Gift guide voor mannen!

Aangezien Kerstmis eraan komt en mannen vaak moeilijke wezens zijn om cadeaus voor te kopen, heb ik hier een gift guide voorzien om het iedereen wat makkelijker te maken. Misschien komt dit wel van pas tijdens de komende feestdagen. Of voor verjaardagen. Hopelijk kan je er wat inspiratie uit halen. 

01. Scheerset
Ik denk dat alle mannen wel een scheersetje kunnen gebruiken. Mijn vriend vindt het alvast nooit erg om te krijgen, net omdat hij het effectief nodig heeft. Je kunt kiezen voor een samengesteld setje zoals het Perfect Shave pakket van Rituals. Of je kunt er zelf eentje samenstellen met allerlei scheermateriaal naar keuze.

02. Notitieboekje
Ook een notitieboekje is iets wat de meeste mannen wel kunnen gebruiken. Voor het werk, voor school, als reisdagboek,… . Een simpel (maar wel stijlvol!) Moleskine schrift is daar ideaal voor.

03. Kleding
Zowel voor de mannen die niet graag shoppen, als voor de mannen die wel graag met mode bezig zijn. De één vindt het handig om kleding cadeau te krijgen, de ander gewoon erg leuk. Van stijlvolle hemden, tot comfy sweaters, tot simpele t-shirts en sokken en ondergoed. Het is nooit verloren.

04. Booze
Boys and booze. Het past nu eenmaal goed samen. Tegenwoordig is gin erg populair en deze Belgische Copperhead is met zijn lekkere, frisse smaak dan ook een absolute must-have voor de liefhebbers.

05. Snoepgoed
Voor mijn vriend kocht ik ooit een volle snoeppot, die ik vervolgens personaliseerde door een zelfgemaakt naametiket op het deksel te plakken. It’s the little things.

06. Parfum
Dé klassieker. Ik heb al aan alle mannen in mijn leven parfum cadeau gedaan. Mijn broer, mijn papa, mijn vriend,… iedereen heeft er al aan moeten geloven. Het is dan ook iets dat altijd van pas kan komen. Sauvage van Dior is zeker een aanrader. Heerlijk geurtje!

07. Boeken
Ik heb al vaker vermeld dat ik boeken een ideaal cadeau vind. Zowel om te geven als om te krijgen. Er is voor ieder wel wat wils. Het boek ‘Eating Animals‘ van Jonathan Safran Foer vind ik alvast interessant om aan al de niet-vegetariërs in mijn omgeving te geven. Kwestie van meteen ook een boodschap over te brengen, éh? 😉

08. Gereedschapsmateriaal
Deze gevulde gereedschapskoffer die ik op de website van Engelbert Strauss vond bijvoorbeeld. Je hebt nu eenmaal al dat gereedschapsmateriaal nodig. En laat het nu ook meteen een goede hint zijn naar de man in je leven die misschien niet zoveel uitsteekt in huis. Klussen maar!

09. Gadgets
Apple watches, mini drones, Playstations met bijhorende games and what not. De meeste mannen houden nu eenmaal van gadgets. Zo ook de Go Pro Hero 6, die hier alvast goed in de smaak valt.

10. Sneakers
Want, net zoals bij kleding, zijn ook schoenen nooit een verloren cadeau. Sneakers zijn tegenwoordig hot en trending dus voor de liefhebbers is dat altijd een goed idee.

Wat vind jij een goed cadeau voor mannen? 

(In samenwerking met Engelbert Strauss.)

Comments (8)

 • Sam – singlereadytomingleblog

  15 december 2017 at 08:14

  Als ik zie hoe hard ik elk jaar al moet nadenken over een cadeau voor mijn papa, ben ik echt al blij dat ik single ben, hahaha. Maar goed, mijn papa is gewoon ook extreem moeilijk op dat vlak! Leest niet, niet met mode bezig, geen gadget-freak… Wat koop je voor zo iemand, hahaha? Gelukkig speelt hij petanque en is zijn ballenraper kapot hehe!

  1. HosteSarah

   18 december 2017 at 13:05

   Mannen zijn toch moeilijke wezens soms. En dan zeggen ze iets van vrouwen. Haha.

 • Mevrouw Marloes

  15 december 2017 at 09:22

  Bier en borrelnootjes, daar wordt elke man volgens mij blij van, hahah!

  1. HosteSarah

   18 december 2017 at 13:06

   Ja, serieus. Drank en eten scoort hier ook altijd goed. Best wel grappig eigenlijk.

 • Johanne

  15 december 2017 at 11:05

  Ik vind cadeautjes kopen voor mijn vader nooit zo'n probleem. Mijn broertjes zijn…soms wel te doen, maar mijn vriend is eigenlijk onmogelijk. Hij leest niet (alleen wiskundige boeken of boeken over engineering…), geurtjes wil hij zelf uitkiezen en hij drinkt niet. Het enige wat vaak overblijft is gereedschap en daar is hij mega fan van, haha.

  1. HosteSarah

   18 december 2017 at 13:07

   Oeh, dan klinkt je vriend inderdaad wel de moeilijkste man in je leven qua cadeaus uitkiezen. Haha. Het is niet altijd simpel. Dan kan je effectief gewoon best iets uitkiezen wat hij altijd wel kan gebruiken. Zo doe ik dat toch in ieder geval 😉

 • sam

  17 december 2017 at 13:21

  Ik maak Tommy het meest blij met een lekker luchtje. Dit jaar doen we trouwens niet aan kerstcadeautjes, de verhuizing was duur genoeg haha.

  1. HosteSarah

   18 december 2017 at 13:08

   Ja, geloof ik maar al te graag. En jullie nieuwe huis is op zich ook al een (groot!) cadeau natuurlijk 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

Mijn Christmas wishlist - 2017 edition

Volgende bericht

Bye bye baaldag - 5 tips