Lovely links

De laatste paar maanden heb ik enkele interessante dingen gezien en gelezen op het wereldwijde web. Vandaag wil ik daarom enkele van die links (in dit geval videos) met jullie delen. Misschien vinden jullie sommige van deze onderwerpen ook wel interessant. Wie weet. Neem er een kopje thee of koffie bij, settel je gezellig in de zetel en geniet van de volgende videos zou ik zeggen.

TRUTH ABOUT VIRGOS 

Oeh. Dit vond ik echt een interessante en héél herkenbare video. Ik ben maagd van sterrenbeeld en vrijwel alles wat Kendall daarover vertelde was op mij van toepassing. Bizar. Omdat ze zelf zo geïnteresseerd is in astrologie weet ze er dus ook best wel veel van. Tof! Ik klikte, na het zien van deze video, ook meteen door naar de video over het sterrenbeeld van Kristof. Haha. Grappig om te horen dat ook daar de eigenschappen zo goed overeen komen. 

MY SMILE MAKEOVER 

In eerste instantie is het misschien een oppervlakkige video, maar voor mij ging er een soort van wereld open. Ik kijk heel graag naar Kalel en begon ook met veel plezier naar deze video te kijken. Tot ze opeens vertelde dat haar tanden niet echt zijn en ik van verbazing bijna uit mijn bed viel. Zelfs haar tanden zijn fake? Huh? Mij maakt het absoluut niets uit dat mensen aan hun lichaam laten werken. Integendeel zelfs. Als ze zich daar beter door voelen, dan waarom niet?! Maar door te horen dat Kalel's tanden niet haar echte tanden waren besefte ik plots dat ik mijzelf veel te vaak vergelijk met meisjes die 'fake' zijn. Natuurlijk heb ik niet zulke mooie tanden als Kalel. Die van haar zijn dan ook op maat gemaakt, om het maar zo te stellen. Deze video heeft mij plots het licht laten zien. Mijn frank is gevallen. Niets is wat het lijkt; of toch zeker niet op vlak van uiterlijk als het op mensen aankomt die voor de camera werken. 

THE HIDDEN TRUTH BEHIND SLOTH SELFIES

Een korte, trieste video met een boodschap. Blijf alsjeblieft weg bij wilde dieren in gevangenschap! In dit geval gaat het over luiaards. Laat die selfie achterwege, stop met het bezoeken van dierentuinen (want hoe denk je dat die aan hun luiaards zijn gekomen?),... . Als toeristen zouden stoppen met geld uit te geven aan zulke wantoestanden dan zouden deze dieren niet meer zo gevangen en misbruikt hoeven te worden! Let the wild ones be wild! 

DEPRESSIE & SOCIALE ANGSTSTOORNIS
(Rebecca Denise)


Een heel ander soort video nu. Eentje die misschien ook triest klinkt, maar mij echt enorm veel hoop heeft gegeven. Rebecca vertelt hierin over haar depressie en haar angststoornis en dat doet ze op een heel open en makkelijk te begrijpen manier. Voor mij was deze video zo herkenbaar dat ik hem met tranen in mijn ogen heb uitgekeken. Ik vind het bewonderenswaardig dat ze op deze manier over haar situatie kan praten. Een video die de moeite is om te bekijken voor zowel mensen met een mentale stoornis, als voor diegenen die iemand met een mentale stoornis kennen! Eigenlijk een video voor iedereen. Must-watch! 

WINGING IT

DIT! Over het feit dat iedereen eigenlijk gewoon maar iets doet. Weet er wel iemand waar ie exact mee bezig is? We're all just winging it. Right? Ergens in de video zegt Lucy ook: "You don't know what you don't know, until you know it. So before you know it, you're like: 'I don't know what I don't know, because I don't know it.'" (Als in: Ik ga pas weten hoe het is om een baby te hebben als ik er eentje heb. Nu weet ik nog niet wat ik niet weet over het hebben van een baby, want ik héb nog geen baby!) Oh man, het wordt ingewikkeld. Maar enfin. Het gaat erom dat we allemaal gewoon ons best doen. En dat we het allemaal misschien wel beter doen dan we zelf denken. En dat het wel in orde zal komen. Heel fijn om naar te kijken!

Wat was de laatste leuke youtube video die jij zag?


Geen opmerkingen