Paris in pictures

Hoewel ik Parijs misschien wel dé meest ‘overrated’ stad ter wereld vind, kan je mij er toch regelmatig terugvinden. Het is nu eenmaal makkelijk om er vanuit België te geraken. Zo konden we onlangs opnieuw goedkoop meereizen met Reizen Lauwers en trokken we er een verlengd weekend op uit naar de stad van de liefde. Wat we gedaan hebben? Je leest het hier! 


DAG 1

Parijs is niet zo heel ver van de deur dus al snel reden we de stad binnen via de futuristische kantorenwijk La Défense. Er zouden hier maar liefst 1500 bedrijven gevestigd zijn die zo’n 150.000 mensen tewerk stellen. Speciaal. Het is daarom ook meteen de grootste kantorenwijk van Europa. Wij bekeken er de kunst die er openbaar tentoongesteld wordt en gingen er wat shoppen en iets eten in het nabijgelegen winkelcentrum.

Lekkere croissantjes en een goede koffie om de dag optimaal te kunnen starten. Ik was nog nooit eerder bij Paul’s gaan eten maar vond het wel erg lekker en ook gezellig zitten. Meteen een aanrader.

Nadat we lekker hadden gegeten reed de bus verder naar onze volgende halte; de Tour Montparnasse. In de tussentijd konden we in de bus van het mooie uitzicht genieten. Zie hier de Arc de Triomphe in al z’n glorie. Mooi!

Stilstaan op de Pont Alexandre III = foto nemen van een mooi, gouden beeld. De Pont Alexandre III is in mijn ogen gelijk ook de mooiste brug in Parijs. Hij staat vol met versierde lantaarnpalen en beelden van mythische wezens. (Verder in dit foto-verslag kan je de brug beter zien!)

En voilà. Aangekomen op de 59ste verdieping van de Montparnasse toren. Hier heb je een uniek 360 graden zicht over Parijs. Voornamelijk de Eiffeltoren vond ik leuk om hier te zien. En nog wat info over de Montparnasse? Blijkbaar wordt het in Parijs aanschouwd als de lelijkste wolkenkrabber aller tijden. Hij torent boven alle monumenten uit en ziet er dan ook nog eens een beetje uit als een grafsteen (rechtlijnig en donker). Vandaar dat ze de toren nu in een nieuw jasje willen steken en hem transparant willen maken. Mooi modern, zeg maar. Ik ben alvast benieuwd.

Uitzicht over de stad.

En het was er, zo bovenop de Montparnasse, ook gezellig zitten. Er stonden stoeltjes waarop je lekker kon chillen. Heerlijk!

Na de Montparnasse trokken we naar het Quartier Latin. Bekend als studentenwijk met tal van restaurants, boetieks, bistro’s en bars. We liepen er door de Jardin du Luxembourg; een mooi park waarin je op de ijzeren stoelen die er staan kunt genieten van de buitenlucht.

Wij hadden overigens ook erg veel geluk met het weer. Ik voelde me bijna op vakantie in een tropisch land, zo met die palmbomen en het zonnetje dat scheen 😉

We kregen van onze gids een hele uitleg over dit ‘vijvertje’ maar ik, met het concentratievermogen van een goudvis, heb daar dus niet naar kunnen luisteren. Oeps. Geen idee dus wat er zo interessant aan was, maar mooi was het zeker wel. En het bevindt zich ook in de Jardin du Luxembourg; voor de geïnteresseerden.

Panthéon.

In église Saint-Étienne-de-Mont, waar Ste-Geneviève (beschermheilige van Parijs), begraven ligt. Het is ook voornamelijk om die reden dat de kerk best wat bezoekers trekt. Al is het simpelweg ook een erg mooie kerk om eens gezien te hebben.

Tijdens onze wandeling in het Quartier Latin kwamen we toevallig langs een Amorino zaak gelopen. Uiteraard moest ik daar dan even binnen gaan voor een ijsje. Lekker!

En zo zat onze eerste dag er alweer bijna op. Op weg naar het hotel stopten we nog even aan het Palais de Chaillot (door de Parijzenaren wordt het ook wel ‘Trocadéro’ genoemd) zodat we nog wat van de Eiffeltoren konden genieten. En toen was het écht tijd om richting hotel te gaan.

DAG 2

Na het ontbijt in ons hotel reden we ’s morgens meteen naar le Marais. Een trendy wijk met een hoop smalle straatjes en toffe winkeltjes. Place des Vosges (foto) bestaat uit 39 gelijk uitziende rode gebouwen met een galerij waarin je restaurants en winkeltjes kunt vinden.

Wandelen door le Marais.

En… etenstijd. Pizzaaaaa! Yummie.

Na onze wandeling door le Marais reden we terug richting Eiffeltoren. Hier passeerden we net de Pont Alexandre III. Prachtige brug, toch?

Bam! Mister Eiffeltoren in al zijn glorie.

Het was zulk goed weer dat het leuk was om gewoon even wat rond te hangen en foto’s te trekken hier.

