walvis! Haha, oeps, heb me wat laten gedaan, denk ik 😀

  1. HosteSarah

   3 december 2017 at 21:48

   Zalig om in Brussel te kunnen wonen denk ik. Ik zou het ook absoluut niet erg vinden om ook die kant uit te trekken. Ik vind dat daar altijd zo'n toffe sfeer hangt! En wauw… héél erg bedankt voor alle tips!!! Serieus. Super blij mee!!! Ik kende alleen nog maar Coco Donuts dus ik heb mijn to-do lijstje goed kunnen aanvullen. Dankjewel!!! 🙂

 • Kim

  1 december 2017 at 12:57

  Oeh, lijkt me een hele mooie stad! Ik ben dus nog nooit in België geweest… En ik schaam me er wel een beetje voor, haha. Alleen doorheen gereden op weg naar Frankrijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Busreizen... YAY or NAY?

Volgende bericht

Destinations I'm obsessing over #1