5x voordelen van een vakantiehuis!

Jaarlijks trekken mijn ouders op vakantie naar Frankrijk (vroeger was dat Spanje) en dan ga ik uiteraard maar al te graag mee. Voornamelijk omdat ze dan altijd een vakantiehuis huren. En niets is zo knus als met z’n allen gezellig in zo’n huisje te vertoeven vind ik. Hier volgen vijf voordelen van een verblijf in een vakantiewoning…


01. De enorme keuze
Er bestaan ontzettend veel verschillende vakantiewoningen, vrijwel overal ter wereld. Er is dus voor ieder wel wat wils. Van simpele woningen tot luxe villa’s aan zee. Whatever fancies your interest. Je zult je ding wel vinden.

02. De prijs
Natuurlijk maak je elke vakantie zo goedkoop of zo duur als je zelf maar wilt, maar over het algemeen is het huren van een vakantiehuis toch voordeliger. Zéker wanneer je met een grote groep reist en de huurprijs verdeeld kan worden, dan kan het totale kostenplaatje goed meevallen. Dat je in je huurhuis ook een eigen keuken hebt, inclusief al het keukenmateriaal, is ook mooi meegenomen. Dan moét je dus niet iedere keer gaan uiteten en kan je ook geregeld zelf iets koken. Dat scheelt vaak ook wel wat qua prijs.

03. Privacy
Het grootste voordeel van een vakantiewoning vind ik toch wel de privacy die je hebt. Je hebt geen last van lawaai, kunt doen en laten wat je wilt want niemand die het ziet, je kunt rustig in de tuin of aan het zwembad gaan liggen, je kunt gezellig op het terras bbq’en,… . En je kunt alles doen wanneer je maar wilt zonder gestoord te worden. Heerlijk vind ik dat.

04. Home away from home
Omdat je altijd in een volledig voorzien huis terecht komt, heb je ook al snel het gevoel dat je er ‘thuis’ bent. Of althans, ik heb dat toch. Er zijn tv’s aanwezig, er is overal wifi voorzien, er staan bordspellen in de kast en er liggen leesboeken op je nachtkastje. Vaak voelt het een beetje als thuiskomen. Heel gezellig.

05. Leef als een local
Op welke plaats je ook bent, de kans is groot dat je tussen de locals belandt. De ideale manier om een plaats door en door te leren kennen dus. Ik leer op deze manier altijd heel veel bij over het land waarin ik verblijf en de gewoontes van de inwoners. Best interessant hoor!

Wat vind jij van vakantiewoningen? Yay or nay? 

Comments (12)

 • Evelyne Vergote

  3 november 2017 at 18:29

  Ik verbleef nog nooit in een vakantiehuis, moet ik zeggen. Lijkt mij wel leuk qua privacy, maar een hotel is ook makkelijk omdat je er niet zelf moet koken en er altijd verse handdoeken klaarliggen. Ik sta wel open voor een vakantiehuisje, wanneer je bv met een groep vrienden of familie reist 🙂

  1. HosteSarah

   7 november 2017 at 10:30

   Het heeft natuurlijk allemaal voor- en nadelen. Het is maar wat je ding is natuurlijk!

 • Judith

  4 november 2017 at 13:48

  Ik heb heel lang in Spanje gewoont en mensen zagen mijn huis altijd als vakantie huis haha

  1. HosteSarah

   7 november 2017 at 10:31

   Aaw, ja. Ik zou dat dan ook zien als vakantie. Al is dat voor jouw dan helemaal niet het geval natuurlijk.

 • Mevrouw Marloes

  4 november 2017 at 18:36

  Yay voor vakantiehuizen. Ik heb vorig jaar met een vriendin in een AirBnB gezeten, zodat we ons wat meer locals konden voelen in plaats van toeristen.

  1. HosteSarah

   7 november 2017 at 10:31

   Yay 🙂 Kan echt leuk zijn, éh?!

 • Sam – singlereadytomingleblog

  4 november 2017 at 21:52

  Als het echt een strandvakantie is, vind ik een hotel eigenlijk even leuk. Niemand in mijn gezin kookt graag en een hotel, afgewisseld met restaurantjes af en toe, is dan gewoon wel handig. Maar op citytrip of roadtrip vind ik een AirBnB eigenlijk leuker, omdat je dan meer op jezelf bent en je eigen tempo kan volgen 🙂

  1. HosteSarah

   7 november 2017 at 10:33

   Absoluut. Een hotel kan ook heel plezant zijn! Ik ga bijvoorbeeld heel graag op hotel met mijn vriend wanneer we op strandvakantie zijn. Met mijn ouders vind ik een vakantiehuis dan weer véél plezanter 🙂

 • Florentine

  4 november 2017 at 23:44

  Heerlijk lijkt het mij!!! Ik zou later wel graag een huis willen in het zuiden van Spanje <3

  1. HosteSarah

   7 november 2017 at 10:33

   Oeh, ja! Ik zou ook wel ergens voor langere tijd in zo'n huisje willen verblijven. Zalig lijkt mij dat!

 • Unknown

  5 november 2017 at 13:23

  Wij hebben vorig jaar een appartement (oké, geen huis…) gehuurd via AirBnB en wat mij betreft gaan we dit elke vakantie doen! Het beviel enorm goed!

  1. HosteSarah

   7 november 2017 at 10:34

   Leuk om te horen dat het zo goed beviel 🙂 Bij ons zijn zulke vakanties ook nog nooit tegengevallen!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Bloemrijk dorpje Bormes-les-Mimosas

Volgende bericht

A few of my favorite things #3