Dit is overigens zo’n typische Instagram-spot in Parijs. Wij hadden helaas wel pech dat we er juist waren toen de zon ‘fout’ stond. Tegenlicht alom. Halleluja. Volgende keer beter 😉

Nadat we uitgewandeld waren aan de Seine en de Eiffeltoren genoeg gezien hadden reden we richting Opéra Garnier. Die lieten Kristof en ik echter links liggen (omdat ik daar al eens eerder binnen ben geweest) zodat we meteen naar de warenhuizen konden gaan. Shoppeeeen. Althans, dat dacht ik toch. Als eerste gingen we binnen in Galleries Lafayette en daar was het zo’n drukte van jewelste dat ik maar meteen besloot om het shoppen ook te laten. Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je dat ik absoluut niet tegen drukte kan. Hier werd ik dan ook niet gelukkig van, om het zacht uit te drukken. Ik trok op weg naar buiten wel nog snel een foto van deze prachtige glazen koepel, om vervolgens te bekomen van de drukte bij Starbucks.

Tegen het einde van de dag besloten we ook nog wat op de trappen bij Opéra Garnier te gaan zitten. Hier stond namelijk een straatmuzikant te zingen en ik was daar helemaal weg van. Zalig gewoon. Genieten.

DAG 3

Opnieuw vertrokken we ’s ochtends vroeg op pad. Dit keer ging het richting Montmartre. Uiteraard moet je, als je dan toch daar bent, de Moulin Rouge eventjes gaan bewonderen.

Magisch mooi.

En wanneer je dan de trappen richting de Sacré Coeur beklimt kan je af en toe eventjes pauzeren en het uitzicht bewonderen. Mocht je het trouwens niet zien zitten om de (meer dan 200!) trappen te beklimmen dan kan je evengoed de kabelbaan (funiculaire de Montmartre) nemen. Al moet je daar wel wat voor betalen.

De Sacré Coeur basiliek in al z’n glorie. Dit was ook de allereerste keer dat ik er effectief ben binnen geweest. Een deel van de kerk kan je namelijk gewoon gratis zien en dat wist ik niet. Ik ga er altijd vanuit dat zulke bekende bezienswaardigheden betalend zijn. (Wat vaak ook effectief zo is, maar oké.)

Place du Tertre. Het bekende pleintje waar je landschapsschilderijen kunt kopen of je eigen portret of karikatuur kunt laten maken. Het herinnert voornamelijk aan de tijd waarin bekende schilders als Picasso hier leefden.

Wij waren in Montmartre op een zondag, én op een moment dat er een soort van festival gaande was. Opnieuw erg druk dus. Tijd voor mijn hoognodige Starbucks break om van de drukte te bekomen.

Na Montmartre reden we door naar Centre Pompidou. Het opvallend gebouw waarin je moderne kunst kunt gaan bekijken.

Ook hier was ik al eerder binnen geweest, dus lieten we dat voor wat het was en vertrokken we te voet richting het Louvre.

Hier hou ik van!

Louvre!

Ook brachten we een bezoekje aan het Carrousel du Louvre; een ondergronds winkelcentrum. Hier kun je gelijk ook la Pyramide Inversée bewonderen. Ik denk dat iedereen hem wel kent van o.a. The Da Vinci Code. Toch? Wist jij trouwens dat er onder het Louvre een winkelcentrum lag? Ik had daar dus totaal geen idee van. Haha. Toffe ontdekking.

Eens we uitgewandeld waren wilden we graag nog wat gaan eten bij Angelina, maar daar bleken we niet genoeg tijd meer voor te hebben. Onze bus zou namelijk niet veel later opnieuw naar huis vertrekken. Zo jammer. We besloten dan maar de eerste de beste ijsjes-zaak binnen te stappen om opnieuw wat te kunnen bekomen van de drukte, en hadden er op dat moment totaal niet aan gedacht om snel eventjes naar de prijs te kijken voor we bestelden. Daar waren we snel 13 euro armer door twee ‘stomme’ ijsjes. Oeps. Geen Häagen-Dazs bolletjes meer voor mij in het vervolg. Wat een belachelijk hoge prijs per bol. Gelukkig heeft het ons wel enorm goed gesmaakt. Haha 😉

En toen was het tijd om terug richting onze bus te stappen. Door les Jardins des Tuileries…

… Richting de Seine. Waar we op de bus in onze zetel konden ploffen. 

Dat ik ervan genoten heb is zeker. Ook al blijf ik de stad Parijs gewoon ‘overrated’ vinden. Het is hoe dan ook fijn om er enkele dagen tussenuit te kunnen trekken. En om mijn verslag af te sluiten is hier nog een foto van hét souvenir der souvenirs in Parijs. Heeft niet iederéén die ooit in Parijs is geweest een Eiffeltoren in huis liggen? 😉

Wat vind jij van Parijs? Overrated? Of net helemaal niet? 

Comments (17)

 • Mevrouw Marloes

  13 november 2017 at 07:47

  Dat rozenijsje is zo mooi! Ik ben ooit maar één dag in Parijs geweest, maar daar kan ik me vrij weinig van herinneren. Behalve dat Obama toen blijkbaar op de Eiffeltoren stond, haha! Heel mooie foto's.

