Goodbye 2017

Terugblikken. Bezinnen. Nadenken over alles wat je hebt meegemaakt de laatste twaalf maanden. Het kan deugd doen. En het kan je helpen om al de negativiteit uit het afgelopen jaar volledig achter je te laten, en vervolgens vol goede moed aan een nieuw jaar te beginnen. Hier volgt alvast mijn jaaroverzicht van 2017. Lees je mee? 

JANUARI
De eerste dag van het jaar begon rustig en gezellig. Ik vond het een ideale dag! We gingen lunchen bij de ouders van Kristof, gingen wandelen met Bob en aten ’s avonds lekkere overschotjes van Oudejaarsavond. Zalig, zulke kalme dagen. Daarna moest ik namelijk al snel terug aan het werk. Naar mijn gevoel heb ik in januari dan ook niet veel anders gedaan dan… tja… werken. Het was een beetje alles-overheersend.

Na alweer een lange werkdag kreeg ik dan ook nog eens het slechte nieuws dat onze jongste kat was overleden. Hij bleek gestorven te zijn aan een hartstilstand. Zo plots. Zo moeilijk te vatten. Heel hard.

FEBRUARI
Februari was niet meteen de meest boeiende maand. Tussen al het werken door vonden Kristof en ik de tijd om nog eens uit te gaan eten, en ook ging ik op baby-bezoek bij een vriendin die pas bevallen was. Té schattig.

MAART
In maart werkte ik wat minder waardoor ik wat meer tijd had voor andere dingen. Ik begon aan de jaarlijkse lenteschoonmaak in mijn kamer, begon met het kijken naar Gossip Girl, binge watchte 13 Reasons Why en ging samen met Kristof naar Beauty & The Beast kijken in de Euroscoop. Wat een verademing. Bovendien boekten we eindelijk onze vakantie naar Bali. Wat had ik daar naar uitgekeken!

Helaas was er deze maand ook weer slechter nieuws. Zo stierf mijn vis na nog geen half jaar bij mij te zijn geweest. Heel jammer. Het toeval wilt wel dat mijn broer net op dat moment een vis in zijn aquarium had zitten die er dringend uit moest omdat hij zich agressief bleef gedragen naar de andere vissen toe. Die vis kon ik dus meteen adopteren. Had ik meteen een nieuw visje om voor te zorgen.

APRIL
De lente hing in de lucht en daar genoot ik optimaal van. Zeker omdat ik onze reis naar Bali in het vooruitzicht had. Reizen voorbereiden is helemaal mijn ding; ik doe niets liever dan zulke dingen plannen.

Ook Pasen werd dit jaar, net zoals altijd, weer gevierd met de familie. Al dat lekkere eten en die chocolade doen me op slag weer watertanden. Hmm. Heerlijk!

Op vlak van gezondheid maakte ik deze maand komaf met de onzekerheid over de pijn die ik vrijwel constant voel in mijn heup/lies/rug/knieën. Ik kreeg van elke dokter altijd een andere diagnose en ging dit keer daarom naar een specialist. En om nu een lang verhaal kort te maken; ik heb bekkeninstabiliteit met als oorzaak mijn knieën die ik, zonder het te beseffen, extreem overstrek. Het is iets waar ik moet mee leren leven, maar met behulp van oefeningen (en in mijn geval ook medicinale tape) kan de pijn wel wat tegengehouden worden. Tof is het niet, maar er zijn ergere dingen in de wereld natuurlijk.

Mijn tanden bijvoorbeeld. In april begon mijn hele gebit aan de rechterkant plots zeer te doen. Zonder reden. Het begin van een lange reeks tandartsbezoekjes die vandaag, de dag waarop dit artikel online staat, nog steeds niet zijn afgelopen. Halleluja. Niet oké.

MEI
De maand mei begon in het paradijselijke Bali. Ik had me geen beter begin van de maand kunnen wensen. Wat heb ik daar van genoten. Helaas komt aan alle mooie verhaaltjes ook altijd een einde en zo kwam ik terug thuis met… uiteraard… de alom bekende Bali-Belly. Ik heb 1,5 week rondgelopen met buikkrampen. Holla at me. Plezant was anders. Maar goed, zoals ik eerder ook al zei bestaan er wel ergere dingen.

