My life in pictures #36

Oktober 2017. Blij dat de maand gedaan is en dat we aan een nieuwe maand kunnen beginnen. Een nieuwe start, zeg maar. Alsnog benieuwd naar wat ik in oktober allemaal gedaan heb? Je komt het hier te weten!

Wandelen met Bob en kastanjes rapen. Om ze daarna te poffen in de oven. Lekker! Al is het wel enorm veel werk. Volgende keer koop ik ze wel gewoon op de kerstmarkt ofzo ;)

En nog meer wandelen met de kleine mister Bob. Dit keer waren we op De Oudsberg. Best wel een mooie plaats om herfstwandelingen te gaan maken! Al kwamen we er deze keer miljoenen mestkevers tegen. Vreemd. 

Foto-tijd. 

Ik zeg altijd dat ik de EuroMillions ooit ga winnen maar ik had nog nooit eerder zelf een ticket gekocht om met het spel mee te spelen. Typisch. Daar bracht ik afgelopen maand dus verandering in. Helaas bracht het mij totaal niets op. Volgende keer beter. 

Gelukkig was Poessie er om mij te troosten na mijn gok-verlies.

En nog meer slecht nieuws. Weet je nog dat ik het vorige maand had over de poes die we in onze tuin hadden gevonden? Wel, die is helaas overleden. Zo erg! Alles leek in mijn ogen normaal te zijn aangezien het beestje nog met mij mee de tuin was ingelopen en bij mij op schoot had gezeten, tot mama 's avonds vertelde dat het niet goed ging en ze de dierenarts had gebeld. Die zou de dag nadien 's morgens komen, maar 's nachts is de kat al overleden. Pijnlijk! Al ben ik wel blij dat wij hem tijdens zijn laatste weken goed hebben opgevangen en hij dus niet eenzaam en alleen is moeten sterven. Zulke situaties maken mij echter wel éxtra kwaad op mensen die hun kat niet goed verzorgen / mensen die zwervertjes als dit beestje maar laten zwerven. Zorg dat je dier gechipt is zodat het makkelijk terug kan worden gebracht mocht het verloren lopen (of hou je dier binnen!), laat je dier neutraliseren zodat het zich niet kan voortplanten en er niet nòg meer katten opduiken, en verzorg vondelingen zoals dit katje tot je de eigenaar hebt teruggevonden! Elk levend wezen heeft recht op een goede thuis. Ik kan toch niet één van de enigen zijn die er zo over denkt? Right?!

De nacht dat poes is gestorven vertrokken Kristof en ik naar Parijs. Typisch. Net dan. Maar oké. Het was nu zo. Er komt sowieso nog wel een artikel aan over mijn citytrip, maar ik kan hier alvast vertellen dat we ontzettend veel geluk hebben gehad met het weer. Zo warm dat het was. Zalig! En het deed deugd om er even tussenuit te kunnen. Absoluut!

Tijdens de rit van Parijs naar huis kwamen we 's nachts overigens ook langs het Atomium in Brussel. Ik kon er geen mooie foto van nemen omdat we in de bus zaten, maar ik kan hier echt van blijven genieten. Zo mooi dat het is! 

Voorlopig staat er eventjes geen nieuwe reis meer op de planning (pijnlijk!), maar kan ik wel genieten van deze mooie wereldkaart. Alvast alle plaatsen waar ik nog naartoe wil gaan aanduiden met prikpinnetjes ofzo. 

Nooit gedacht dat ik een foto als deze zou plaatsen, maar halleluja... toffe app is dit. Het spel heet 'Homescapes' en is een soort van Candy Crush meet The Sims. Per spelletje dat je uitspeelt krijg je sterren, die je vervolgens kunt gebruiken om je huis mee te verbouwen. Fijn! Dat mannetje spreekt je bovendien altijd aan en zegt vervolgens de meest grappige dingen. Zalig. 

Zulk goed nieuws! Ik was hier oprecht zo blij mee! Het werd tijd dat deze zoo dichtging en ik hoop dat hij nu ook effectief dicht blijft. En dat de dieren uiteraard een goede thuis krijgen. Blij dat Ben Weyts zulke drastische stappen durft te zetten en ik hoop dat er, op vlak van dierenwelzijn, nog van die stappen zullen volgen.  

Dagje inkopen doen in Duitsland met mama. 's Middags een broodje gaan eten en een koffie gaan drinken hoort daar ook bij. Yum. En check wat voor leuke, andere voedingswaren ze hebben in de supermarkten in Duitsland. Die unicorn froot loops. Yeees! 

