My life in pictures #37

Van uitstapjes naar Brussel en Oberhausen, tot extreem verkouden worden en gekke vis-verhalen. Dit is wat ik afgelopen maand zoal heb meegemaakt. Hier volgt alweer mijn 37ste 'My life in pictures'. 

De maand begon natuurlijk met Allerheiligen. Ik ben niet zo'n grote fan van enkel en alleen maar naar het kerkhof gaan omdat het 1 november is, maar enfin. Mijn ouders wilden graag dat ik meeging dus heb ik dat ook maar gedaan om hun een plezier te doen.

En na onze kerkhof bezoekjes kon ik lekker chillen met frietjes van de frituur en Stranger Things. Heerlijk!

Oh man, Kristof ontdekte dit in mijn 'Thuis' dekentje. Zo grappig. Je mag het niet wassen op weekdagen tussen 20u en 21u want dan moet je uiteraard naar Thuis kijken. Logisch! Haha.

Samen met Kristof ging ik ook een dagje naar Brussel. Daar heb ik echt van genoten. Gezellig gaan winkelen, wat aan sight-seeing doen, wafels eten, koffie drinken,... . Doet zo'n deugd om er eens tussenuit te kunnen.

En 's avonds aten we heerlijk Indiaas bij Feux de Bengale. Gesmaakt dat dat heeft. Yummie.

Proud Hufflepuff! Deze trui kocht ik bij Primark in Brussel en vind ik echt gewoon té tof om zomaar thuis aan te doen. De print is er namelijk opgeplakt (of opgestreken of hoe ze dat ook doen) en dat ziet er na enkele keren wassen al meteen niet meer zo mooi uit dan. Je kent dat wel; dan komen er van die scheuren in. Ik hoop dat ik snel nog eens iets Harry Potter gerelateerd kan doen zodat ik deze trui dan kan aandoen. Hij zit namelijk echt wel extreem comfortabel. Haha.

De aflevering van Thuis waarin Judith en Tom trouwden. Halleluja. Beter dan de seizoensfinale vorig jaar! Zalig!

Bloemen van de best-boyfriend-ever! Zo mooi! We waren afgelopen maand ook alweer vijf jaar samen. Wie had er ooit gedacht dat iemand het zo lang met mij zou kunnen volhouden, éh?! ;)

Snacks. Ik blijf steeds andere smaken van Ben & Jerry's proberen maar de standaard Cookie Dough blijft toch nog altijd mijn favoriet. En de rechtse foto ziet er misschien niet zo smakelijk uit, maar woah... dat is het dus écht wel. Soya vanille yoghurt (met een beetje Canderel erbij) en daarin wat passievrucht. Aanrader!

En nog meer snacks. Ik proefde de dunne oreo's en vond die eigenlijk beter dan de gewone. Meteen ook de ideale snack tijdens het kijken van een aflevering Expeditie Robinson.

De babies. Vlak voor ik ze naar hun verblijf in de kelder bracht voor hun winterslaap. De kleine schildpad viel meteen in een diepe slaap, maar de grote blijft maar rondlopen. Geen idee wat ik daaraan kan doen. Als er iemand dus ervaring heeft met de winterslaap van landschildpadden... shoot! Serieus. Advies is welkom!

Met Poessie gaat alles gelukkig wel nog goed. Die chill't graag op mijn billen. Haha.

Cadeautjes! Het petekindje van Kristof werd vier jaar en ik ging op zoek naar pakjes. Zo fijn om voor kleine meisjes te kunnen shoppen. Ik vind al die dingen zelf ook gewoon nog tof. Oeps.

Nergens beter dan Thuis!

Poessie appreciation foto. Check die middelste foto. Heel elegant weer!

Tijd om wééral naar de tandarts te gaan. Al mijn tanden aan de rechterkant blijven gewoon zeer doen. En ook dit keer kon de tandarts geen probleem vaststellen. Nu zit ik dus met de constante schrik dat mijn zenuwen in al die tanden aan het afsterven zijn en dat de tandarts binnenkort alleen maar dode tanden aantreft. Zo verliep het namelijk ook met mijn verstandskies enkele maanden geleden; van de ene op de andere dag zat ik daar plots met een afgestorven zenuw. Echt niet oké. En gewoon vreemd.

Dubbele regenboog! Dit was trouwens ook de allereerste keer dat ik zag waar de regenboog begon. Speciaal.

Wandelen door het water in Bokrijk. Natuurlijk was, net toen wij er waren, het padje volledig ondergelopen en konden we dus niet door het water wandelen. Jammer. Ik leerde die dag overigens ook dat zwanen kunnen blazen zoals katten dat doen. Speciaal. Nooit geweten.

En hier volgt een vis-verhaal. Ik ging naar de dierenwinkel om wat nieuwe aquarium-plantjes te halen. Gewoon. Simpel. Standaard. De jongen die mij hielp schepte ook wat water in het zakje zodat de plantjes langer zouden overleven en ik ze dus niet meteen moest uitpakken. De hele dag heb ik dat zakje met plantjes in de (vrieskoude!) auto laten liggen en de dag erna begon ik met het poetsen van mijn aquarium. Ik kieperde het zakje met plantjes om in de pompbak en... bam... daar viel gewoon een visje uit. Say what? Hoe erg?! Gelukkig heb ik het snel uit onze pompbak kunnen pakken en in wat water kunnen zetten. Dat beestje had dus zo'n 24u in een zakje met een bodempje water, in de vrieskou gezeten. Dat er in deze dierenwinkel niet beter wordt opgelet bij het verkopen van aquarium-plantjes vind ik uitermate triest. Het visje heeft nog enkele dagen in de aquarium van mijn broer gezeten (want die had toevallig enkele visjes van hetzelfde ras), maar is uiteindelijk toch gestorven. Heel jammer dat zo'n diertje zoiets heeft moeten meemaken.