Zoals opnieuw mijn tanden. No joke. Plots kreeg ik verschrikkelijke tandpijn en, na alweer verschillende bezoekjes aan de tandarts, begon zelfs mijn wang rood te worden van de pijn. Zo’n vreselijke tandpijn had ik nog nooit eerder meegemaakt. En natuurlijk werd Kristof net op de dag dat mijn tandpijn een hoogtepunt had bereikt en ik geen blijf meer wist met mezelf… dertig. Ik vind het nog steeds zo erg dat ik zijn dertigste (!) verjaardag niet beter heb kunnen vieren omdat ik toen met tandpijn rondliep. Wat een ontzettend slechte timing, zeg.

Gelukkig was er ook wat ook wat positief nieuws. Zo werd er een reisverslag van mij gepubliceerd op ReisTips.be en schakelde ik met mijn blog eindelijk over naar een eigen domeinnaam. Leuk! Ook het weer maakte mij vrolijk; zo warm dat het was. Heerlijk gewoon.

JUNI
De vreselijke tandpijn die ik in mei had werd de eerste dag van juni meteen opgelost door het trekken van één van mijn verstandskiezen. Brr. Dat was echt geen aangename ervaring. En natuurlijk moest ik, net de dag nadat mijn tand werd getrokken, naar de fysiotherapeut én naar de kinesist voor mijn bekkeninstabiliteit. Ik heb blijkbaar echt een probleem met timing. Daar zat ik dan met een miserabel gevoel en een vieze bloedsmaak in mijn mond.

Gelukkig vergat ik al mijn pijn snel toen ik Zeppe en Zikki mocht adopteren. Twee fantastische landschildpadden waar ik al snel heel gehecht aan raakte. Wat een fantastische diertjes zijn dat toch?!

Wat later op de maand vertrok ik samen met Kristof ook naar Londen. Er enkele dagen tussenuit trekken kan zo’n deugd doen.

JULI
Wat ik onthouden heb van juli is dat Kristof en ik enkele keren gezellig zijn gaan uit eten, dat we een hele toffe citytrip naar Wenen hebben gemaakt, en dat ik samen met mijn zus en mama redelijk last-minute naar Praag ben vertrokken. Niets dan leuke dingen eigenlijk. Yay!

AUGUSTUS
Augustus was best een koude maand, maar dat vond ik niet zo erg. Ik haalde mijn geurkaarsen alvast terug naar boven om het gezellig te maken tijdens regenachtige, grijze dagen. Verder ging ik een dagje naar Ieper en een dagje naar Lier, en ging ik voor het eerst wandelen tussen de Konikpaarden in Rivierpark Maasvallei.

Bij ons thuis werden er deze maand ook zonnepanelen gelegd. Super natuurlijk, maar al dat lawaai tijdens de installatie was voor mijn chronische hoofdpijn / migraine wel wat minder. Op dat vlak was de maand augustus best rampzalig; ik ben amper pijnvrij geweest. Niet altijd even makkelijk.

SEPTEMBER
Een maand met veel downs en maar weinig ups. Het begin van de maand spendeerde ik in Zuid-Frankrijk, samen met mijn ouders. Ik was er jarig en probeerde er optimaal te genieten van de rust.

Verder vonden we in onze tuin een oud katje dat volgens onze dierenarts niet meer op te knappen viel. Het enige wat we konden doen was het zo goed mogelijk vertroetelen. Zo zielig.

Daarna volgde mijn afspraak bij de neuroloog voor mijn migraine / chronische hoofdpijn. Ik had er heel veel van verwacht en kwam, waarschijnlijk mede daarom, thuis met een enorm slecht en teleurgesteld gevoel. Volgende keer beter.

Gelukkig kon ik mij wat optrekken aan de vele katten-knuffels en de korte uitstapjes die ik maakte met Kristof. Zo gingen we een dagje naar Roermond om daar te gaan shoppen. Plezant.

OKTOBER
De poes die we in september in onze tuin hadden gevonden overleed helaas in oktober. Natuurlijk net in de nacht voordat Kristof en ik naar Parijs vertrokken. Eventjes doorbijten dus. Maar zoals ik al eerder heb gezegd kan er even tussenuit trekken mij enorm goed doen; zo ook dit keer. Parijs heeft mij deugd gedaan.

Tegen het einde van de maand ging ik samen met Kristof ook een dagje naar Rotterdam om daar naar de Spaanse Rijschool te gaan kijken in de Ahoy. Genieten.

NOVEMBER
De maand waarin ik naar het kerkhof moest voor Allerheiligen, Kristof en ik een dagje naar Brussel en een dagje naar Oberhausen gingen, mijn schildpadden in winterslaap gingen, ik een gigantische verkoudheid kreeg en ze in de dierenwinkel een visje in mijn zakje met planten stopten. Yo.

