Mijn omgekeerde bucket list

Op de blog van Romy las ik een tijdje geleden haar omgekeerde bucket list. Een lijstje met daarop de dingen die je al van je echte bucket list hebt kunnen afvinken dus. Tof idee vond ik dat. Je mag af en toe wel eens stilstaan bij alles wat je al bereikt hebt in je leven. Hoe klein of pietluttig je dromen ook waren, je hebt ze toch maar waargemaakt. Als grote lijstjes-fan volgen dus hier ook 15 dingen die ik al van mijn bucket list heb kunnen weg strepen. 


01. Vrijwilligerswerk in het buitenland
Op een bepaald punt in mijn leven voelde ik dat er iets drastisch moest veranderen dus ik besloot, redelijk impulsief, op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk in het buitenland. En zo kwam ik terecht op een manège in Griekenland tussen een hoop fantastische mensen (en dieren)! Een onvergetelijke ervaring en ik ben best trots op mezelf dat ik het gewoon ook gedaan heb. Op mijn eentje. Yes, I can!


02. Santorini bezoeken
In Griekenland leerde ik op de manège waar ik werkte twee super toffe Nieuw-Zeelanders kennen. Samen besloten we naar Athene te reizen, om van daaruit met de ferry naar Santorini te gaan. Opnieuw… once in a lifetime experience. Je leert niet elke dag mensen van aan de andere kant van de wereld kennen om er vervolgens mee naar Santorini te reizen, huh?

03. Regenboog cupcakes bakken
Simpel. Makkelijk. Leuk. Hoogstwaarschijnlijk had ik ze eens voorbij zien komen op Pinterest en wilde ik ze daarom zelf ook eens maken.

04. Boterbier drinken in de Harry Potter studios in Londen
Best time éver. Als het Harry Potter gerelateerd is ben ik altijd éxtra gelukkig!

05. Mijn haar blond verven
Ik denk dat ik rond mijn twaalfde al begon te dromen over het verven van mijn haar. Mijn ouders waren daar echter compleet tegen. Zo kreeg ik pas rond mijn 15de voor het eerst (subtiele!) highlights en, hoewel ik daar ook héél blij mee was, had ik het gevoel dat het nooit blond genoeg was. Toen ik rond mijn 22ste dan éindelijk de stap durfde te zetten om mijn haar toch volledig blond te laten verven voelde ik mij echt fan-tas-tisch. Sindsdien kan ik mij ook geen andere haarkleur meer bij mezelf voorstellen. Proud blonde hier!

06. Een vallende ster zien en een wens doen
Ik zag er eens een keertje één na het uitgaan en wist toen niet of ik écht te maken had gehad met een vallende ster of niet. Haha. Een tijdje daarna heb ik gelukkig wel naar zo’n meteorenzwerm kunnen kijken en zag ik, met zekerheid dit keer, wel vijf vallende sterren op een half uurtje tijd. Magisch. De nodige hoeveelheid wensen zijn uiteraard ook uitgesproken.

07. Phantasialand bezoeken
Als kind was ik er al eens geweest met mijn ouders en vond ik het een heel tof park. Daarom wilde ik er graag nog eens naartoe gaan. En nu ervaarde ik alles echt héél anders. Vroeger was het park groots en wild en magisch, en nu was het slechts een slap aftreksel van dat alles. Vreemd hoe je als kind alles zoveel grootser ervaart éh? Maar hoe dan ook… ik had wel een toffe dag in Phantasialand. Dat was toch dat dan.

08. Naar het drielandenpunt gaan
Ook dit deed ik vroeger al eens met mijn ouders en wilde ik nog eens opnieuw ervaren. Fijn om eens in drie verschillende landen gestaan te hebben op hetzelfde moment. Al klinkt het wel specialer dan het eigenlijk echt is.