Een grote pot vegetarische spagetthisaus zodat ik er weer eventjes tegen kan. Ik vind dat trouwens leuk om te maken, zulke dingen. Een hele hoop groentjes snijden en klaar is kees. Lekker én makkelijk. Super!

Ook maakte ik voor het eerst in mijn leven iets met een flespompoen. Het werd een veggie ovenschotel met zoete aardappel en die was best lekker. Yum.

En... Regenboogtaart. Dit wilde ik al zolang eens maken en afgelopen maand kwam het er eindelijk van. Zo blij met het resultaat. Ik had stiekem niet verwacht dat het effectief zou lukken dus dit was een hele aangename verrassing. 

Poessie ontdekte mijn vis (die ik al màànden heb!). Zo grappig. Ze kan daar echt uren naar zitten staren. En mijn vis lijkt het ook totaal niet erg te vinden want die zwemt regelmatig gewoon naar de kat toe. Gek. 

Twitter update? Ik verwijderde de hele boel. Nog geen seconde spijt van gehad. Het voelt veel minder chaotisch wanneer je niet moet denken aan een feed die je moet checken. Als je begrijpt wat ik bedoel. Nu hoop ik dat ik snel de moed kan vinden om ook Facebook te deleteten. Ik heb dat gewoon niet nodig. 

Regenboog. 

Profiteren van de laatste maand dat het ijssalon hier open was. Lekker veel ijsjes dus. Hmm.

Deze geurkaars vond ik bij Kruivat. Ik wist helemaal niet dat ze daar zulke leuke kaarsen hadden tegenwoordig? Super! Al branden ze wel een beetje op zoals de kaarsen van de Ikea; helemaal niet gelijkmatig. Nu ja, voor die prijs maakt dat nu ook niet zoveel uit. Ik ben er blij mee!

Life hack. Of toch een beetje. Wanneer je in een lege vuilniszak een wattenschijfje met daarop enkele druppels essentiële olie legt, dan blijft je vuilnisbak langer 'fris' ruiken. En het werkt echt. Ik wilde graag citroen olie gebruiken maar had dat niet in huis. Tegenwoordig ruikt mijn vuilnisbak dus altijd naar Eucalyptus. Ook goed. 

En nog een life hack. Seriously! Dit is een pillensnijder. Wanneer je dus een erg lage dosis medicatie moet nemen en je pilletjes niet in zulke lage dosissen beschikbaar zijn, dan kan je dus je pillen gewoon doorsnijden met dit handige dingetje. Say what? En ik vroeger maar klungelen met mesjes enzo. Blij dat ik dit pillensnijdertje nu heb hoor!

En nog meer medicatie-praat. Hoe handig is het wanneer er op élk pilletje in de verpakking een vervaldatum staat? Een hele hoop van mijn medicijnen heeft dat dus niet en dat is zó vervelend. Ik heb namelijk overal wel wat nood-medicatie inzitten (denk aan handtassen, make-uptasjes, portefeuilles,...) en dan is het echt irritant om niet te weten wanneer iets vervalt. Ik schrijf de datum wel altijd op al mijn medicijnen, maar vaak veegt die er ook snel vanzelf weer af. Oproep aan alle medicijnen-firma's (zeg je dat zo?!) om dus overal de vervaldatum op te zetten. Bedankt! Het tabletje op de foto doet dat dus al mooi wel. Handig! 

Maar ok. Peace yo. Wish I were a cat. 

Echt waar. Het leven van een huiskat is toch een enorm zalig leven. Niet? Kijk Poessie chillen. Haha.

Wandelen. Wandelen. Wandelen. Doet deugd om met dit herfstige weer buiten te komen vind ik. Al is Mister Bob wel een complete ramp. Hij luistert echt nooit. Wij zijn in het bos altijd de mensen die hun hond niet (ik herhaal NIET!) onder controle hebben. Vreselijk. Bob is trouwens de hond van de ouders van Kristof. Door met hem in contact te komen weet ik nu dat, als ik zelf ook ooit een hond in huis neem, ik het dier met heel veel discipline wil opvoeden. Lesson learned.

Hier probeerde ik hem trouwens te doen zitten voor de foto. Fail!  

Pizzaaaa. Yum.

Beestjes in huis? Check! Tegenwoordig spot ik in onze tuin regelmatig van die salamandertjes (foto links). Zo raar. Ik had dat hier nog nooit eerder gezien. Op de foto rechts kan je het soort kevertje zien dat ik regelmatig in mijn kamer tegenkom. Super vervelend. Ik durf die dingen niet met de hand op te pakken dus dan moet ik alle moeite van de wereld doen om ze in een potje buiten te krijgen. Brrr. 

