Mijn anti-bucket list: 10x nooit van m'n leven!

Onlangs las ik op Laetitia's blog haar Anti-Bucket list. Als fanatiek lijstjes-maker heb ook ik al tig van bucket lijstjes opgesteld. Ik had echter nog nooit stilgestaan bij de anti-bucket list; een lijst waarop je alles zet wat je dus nooit zou willen doen. Nu ben ik niet zo'n fan van het woord 'nooit' (want uiteindelijk weet je niet wat er in de toekomst nog gaat gebeuren), maar hoe dan ook vond ik het fijn om eens zo'n anti-bucket list op te stellen. Zeker omdat ik er nog niet eerder over had nagedacht. Ik heb er even over moeten bij stilstaan, maar hier volgen tien dingen die ik nooit (vreselijk woord) van m'n leven zou doen. 

01. EEN 365 DAGEN CHALLENGE AANGAAN
Je kent ze wel; die uitdagingen om elke dag van het jaar een selfie te maken, elke dag een gedicht te schrijven, elke dag een nieuw woord te leren,... . Zoiets wil ik mezelf niet meer aandoen. Ik heb al eerder zulke dingen gedaan en ik word dan erg obsessief. Ik moèt van mezelf dan mijn dagdagelijkse taak 365 dagen lang uitvoeren, hoe ongelukkig het mij op sommige dagen ook maakt. En daar heb ik dan ook weer niets aan. Kortere challenges vind ik aangenamer.

02. LEREN BREIEN
Of haken. Ik heb het beiden ooit wel gekund (en kan het nu misschien nog?!), maar dat is dus echt niets voor mij. Hoe sommige mensen mutsen en handschoenen kunnen breien en van die poppetjes kunnen haken... ik begrijp er niets van. Ik heb er het geduld niet voor.

03. LEVEN ZONDER SMARTPHONE
Nee bedankt. Daar zie ik het nut gewoon niet van in.

04. EEN VOLLEDIGE MARATHON RENNEN
Haha. Wie mij kent zal dit wel volledig beamen. Ik kan geen marathon rennen en ik wil dat ook niet kunnen. De gedachte alleen al. Brrr. Alles behalve Miss Sporty Spice hier!

05. GAAN BALSPORTEN
Een beetje gerelateerd aan het vorige puntje, maar halleluja... balsporten! Wat een verschrikking is me dat?! Voetbal, basketbal, honkbal, volleybal, trefbal,... en weet-ik-veel-wat-nog-allemaal met een bal. Verschrikkelijk. Als ik terugdenk aan al de L.O. lessen uit de middelbare school krijg ik nog rillingen. Met zulke sporten wil ik niets, maar dan ook echt niets!, meer te maken hebben. Buh BYE!

06. EEN VISPEDICURE DOEN
Je kent dat wel; zo'n pedicure waarin je je voeten in een bak vol kleine visjes steekt zodat die vervolgens al je eelt weg knabbelen. Ik vind het op zich al zielig als een vis in een goed verzorgd aquarium gehouden wordt... laat staan dat ze met honderden op elkaar gestapeld in een simpel bakje water zitten, waar elk uur een ander paar voeten in wordt gezet. Zo triest. Van mij mogen zulke pedicures meteen afgeschaft worden. Laat die vissen hun ding maar doen in de natuur. Daar waar ze thuishoren.

07. GAAN VISSEN
Opnieuw een punt over vissen want fish are friends! Ik kan me voorstellen dat vissen op zich rustgevend is, maar met een stoeltje aan de vijver gaan zitten met een goed boek is dat ook. Waarom moeten dieren toch altijd leed ondergaan zodat de mens plezier kan hebben?! Stel je maar eens voor dat je met een haak in je lip uit het water wordt getrokken. Ja. Auwch.

08. LEREN HOE JE EEN RUBIK'S CUBE OPLOST
Net zoals leren te jongleren. Haha. I don't care. Al zijn het wel van die dingetjes die veel mensen wél op hun bucket list hebben staan. Mij zegt het absoluut niets.

09. GAAN BACKPACKEN
Backpacken is iets dat misschien niet heel erg thuishoort in dit lijstje omdat ik op vlak van reizen alles weleens wil uitproberen. Alleen zie ik mezelf dit absoluut niet snel gaan doen. Ik hou van reizen met mijn koffer en van luxueuze hotels met infinity pools en privé stranden waar iedereen gewoon zijn eigen ding doet. Eigenlijk ben ik dus zowat het tegenovergestelde van een backpacker. Het zit gewoon niet in mij.

10. STOPPEN MET HET DRAGEN VAN (MISMATCHING) PYJAMAS VAN ZODRA HET KAN
Je hebt mensen die zich elke dag opmaken, en je hebt mensen die constant in hun pyjama rondlopen. Ik ben dat tweede type. Van zodra ik kan dan doe ik mijn pyjama aan. Heerlijk. Als je thuis bent moet je je toch gewoon comfortabel kunnen voelen? In welke outfit dat dan ook is. Right?!

Wat staat er op jouw anti-bucket list?

