Destinations I’m obsessing over #1

Wel, de ‘travel bug’ heeft me al jaren goed te pakken en zoals weleens wordt gezegd kan daar ook nooit meer iets aan gedaan worden. Eens gebeten, voor eeuwig ‘besmet’. Ik reis dus ont-zet-tend graag en mijn travel bucket list wordt er alleen maar groter op. Vandaar dat ik mijn ultieme vakantiebestemmingen graag met jullie wil delen. Dit zijn dé bestemmingen waar ik momenteel constant over fantaseer en waar ik écht super graag eens naartoe zou willen trekken. Mijn droombestemmingen van het moment, zeg maar. Here we GO! 


01. TONGA

Sinds ik in Egypte heb gezwommen met wilde dolfijnen staat ook zwemmen met walvissen héél hoog op mijn bucket list. Ondanks mijn zeeziekte was die dag in Egypte namelijk één van de meest magische dagen in mijn leven. Toen ik hoorde dat Tonga één van de beste plaatsen is om met walvissen te zwemmen… wel, toen was ik meteen overtuigd. Tonga is een eilandengroep in Polynesië waar je in het kristal heldere water met bultruggen kunt zwemmen. En blijkbaar zijn dat erg nieuwsgierige dieren. I.p.v. weg te zwemmen als ze mensen zien, komen ze net dichterbij uit interesse. magisch lijkt me dat.

02. PALAU
Ook Palau staat op mijn lijstje vanwege een mogelijk bijzondere ontmoeting met dieren. Je kan er namelijk gaan zwemmen in een meer vol ongevaarlijke kwallen. Hoe bijzonder is dat wel niet? Overigens is Palau ook gewoon een tropisch paradijs en is de onderwaterwereld er heel mooi. Ik wil daar dus wel eens uitgebreid gaan snorkelen hoor.

03. ISRAËL
Iets helemaal anders dan Tonga en Palau, maar Israël staat dus ook hoog op mijn travel bucket list. Het lijkt mij een onwaarschijnlijke ervaring om in de voetsporen van Jezus te kunnen treden en de sfeer in Jeruzalem op te kunnen snuiven. En bovendien ben ik, sinds mijn bezoek aan Jordanië, helemaal weg van de Dode Zee dus wil ik die in Israël ook weleens meegemaakt hebben.

04. MEXICO
Het land waar natuur, cultuur en ontspanning perfect gecombineerd kunnen worden. Ik zou ontzettend graag gaan roadtrippen doorheen Mexico want ik wil er echt àlles gezien hebben. De mysterieuze overblijfselen van de Maya’s, de watervallen, de gekleurde stadjes, de waterschildpadden, en… ja… zelfs de hotels en de tortilla’s. Laat maar komen. Olé.

05. COSTA RICA
Costa Rica is een land in Centraal-Amerika en spreekt mij voornamelijk aan vanwege zijn fauna en flora. Je kunt er kapucijnapen, slingerapen, luiaards, toekans, papegaaien, dolfijnen, mantaroggen, walvissen,… spotten. En dat allemaal in een prachtige, groene omgeving. Costa Rica is dus niet voor niets één van de beste landen ter wereld om wildlife te kunnen spotten. Een grote droom voor een dierenliefhebber als mij!

“ONCE THE TRAVEL BUG BITES THERE IS NO KNOWN ANTIDOTE, AND I KNOW THAT I SHALL BE HAPPILY INFECTED UNTIL THE END OF MY LIFE.” 
– Michael Palin.

Wat is jouw ultieme droombestemming?

Comments (5)

 • Sam – singlereadytomingleblog

  4 december 2017 at 10:11

  Mexico ziet er inderdaad echt geweldig uit, scoort heel hoog op mijn bucket list! En een rondreis in Z-O-Azië lijkt me ook echt megaleuk!

 • Johanne

  4 december 2017 at 11:01

  Originele plekjes! De eerste paar heb ik nog nooit over nagedacht. Ik vind Mexico en Israel altijd een beetje eng stiekem, en ondanks dat het ongetwijfeld prachtige landen zijn, durf ik ze niet zo goed op mijn lijstje te zetten, haha.

 • Jorinde

  4 december 2017 at 11:07

  Wat een leuke plekjes! Een aantal kende ik eigenlijk nog niet (goed). Israël lijkt mij ook heel mooi!

 • Marieke

  4 december 2017 at 17:04

  Haha zo herkenbaar, ik ben ook gebeten door de travel bug vrees ik 🙂 Toffe bestemmingen!

 • Unknown

  5 december 2017 at 15:16

  Zooo herkenbaar!! Ik wil ook nog naar zoveel plekken…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Toerist in eigen land: BRUSSEL

Volgende bericht

Mijn Christmas wishlist - 2017 edition