Mijn vis was gelukkig wel blij met de nieuwe plantjes. Dat is toch al iets.

Nieuwe gellak. Ik las bij verschillende bloggers dat ze best wel tevreden waren over de Elite99 lakjes die je op Aliexpress kunt kopen. Ik bestelde daarom meteen een base- en topcoat, en drie kleurtjes om uit te testen. En inderdaad. Heel blij mee. Voor die prijs kan je daar niet voor sukkelen!

Mijn one way ticket naar Hogwarts heb ik afgelopen maand ook opnieuw wat mooier ingekaderd. Kijk het blinken. Grote liefde!

Kerstmarkt-tijd! Vorig jaar gingen we naar Aken, dit jaar was Oberhausen aan de beurt. Super gezellig. We gingen er fijn shoppen in het winkelcentrum, aten er gepofte kastanjes en Dunkin Donuts, en... genoten er simpelweg van de kerstsfeer. Heerlijk.

Ook kreeg ik last van een hardnekkige verkoudheid. Urgh. Na honderden kopjes thee, bijna een volledige pot honing en een hele fles hoestsiroop voelde ik mij twee weken later nog steeds beroerd. Ik besloot naar de huisarts te gaan en die schreef mij abrupt antibiotica voor. Ieuw. Die pillen moest ik trouwens beginnen te nemen op de dag dat de verloving van prins Harry en Meghan Markle bekend werd gemaakt. Wat een miserie. Daar gaat mijn prins. En ik blijf achter met vieze medicatie.

Thank God voor filters die mij er beter doen uitzien.

Doordat ik mij zo slecht voelde spendeerde ik enkele dagen in bed met een boek en veel thee en koffie. Die limited edition Nespresso smaakjes van dit jaar zijn serieus to-die for. Ik ben echt fan van Snowball, met z'n subtiele kokossmaak. Subliem!

Ook fan van deze Kneipp badproducten in de mint-eucalyptus geur. Super fris!

Comfort food. Ik ontdekte afgelopen maand dat je heel makkelijk zelf pindasaus kunt maken. Met was pasta en héél veel komkommer daarbij is dat echt ontzettend lekker. Yummie.

De kerstafdelingen in tuincentra gaan bezoeken en chillen in mijn kersttrui = life!

We kregen ook weer de vakantiewoningen.be brochure in de bus en... wauw... kon ik maar meteen terug naar Zuid-Frankrijk.

Youtube videos kijken terwijl ik aan mijn blog planning van 2018 werk. Ik kan namelijk echt niet zonder een planning voor mijn blog en hou alles altijd goed bij in een schriftje. Dat maakt het er voor mij veel makkelijker op.

Aan al de bloggers onder jullie: werken jullie ook met een planning?


12 opmerkingen

 1. Oké, ik heb zin in frietjes nu, hahaha! En zalig, die Harry Potter-trui, ik moet ook nog eens naar de Primark, maar ik vind die in Brussel altijd zo klein en druk! Ik werk trouwens niet met een blogplanning, maar ik heb gewoon ook nog heel wat materiaal liggen omdat ik mijn posts allang schreef voor ik ze effectief publiceerde (lees: durfde publiceren, hehe), dus da's op zich al wel handig genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de leuke reactie :) En jaa, zeg. Die Primark in Brussel was echt belachelijk druk (en klein!). Kristof spotte die Harry Potter trui omdat ik al zo vaak had gezegd dat ik daar naar op zoek was. Had hij die niet gezien dan waren we meteen terug naar buiten gegaan.

   Verwijderen
 2. Proficiat met jullie 5-jarig samenzijn ;) Ik werk voor mijn persoonlijke blog niet met een planning, maar wel voor de andere blog. Zo heb ik op een rij wie wat wanneer publiceert :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) En ja, wanneer je met twee blogt dan lijkt een planning mij echt wel extra handig. Absoluut.

   Verwijderen
 3. Nog gefeliciteerd met jullie 5-jarig jubileum! Ik heb nog nooit de vijf jaar aangetikt haha. Mooi bosje bloemen! En wat een mooie kat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's! En wat tof, die regenboog foto. Ik heb er ook 1, zo bijzonder de natuur<3
  Nog gefeliciteerd met jullie 5-jarig jubileum

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha dat waslabeltje is gaaf! Ik vind de smaak Snowball van Nespresso ook heerlijk. Leuke foto's weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou alles bij in een aparte digitale agenda op m’n iPhone en iPad. En zo probeer ik dan ook wat vooruit te werken. Ook handig als ik wat wil schuiven met blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ja. Een digitale agenda is daar inderdaad perfect voor. Voor mij werkt een schriftje goed, maar dan zit ik wel altijd te knoeien als er iets moet verschoven worden. Dat is dan wel een nadeel.

   Verwijderen