20 opmerkingen

 1. Leuk lijstje! Ik ga zeker ook nooit breien of haken en zeker ook niet bungee jumpen of iets dergelijks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Bungeejumpen zie ik dan weer wel zitten. Dat breien of haken daarentegen... haha.

   Verwijderen
 2. Haha, ik doe ook echt al supersnel mijn pyjama aan. Soms moet een vriendin om 20h of zo nog iets komen oppikken en zit ik echt al in pyjama, iedereen vindt dat supervreemd! En hahaha, die balsporten. Een vriendin en ik maakten er tijdens L.O. echt een sport van (oké, pun not intended, maar ik lig wel strijk nu) om een balsport te vinden waar we wél goed in waren of die we leuk vonden. Nja, wat kan ik zeggen, abort mission haha...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha. Ik heb zelfs nooit geprobeerd een balsport te vinden die ik leuk vond of waar ik goed in was. Inderdaad 'sportief' van jullie om het wel te proberen tijdens L.O. ;)

   Verwijderen
 3. Wat leuk dat je ook een anti-bucketlist hebt gemaakt! En grappig om te zien dat er hele andere dingen opstaan dan die ik had. Je hebt dingen genoemd die helemaal niet bij me waren opgekomen maar waar ik me wel in kan vinden (behalve dat haken en breien dan, ja ik ben zo iemand haha. Vissen, daar snap ik ook niks van. Wat is daar nu aan om de hele dag aan de walkant te zitten? En inderdaad, waarom moeten dieren daar weer onder lijden? net als die vispedicures, zot gedoe.
  Leuk lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Ik vind het ook interessant om te lezen dat iedereen zo anders is. Wel leuk dat we het toch eens zijn over het vissen en de vispedicures. Met z'n allen tegen het leed!

   Verwijderen
 4. Oh, ik kan me helemaal vinden in je lijstje! Toen ik die van Laetitia las, had ik moeite met het opstellen van mijn eigen anti-bucketlist, maar nou ja, nu hoef ik het niet meer te doen. Want je hebt het al voor me gedaan ;-). En inderdaad: heeeerlijk om je pyjama aan te trekken als je thuiskomt. Als ik thuiswerk heb ik ook echt nooit normale kleren aan. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aw, dankjewel. Na het lezen van Laetitia's lijstje moest ik ook echt even nadenken over het mijne. Grappig dat we zo hetzelfde zijn :)

   Verwijderen
 5. Ik hou van pyjama's en mijn fluffy badjassen. Maar eigenlijk ben ik het gewoon met alle dingen eens. Voor backpacken zou ik het snelst zwichten. Ik zou graag naar Sri Lanka gaan en met de trein daar reizen. In de trein is een backpack wel het meest handzaam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad... dat backpacken. Ik zie het mezelf nog niet meteen doen, maar mocht het mij aangeboden worden zou ik er waarschijnlijk ook geen 'nee' tegen kunnen zeggen. Zo ben ik dan ook wel weer op vlak van reizen.

   Verwijderen
 6. Wat een geweldig artikel! Lachend zitten lezen. Helemaal met je eens, zo zijn fluffy kinderlijke pyjama's echt de lekkerste outfits om in te leven. Ik zie mezelf bijvoorbeeld nooit uit een vliegtuig springen of tussen haaien duiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha zo'n rubik's cube! Ik had die als kind.. Ik kan totaal niet logisch nadenken en dus wat deed ik? Gewoon de stickertjes op een rij plakken, want zo werd ik dan toch slim en had ik het toch 'opgelost' :D Shame on me!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, dat is dan inderdaad ook wel slim opgelost. Haha. Grappig!

   Verwijderen
 8. Zo'n vispedicure heb ik wel eens gedaan. Het kietelen zo erg, maar ik vond het ook helemaal niet fijn, dus bij mij was dat van korte duur. Nu ik erover nadenk is het inderdaad best zielig voor die beestjes.

  Een 365 dagen challenge zou ik ook niet zo snel aangaan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat dit artikel je tot nadenken heeft gebracht op vlak van de visjes. En ja, 365 dagen is echt te lang voor zo'n challenge in mijn ogen. Haha.

   Verwijderen
 9. Haha, hoe leuk, zo'n anti-bucketlist! Ik ben ook van team forever-in-pyjamas! :) Wow, ik had er nooit over na gedacht dat van die visjes die aan je voeten knabbelen echt een rotleven hebben... het lijkt me sowieso een beetje gekkig als van die beestjes aan je voeten eten, maar oke ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yay voor team Pyjamas ;) En ja, inderdaad... visjes die aan voeten eten hoort gewoon niet vind ik. Dat ze in de natuur maar eten wat ze moeten eten.

   Verwijderen
 10. Haha dat van die vispedicure. Zou ik ook echt NOOOOOOOOOIT doen! Maar dan eerder omdat ik het gewoon een super raar idee vind dat er visjes aan m'n voeten zouden knabbelen. Ieuw. Breien wil ik wel nog leren eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te lezen dat je een vispedicure nooit zou doen. En breien is volgens mij ook wel plezant als je er het geduld voor hebt. Ik ben het type dat gewoon meteen denkt: 'Ik koop mijn sjaal wel in de winkel!'. Haha.

   Verwijderen