En Poessie strekt zich nog eens lekker uit. Relaxed als ze is. 

Van Kristof kreeg ik tickets van de Spaanse Rijschool cadeau. Die hadden we in Wenen namelijk gemist wegens tijdsgebrek en kwam nu optreden in de Ahoy in Rotterdam. We wilden er in eerste instantie een volledige dag Rotterdam van maken, maar qua parkeren zou dat (in onze ogen) belachelijk duur worden. Rotterdam centrum zal dus voor een volgende keer zijn. Dit keer hielden we het op de Ahoy en het nabij gelegen winkelcentrum. Ook plezant. We gingen voor de show begon wat shoppen, lekker eten, en een bubble tea drinken. En nadien konden we optimaal genieten van de paarden. Wat zijn het toch fantastische dieren! Als groot dierenliefhebber ben ik wel geen fan van spoor- en zweepgebruik en zou van mij zelfs het bit mogen worden afgeschaft, maar hoe dan ook heb ik van de show genoten. Al de ruiters gingen erg respectvol met hun dieren om, dus daar ben ik enorm blij om. Oh, en fun fact: het was super druk in en rond de Ahoy. Ik werd daardoor erg benieuwd naar wie er nog ging optreden in een andere zaal en ging enthousiast op het programmascherm kijken samen met Kristof. Roep ik luid 'Oh, Bobbi Eden komt ook!'. Blijkt Bobbi Eden een Nederlandse (voormalig?) pornoactrice te zijn en gaat het om een erotiekbeurs die zij georganiseerd heeft. Geen wonder dat de mensen naast mij nogal vreemd opkeken. Ik dacht in eerste instantie dat Bobbi Eden een zanger was à la Frans Bauer. Oeps. Niet dus.  

Vision Board! Ik maak elk jaar zo'n bord met daarop al mijn dromen en doelen. Want 'Imagination is everything. It is the preview of life's coming attractions.' Ik hang dat dan naast mijn bed en ik vind het altijd leuk om daar dan naar te kijken. Het kan maar helpen. 

Ik begin steeds meer en meer over mijn angst van lieveheersbeestjes te geraken. Wanneer ze gewoon rondkruipen heb ik er niet zo heel veel problemen meer mee. Van zodra ze gaan vliegen echter... Urgh. Ik krijg er letterlijk kriebels van terwijl ik dit nu schrijf. Brrr. Zoiets vies.

Yeees! Yes. Yes. Yeeees! Zo blij met het tweede seizoen van Stranger Things. En ideaal om te beginnen kijken rond Halloween! Perfecte timing, much?! Ondertussen heb ik al enkele afleveringen gezien en ben ik enorm blij met dit seizoen. Zo spannend! 

 Haha. Die Instagram filter. Ik moest deze foto hier gewoon kwijt kunnen.

En dat was dat. Oktober is een feit. Hopen maar op een positieve maand november nu. 

Hoe gaat het nog met jou?

8 opmerkingen

 1. Die regenboogtaart ziet er zo mooi uit! Die wil ik ook nog eens een keertje maken. Sneu van de kat :(
  Wat cool die frootloops, wil ik ook eens proberen! En die saus ziet er heel lekker uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) Van de regenboogtaart komt er sowieso nog een artikel aan waar ik de link van het gebruikte recept ook inzet. Kan je meteen aan de slag gaan ;)

   Verwijderen
 2. Veel gedaan! Sneu van de poes maar fijn dat hij mooie laatste dagen heeft gehad bij jullie. Stranger Things 2 moeten wij nog aan beginnen, ben erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stranger Things heb ik toevallig net dit weekend uitgekeken. Zó goed!

   Verwijderen
 3. Ja, ik heb ook overal in mijn handtassen en zakken noodmedicatie bij. Ik heb er eigenlijk nog nooit op gelet dat er niet overal een vervaldatum staat. Moet ik eens nader onderzoeken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind dat dus heel vervelend omdat ik altijd medicatie vind... en dan nie weet hoelang die daar al zit. Zo'n vervaldatum op elk pilletje is daarom wel erg gemakkelijk.

   Verwijderen
 4. Ik ben echt verliefd op je hond haha! En oké, ook op die regenboogtaart!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aw, dankjewel. Al is het wel de hond van de ouders van Kristof. Wij gaan er gewoon regelmatig mee wandelen ;)

   Verwijderen