09. Op vakantie gaan met vrienden
Het leek mij heel tof om met vrienden op vakantie te kunnen gaan. Weet-je-wel, zo’n beetje als in de film; met feestjes en leuke uitstapjes en knappe jongens (toen ik nog single was). Maar nope. Ik vond het écht niet voor herhaling vatbaar. Ik ben gewoon niet gemaakt om voor een langere periode met een hele hoop mensen opgescheept te zitten. Ik ben af en toe gewoon ook eens graag alleen. Geen drama, geen gedoe. Rust. Sindsdien ga ik dus ook alleen nog maar op reis met Kristof. Of met mijn ouders. Voorlopig geen vrienden-vakanties meer voor mij.

10. Gaan feesten op Tomorrowland
Wat ik wél altijd tof vind om te doen met vrienden is uitgaan. Zo ging ik op een gegeven moment naar Tomorrowland en had ik er echt een super leuke tijd! Zonder twijfel het beste festival dat ik al ooit bezocht heb!

11. Drijven in de Dode Zee
Drijven in de Dode Zee stond al eeuwen op mijn bucket list dus ik was zo blij toen ik dat eindelijk kon doen. Wat een magisch gevoel. Ik wil dat dus echt héél graag nog eens opnieuw doen.

12. Een juweel van Tiffany & Co bezitten
Een typische meisjesdroom denk ik. Toen ik voor mijn verjaardag van Kristof zo’n armbandje kreeg was ik dus ook super blij. De Tiffany blauwe verpakking met witte strik erop alleen al. Zo mooi!

13. Een Macbook Pro kopen
Auwch voor mijn portemonnee maar zijn geld wel méér dan waard. Ondertussen loop ik al bijna 8 jaar met dezelfde laptop rond en ik zou mij geen leven zonder Macbook meer kunnen voorstellen. Once you go Mac, you never go back.

14. Mijn Twitter account verwijderen
Ik had mijn Twitter al jàren en deed er de laatste tijd gewoon niets meer mee. Behalve er af en toe doelloos door scrollen. Belachelijk eigenlijk. Daarom besloot ik mijn account te verwijderen. Nog geen seconde spijt van gehad.

15. Naar een Justin Bieber concert gaan
Volgens mij ging ik al naar Justin kijken nog voor de term ‘Belieber’ bestond. In de periode dat mensen het nog belachelijk vonden dat je naar zijn muziek luisterde. Yup. En toen plots werd iedereen en zijn buurman fan en was het alleen nog maar cool om naar Justin te gaan kijken. Weird! Maar hoe dan ook… ik heb hem gezien en ik was helemaal onder de indruk. We stonden ook redelijk dicht bij het podium en ik heb Bieber himself daarom ook goed kunnen bewonderen. Wat een knap ding, zeg!

Wat heb jij al van je bucket list kunnen afstrepen?

Comments (18)

 • Shirley

  15 november 2017 at 06:01

  Je tijd in Griekenland klinkt al een hele bijzondere ervaring. Ik luisterde ook naar Justin Bieber voordat het sociaal geaccepteerd was. Ben niet naar een concert geweest. In tijd dat Justin Bieber populair was bij tieners werkte ik bij een tijdschrift voor tieners. Het was echt mijn droom om hem te interviewen. Niet gebeurd.

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:48

   Oh, man. Justin Bieber interviewen zou ik totaal niet durven. Ik zou doodgaan van de zenuwen. Haha. Maar kan me wel voorstellen dat jij daar wel over droomde, zo werkende bij een tijdschrift voor tieners. Hoe leuk zou dat geweest zijn?!

 • Unknown

  15 november 2017 at 08:01

  Hihi, dit artikel staat ook nog bij mij op de planning om online te zetten! Leuk om hem van jou te lezen. 🙂 Dat vrijwilligerswerk in Griekenland klinkt tof zeg. Ook super gaaf dat je toen ook nog naar Santorini bent geweest! Van jouw lijstje hebben we één ding gemeen: een MacBook Pro kopen. Dat heb ik gelukkig ook twee jaar geleden al af kunnen strepen! 😀

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:49

   Dankjewel! Ik kijk er al naar uit om jouw artikel ook te lezen 🙂

 • Mevrouw Marloes

  15 november 2017 at 08:39

  Ik heb geen geschreven bucketlist, maar wel dingen die ik altijd al wilde doen of wilde bezoeken. Tot vier jaar geleden was ik nog nooit in Italië geweest en nu ben ik al twee keer in Rome, een keer in Florence, Milaan, Bergamo en Pisa geweest. Dat land is zo mooi! Naar Santorini zou ik ook nog een keer willen.

