Bye bye baaldag – 5 tips

Boom achter raam vol regendruppelsWe hebben allemaal weleens een baaldag. Zo’n dag waarop alles tegenzit en je gewoon niet lekker in je vel zit. Op sommige dagen kan het niet snel genoeg weer avond zijn zodat er niets meer kan mislopen. Gelukkig overleven we zulke dagen allemaal ook wel weer en komt er na regen altijd zonneschijn. Hier volgen mijn tips om een baaldag beter door te komen.

01. JE PROBLEMEN OPLOSSEN
Heb je jezelf in de nesten gewerkt tijdens één van je baal-momenten? Los dan alles zo snel mogelijk weer op. Hoe sneller je daar vanaf bent, hoe beter. De korte pijn.

02. SPILL YOUR HEART OUT
Vertel wat er op je lever ligt. Praat met je ouders, bel je vriend, WhatsApp al je vriendinnen,… . Door te praten over je gevoelens ga je je automatisch opgelucht voelen. Met wat geluk krijg je ook wat hulp of word je meteen opgebeurd.

03. NEEM EEN UITGEBREID BAD
Of een douche. Zoek al je favoriete badproducten bij elkaar, gebruik een gezichtsmaskertje of een bath bomb en was al de zorgen van je af. Relax.

04. DOE WAT JE GRAAG DOET
De één gaat graag sporten of wandelen, ik kruip graag weg onder een warm dekentje met een lekker kopje thee daarbij en een goed boek om te lezen. Of een toffe serie of film. Met de kat naast mij om gezellig mee te knuffelen en wat lekkere snacks heb ik alles in de buurt om mijn gedachten te kunnen verzetten.

05. RELATIVEER
Er zijn veel ergere dingen in de wereld dan het hebben van een baaldag. En de problemen die jij hebt… zijn die echt wel zo erg als je denkt? Misschien valt het allemaal wel goed mee. Je problemen herleiden tot de juiste proporties zorgt meteen voor een hoop minder stress. Probeer alles een beetje in perspectief te plaatsen. Uiteindelijk ben jij ook maar een klein stipje op deze planeet. En deze planeet is op haar beurt ook maar een klein stipje is in het universum. Als je begrijpt wat ik bedoel. Relativeren kan helpen.

'YOU CRY A LITTLE AND THEN YOU WAIT FOR THE SUN TO COME OUT.
BECAUSE SUNSHINE COMES TO ALL WHO FEEL RAIN.'

Wat doe jij om je beter te voelen op een baaldag?

Comments (7)

 • Darina

  18 december 2017 at 07:10

  Goede tips! Soms helpt het relativeren je al een heel eind op weg!

  1. HosteSarah

   20 december 2017 at 20:45

   Dankjewel. En absoluut. Relativeren is key. Ik wou dat ik er wat beter in was met momenten.

 • Sam – singlereadytomingleblog

  18 december 2017 at 07:58

  Ik ga ook echt vaak in bad, haha. Als ik een beetje een baalperiode heb, merk ik echt dan ik eigenlijk constant in bad ga i.p.v. te douchen. Arme waterfactuur van mijn ouders 😉 En cliché, maar waar, dat relativeren klopt echt. Dat vind ik echt een van mijn beste eigenschappen, dat ik dat goed kan!

  1. HosteSarah

   20 december 2017 at 20:44

   Ik ga dus ook constant in bad dan. Leuk om te lezen dat je goed kunt relativeren. Dat is echt wel een héle goede eigenschap!

 • Evelyne Vergote

  18 december 2017 at 19:05

  Wanneer ik een baaldag heb WhatsApp ik mijn bff's. Die beuren mij steeds weer op 😉

  1. HosteSarah

   20 december 2017 at 20:44

   Zo lief 🙂

 • Unknown

  20 december 2017 at 12:30

  Net wat ik nodig had! Ik moet leren om op zo'n dag niet de hele dag in mijn bed te liggen … Een bad nemen helpt wel goed 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Gift guide voor mannen!

Volgende bericht

Top 17 van 2017