DECEMBER
De meest gezellige maand van het jaar! Ons huis zag er extra mooi uit en rook naar kerstboom. De wereld werd plots ook heel wat aangenamer doordat alles enkele dagen bedekt werd door een wit laagje sneeuw. Ook beleefde ik in december mijn tofste dag van het jaar; #ThrowbackThursday in het Sportpladijs was zo gigantisch plezant dat ik nog steeds vrolijk word als ik eraan terug denk.

De kerstdagen sloten we af met héél veel lekker eten, een hoop kerstfilms en cadeautjes. Ook de jaarlijkse kerstquiz die mijn papa altijd organiseert was weer een succes. Op Oudejaarsavond blijf ik gewoon rustig thuis met mijn ouders en Kristof, en zullen we ons opnieuw wagen aan een uitgebreid diner. De ideale manier om het jaar af te sluiten; geen gedoe, geen drukte. Simpelweg… thuis.

En als je tot hier gelezen hebt… chapeau. En héél erg bedankt! Zoals je hebt kunnen lezen was 2017 een jaar vol ups en downs voor mij. Het was niet altijd even makkelijk, maar ik heb er mij toch maar doorgeworsteld. Wat 2018 in petto heeft voor mij daar heb ik absoluut nog geen idee van; er staat namelijk nog niets speciaal op de agenda hier. Ik heb het gevoel dat het jaar een beetje alle richtingen kan uitgaan. Of dat nu negatief of positief is, dat weet ik niet. Ik kan alleen maar het beste blijven hopen. 

CHEERS TO HAPPINESS!

Comments (10)

 • Laetitia

  29 december 2017 at 07:01

  Wat een leuke dingen heb je gedaan dit jaar! Ben je echt naar Harry Potter and the Cursed Child geweest in London?! Super jaloers. Wel akelig dat je van zoveel diertjes afscheid hebt moeten nemen en dan ook nog al die vreselijke pijnen! Ik hoop voor je dat het in 2018 beter zal gaan daarmee. Leuk om je jaaroverzicht te lezen en je zo een beetje te leren kennen. Fijne jaarwisseling!

 • Johanne

  29 december 2017 at 15:21

  Oh, wat een kattenpech :(. Wat een naar begin van het jaar, zeg. Heb in 2015, toen ik zelf op vakantie was, mijn katje moeten laten inslapen. Verschrikkelijk. En dat je dan nog later zo'n oud beestje vindt. (Oke, ik ga te veel door over katten haha). Gelukkig heb je ook een mooi jaar gehad met leuke reizen!

 • Evelyne Vergote

  29 december 2017 at 18:16

  Ik hoop dat 2018 niets dan goed voor je in petto heeft 😉

 • Evelyne

  29 december 2017 at 18:17

  Ik hoop dat 2018 niets dan goed voor je in petto heeft 😉

 • Sam – singlereadytomingleblog

  29 december 2017 at 18:26

  Oeh, van die Bali belly had ik nog niet eens gehoord! Nu ja, wel al van van die buikkrampen in exotische landen (ik heb dat zelfs al in Turkije, hahaha), maar niet van die naam! Mooie reizen en toffe uitstapjes wel! Een heel mooi 2018 gewenst met reizen, citytrips en binge watchen, zonder bali belly's, droevig kattennieuws en tandpijn! 😉 Geniet ervan!

 • Mei Qi

  30 december 2017 at 12:03

  Wat leuk om zo’n jaar te zien. Je hebt veel plekken mogen bezoeken, echt heel tof! Maar super sneu voor dat katje die jullie hadden gevonden.. Alvast een gelukkig nieuwjaar!!

 • Meer Myr

  30 december 2017 at 14:31

  Ik hoop dat 2018 een mooi jaar voor je wordt :).

 • Kreanimo

  31 december 2017 at 10:52

  Elk jaar heeft ups en downs, maar we moeten proberen om de ups te onthouden!
  Een heel fijn 2018 gewenst!

 • Sanne

  31 december 2017 at 17:25

  een jaar heeft altijd helaas een paar downs. Wat jammer van je katje. Ik wens je een fijne jaarwisseling.

 • Marcella Molenaar – Inspire to Travel!

  3 januari 2018 at 12:18

  Mooi om over je jaar te lezen. Heftig dat jouw kat opeens overleden was. Ik heb in 2017 ook 2 katjes moeten laten gaan. Heftig is dat. Mooi dat je een bonus vis kreeg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

2017 in reizen

Volgende bericht

HAPPY 2018