  Op mijn lijstje stond ook zeker al zes jaar 'een mooie camera kopen'. Ik gunde het mezelf alleen elke keer niet, want het is toch een heel bedrag. Afgelopen april heb ik dan toch eindelijk, na lang nadenken, mezelf een camera cadeau gedaan! 🙂

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:51

   Leuke plaatsen heb je al bezocht in Italië! En ik ken dat gevoel van jezelf het niet gunnen. Ik heb dat ook vaak… dan wil ik super graag iets kopen maar dan doe ik het toch maar niet en blijf ik het gewoon uitstellen. En eens ik dan toch de stap zet om te kopen ben ik uiteindelijk toch altijd super blij. Fijn om te lezen dat je jezelf de camera toch gunde uiteindelijk 🙂 Hopelijk heb je er al heel veel plezier van gehad!!! 🙂

 • Evelyne Vergote

  15 november 2017 at 17:07

  Deze staat ook in mijn concepten 🙂

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:52

   Ik kijk er al naar uit!

 • Sanne

  15 november 2017 at 19:30

  Zalig zo een omgekeerde bucketlist. Ik mocht mijn haar ook nooit verven als kind of tiener. Higlightes kreeg ik pas toen ik boven de 15 jaar was. Dus heel herkenbaar. 😉

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:52

   Zo frustrerend dat het was, éh?! Haha.

 • Romy

  16 november 2017 at 07:19

  Wat lief dat je mijn blog noemt en superleuk dat je een omgekeerde bucketlist hebt opgesteld! Er staan echt heel mooie dingen op! Santorini lijkt mij ook geweldig en wat gaaf dat je vrijwilligerswerk hebt gedaan in Griekenland. Ook fijn dat je door de ervaring hebt geleerd dat een vakantie met vrienden niet zo jou ding is. Het is ook altijd goed om te weten waar je juist niet zo enthousiast van wordt 😉

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:52

   Dankjewel. En absoluut. Door zulke dingen te doen leer je jezelf alleen maar beter kennen. Kan nooit kwaad 🙂

 • Roos

  16 november 2017 at 17:41

  Wat een leuk idee is dit zeg! En je hebt echt al ceel toffe dingen kunnen doen.

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:53

   Aw, dankjewel!

 • Irene

  16 november 2017 at 19:47

  Supertof zo'n lijst! Ik weet gewoon dat ik niet een met-vrienden-op-vakantiemeisje ben. Misschien met één vriendinnetje tegelijk. Maar met een boel samen? No thanks. Een Macbook staat hier ook nog op m'n lijstje.

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:55

   Ik ben dat dus ook niet, zo'n met-vrienden-op-vakantie-type. Maar dan zie ik van die films waarin vriendinnen gezellig samen op vakantie gaan en dan denk ik; 'Ik wil dat ook!'. En dan uiteindelijk valt dat altijd tegen. Haha. En ja, een Macbook staat bij mij ook terug op mijn lijstje omdat die van mij ondertussen al zo oud is. 8 jaar is net iets teveel van het goede.

 • Sam – singlereadytomingleblog

  17 november 2017 at 12:48

  Ik ga net echt supergraag met vrienden op reis haha! Liever dan per twee eigenlijk omdat er zo meer variatie is 🙂 En mijn bucket list bestaat vooral uit reizen. Ik heb dit jaar NYC en Kaapstad kunnen afvinken, twee toppers wel! Zou heel graag eens naar Azië gaan nu 🙂

  1. HosteSarah

   17 november 2017 at 15:58

   Leuk om te lezen. Ik ken ook verschillende mensen die gewoon heel graag met veel vrienden weg gaan. Ik ben blijkbaar echt dat type niet. Haha. En wauw, NYC en Kaapstad zijn meteen twee toppers die je hebt kunnen afvinken. Die staan bij mij nog op de bucket list 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Paris in pictures

Volgende bericht

Ik en mijn INFJ-T persoonlijkheid