Day Zero Project - Maak de Super Epic Rainbow Cake

Een regenboog cake (oftewel de 'Super Epic Rainbow Cake') maken stond al héél lang op mijn to-do lijstje. Een tijdje geleden besloot ik er gewoon tijd voor te maken tijdens het weekend, kocht ik al de nodige ingrediënten en begon ik eraan. Simple as that. 

Via google kwam ik terecht op een recept mét een hele handige video die stap voor stap uitlegt hoe je de cake moet maken. Simpeler kan het eigenlijk niet. En vol goede moed begon ik dus aan de regenboogtaart. Hopende op het beste, in mijn achterhoofd wetende dat het slecht zou kunnen aflopen aangezien ik niet het grootste baktalent ter wereld ben. Mijn verwachtingen waren dus niet al te hoog.

In totaal was ik een kleine vier uur aan het werk in de keuken, inclusief bakken. Ik had namelijk maar twee ronde bakvormen in huis, waardoor ik de zes lagen cake in drie keer moest bakken. Dat neemt logischerwijs wat tijd in beslag.

Helaas was ik niet zo goed voorzien als ik gedacht had want van de zes kleuren van deze regenboog cake lukten er bij mij maar vijf. Ik had namelijk geen paarse kleurstof in huis en het mengen van kleurstoffen was hier geen succes. Vandaar dat mijn cake uiteindelijk maar uit vijf lagen, en dus niet uit zes, bestond.

Maar hoe dan ook... buiten het kleurstof-foutje lukte alles vrij goed. Het bakken verliep vlot en ook het glazuur maken ging prima. Gelukkig kon ik wel gebruik maken van de oude (maar vertrouwde) Kenwood keukenmachine van mijn mama. Wat een topding. Zo makkelijk om zo'n apparaat in huis te hebben als je graag bakt.


En voor ik het wist was de taart klaar. Ik heb mij geamuseerd tijdens het bakken en moet zeggen dat het recept echt extreem makkelijk is. Iedereen kan deze taart maken! Hoewel de afwerking van mijn taart hier en daar beter kon (again, geen topbakker hier), smaakte het toch wel aardig lekker. Yum.

Fun fact: thuis vonden ze het grappig dat ik deze taart zomaar, zonder reden begon te maken. Het is namelijk best een groot ding en je kunt er een hele hoop mensen mee te eten geven. (Volgens het recept zelfs minstens 20 personen!) En aangezien we thuis geen feestje in het vooruitzicht hadden, hebben we dus allemaal verschillende dagen achter elkaar van deze regenboog cake kunnen smullen. Maar oké... nu weet ik dus dat ik deze taart kan maken en kan ik hem nog eens maken voor wanneer er iemand jarig is. Ofzo. Je weet maar nooit wanneer het eens van pas kan komen.


Bak jij ook regelmatig?8 opmerkingen

 1. Mooi! Daarmee kun je zeker indruk maken op een feestje. Ik bak zelf niet zo vaak. En dingen lijken alleen te lukken als ik ze zelf ga opeten. Zodra ik met een doel (voor anderen) bak, mislukt het.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze taart staat echt al jaren op mijn lijstje. Ik wil dit al zo lang proberen! Ik bang niet zo vaak als ik zou willen. Dat komt vooral door tijdgebrek en het is best prijzig om vaak te bakken. Al die ingrediënten die je elke keer moet kopen. En uiteindelijk weet ik niet waar ik heen moet met mijn baksel, hahah. Mijn vriend wordt er wel blij van, maar op een gegeven moment hebben wij ook genoeg gegeten :-P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad. Ik bak daarom ook niet zo vaak. Het loopt op qua prijs en ik weet op den duur ook gewoon geen blijf meer met mijn baksels. Jammer wel, want het is wel plezant om te doen.

   Verwijderen
 3. Zalig! Ik vind wel nooit dat dat er supersmakelijk uitziet haha, maar ik vind kleurstof altijd zoiets kunstmatigs :D Maar hij ziet er wel echt heel fancy uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja. Dat kunstmatige stoort mij niet zo heel erg maar een product zonder kleurstof ziet er vaak wel veel smakelijker uit natuurlijk :)

   Verwijderen
 4. Ik hou er van om te bakken. Nu ik thuis woon terug wat minder maar binnenkort terug wat meer. Leuk dat je deze hebt gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha jeetje wat een taart! Ik zou zin hebben om er aan te beginnen en dan na 4 cakes denken, oké dit is wel genoeg. Haha :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht oorspronkelijk dat ik het ook snel beu zou worden, maar dat viel goed mee. Op zich ben je best wel snel klaar met het maken van het deeg en het bakken zelf. Meevaller!

   Verwijderen