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:14

   Oh, cool. Dan ben je meteen op een bijzondere dag in Parijs geweest. Niet iedereen kan zeggen dat ie met Obama in Parijs is geweest 😉 Haha.

 • Sam – singlereadytomingleblog

  13 november 2017 at 08:24

  Haha jep, op mijn nachtkastje prijkt ook een Eiffeltoren 😉 Ik spaar ook magneten van alle steden of landen waar ik al geweest ben, maar Parijs was mijn eerste citytrip ooit en toen deed ik het nog niet haha. Mijn zus ging deze zomer, maar vergat er natuurlijk eentje mee te nemen haha! Ik ging toen trouwens met mijn beste vriend en iedereen dacht echt dat we als koppel gingen terugkeren hehe. Ik vond het een heel mooie stad (we hadden echt prachtig weer toen), maar niet echt mijn type stad wel. Geen idee waarom, ik had er niet echt een 'klik' mee 🙂

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:13

   Precies dat dus. Ik heb ook geen klik met de stad. Mijn ding is het ook gewoon niet. Hoe mooi sommige bezienswaardigheden ook zijn, in mijn ogen zijn er veel meer toffere steden. En haha, ook ik heb een Eiffeltoren in huis. De eerste keer dat ik in Parijs kwam moést ik gewoon zo'n souvenir hebben. Zo grappig eigenlijk.

 • Unknown

  13 november 2017 at 12:38

  Leuk verslag om te bekijken met al die foto's! Ik ben ook eens in Parijs geweest, al was ik toen wel wat jonger maar weet er nog wel veel van. Heb toen inderdaad ook zo'n Eiffeltoren gekocht en die heb ik nog steeds, haha! Het is niet echt een stad waar ik nu super graag nog eens naar toe zou gaan, maar ooit zou ik nog wel een keer terug willen. Je hebt me trouwens hongerig gemaakt door die foto van die pizza, hahaha.

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:10

   Haha, die pizza was echt wel lekker ja. En die Eiffeltoren heb ik ook nog in huis liggen hoor. De eerste keer dat ik in Parijs kwam was dat gelijk het eerste dat ik daar kocht. Haha.

 • Sanne

  13 november 2017 at 18:56

  Parijs mijn favoriete stad. Oh die eiffeltoren blijft toch mooi hoor.

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:09

   Fijn om te lezen dat je Parijs zo tof vindt 🙂

 • Anne – Ditisanne.nl

  14 november 2017 at 16:50

  Leuk, wat een mooie foto's! Ik ben het wel met je eens dat Parijs een beetje overrated is, vind het an sich een leuke stad maar had het eigenlijk na één keer wel gezien. Quartier Latin is dan wel weer superleuk en Montmartre ook.

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:08

   Dankjewel 🙂 En dat is zo. Na één tripje (van enkele dagen) heb je in Parijs al veel gezien. Er zijn sowieso mooie dingen om te gaan bezichtigen, zoals Montmartre, maar echt zo speciaal vind ik de stad nu ook weer niet.

 • Irene

  14 november 2017 at 17:37

  Ben nog nooit in Parijs geweest dus vind het heel fijn om je verslagje te zien! Het lijkt me zo op het eerste zicht ook niet heel speciaal. Wel mooie dingen natuurlijk, maar ik voel nu niet per se de nood om er effectief heen te gaan. Haha.

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:06

   Dankjewel! En zo denk ik er ook een beetje over… niet speciaal. Je kunt er sowieso wel toffe dingen zien en doen, maar al bij al roept de stad bij mij niet allerlei geluksgevoelens op ofzo. Steden als Londen of Wenen doen dat dan weer wél. Ik denk dat ik gewoon niet de aller grootste Parijs-fan ben.

 • Evelyne Vergote

  14 november 2017 at 18:08

  Ik hou van Parijs. Misschien omdat ik er nog maar 2x geweest ben of omdat ik niet vaak reis.. Ik wil er ooit nog wel eens naartoe of meerdere keren. Zoals jij mssn nu met de bus. Wel fijn om weer eens een andere kant van Parijs te zien 😉

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:04

   Het kan natuurlijk dat je Parijs gewoon wél een leuke stad vindt. Niet iedereen ziet door dezelfde ogen natuurlijk. Hopelijk kan je er snel nog eens naartoe. Reizen Lauwers is alvast een toffe organisatie voor moest je ooit met de bus weg willen!

 • Darina

  16 november 2017 at 05:58

  Mooie foto’s! Parijs is mijn favoriete stad. Voel me er echt thuis als ik er rondloop.

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:03

   Tof om te lezen. Kan natuurlijk ook. Ik heb dat thuis-gevoel eerder in Londen 🙂

 • citytrip

  19 november 2017 at 12:03

  Wij als Belgen zijn toch bevoorrecht. Zo'n prachtige stad en dat op amper enkele uurtjes van België.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

A few of my favorite things #3

Volgende bericht

Mijn omgekeerde bucket list