10x waarom we stiekem wél graag thuiskomen na een vakantie

Ik las een soortelijk artikel op Hannah Gale’s blog en moest er gewoon zelf ook iets over schrijven. Want heeft niet iedereen enkele redenen om graag naar huis te gaan na een vakantie? Hoe dan ook… Ik denk dat het ondertussen al wel duidelijk is dat ik graag op reis ga. Héél graag zelfs. En hoe langer ik kan wegblijven, hoe beter. Wanneer mijn reis er dan weer bijna opzit kijk ik ook àltijd op tegen het moment dat ik mijn bagage weer moet beginnen inpakken omdat ik gewoon écht niet terug naar huis wil keren. Je kent het waarschijnlijk wel; de dagelijkse sleur, mensen die je om de oren zeuren omdat je dit of dat niet goed doet, rekeningen om te betalen en boodschappen die gedaan moeten worden. De realiteit, zeg maar. En hoewel ik er dus altijd enorm tegenop zie om terug thuis te zijn is ‘home sweet home’ toch ook zo slecht nog niet. Hier volgen 10 dingen die we stiekem allemaal wél fijn vinden aan terug thuiskomen na een vakantie. Am I right? 


01. Je eigen bed
Hoewel bedden op hotel ook wel (heel!) goed kunnen liggen en ik vrijwel overal als een blok in slaap kan vallen, is het toch altijd fijn om in je eigen bed te kunnen duiken. Dat volledig vertrouwde gevoel, je eigen lakens, die gekende geur. Heerlijk. En wanneer je lang bent weggeweest dan voel je altijd pas echt hoe goed je eigen bed wel niet ligt.

02. Je tv
Want hoe vervelend kan het op reis zijn wanneer je niet weet hoe je de tv moet opzetten? Of wanneer je de afstandsbediening maar niet onder de knie krijgt? Of die ene post maar niet kunt vinden? Of wanneer er simpelweg niets op tv te zien valt. Zo vervelend! Thuiskomen wilt dus ook zeggen terug overweg kunnen met de tv. En alle leuke programma’s die je op vakantie gemist hebt eindelijk kunnen kijken. Chill!

03. Je bad (en uitgebreide collectie aan badartikelen)
Eén van de dingen die ik op vakantie het meest mis is uitgebreid in bad gaan. Tenzij we in een luxueus hotel verblijven (wat helaas pindakaas niet zo vaak voorvalt) moet ik het altijd stellen met enkel een douche. En dat ben ik echt niet gewoon. Ik ben het type dat van badderen (inclusief uitgebreide collectie aan shampoos, conditioners, zeep, bruisballen,…) houd. Terug thuis is dat dan ook meteen mijn ultieme ontspan-moment.

04. Bekend eten
Natuurlijk is het fijn om in een ander land nieuwe dingen te leren kennen op vlak van eten, maar wanneer je je portie rijst of fastfood of weet-ik-veel-wat gehad hebt, dan is het fijn om terug over te kunnen schakelen naar de dagelijkse kost die je gewoon bent. Boterhammen met choco it is.

05. Water dat je van de kraan kan drinken
Geen gedoe meer over water dat je wel of niet van de kraan kan drinken. Thuis kàn het, smaakt het lekker èn word je er niet ziek van. Zo makkelijk. Lucky bastards dat wij zijn.

06. Je eigen vervoer
De deur uit kunnen gaan, in de auto kunnen stappen en jezelf overal naartoe kunnen brengen. Pure luxe. En dan op reis maar sukkelen met taxi’s, brommers, treinen, bussen, vliegtuigen, fietsen,… . Halleluja!

07. Het gevoel dat je up-to-date bent
Wanneer ik thuis kom van een langere reis dan brengen mijn ouders mij altijd op de hoogte van alles wat er in de tussentijd is gebeurd. Meestal niets speciaal, maar toch. Eens terug op eigen bodem heb ik al meteen weer een beetje meer het gevoel dat ik up-to-date ben met alles en iedereen in mijn omgeving. En hoewel het op reis, ver weg van alles bekend, ook wel fijn is om niet optimaal op de hoogte te zijn… is het ook wel fijn om na een tijdje terug te weten wat er gaande is in de wereld.

08. Je huisdieren
Do I need to say more? Mijn huisdieren mis ik op vakantie altijd het àller ergst! Het is zo fijn om na een reis weer wakker te kunnen worden in mijn eigen bed met het gespin van de kat naast mij.

09. Je eigen taal spreken
Hoewel iedereen meestal wel Engels spreekt en begrijpt, is het toch veel makkelijker en fijner om geen moeite te moeten doen wanneer je praat. Leve de Nederlandse taal!

10. Relaxen
Misschien gek om ‘relaxen’ in dit lijstje terug te vinden, maar op reis heb ik dus vaak geen tijd om dat te doen. Dan wil ik altijd zoveel mogelijk uit mijn tijd halen en alles wat ik kàn zien en doen, ook effectief zien èn doen. Op vakantie heb ik het dus vaak ontzettend druk. (Ja, serieus!) Vandaar ook dat ik er altijd naar uit kijk om thuis languit op de zetel te kunnen ploffen in mijn pyjama en wat uit te kunnen rusten. Want meestal heb ik daar na een reis echt wel nood aan.

Is er iets waar jij naar uitkijkt als je thuiskomt na een vakantie?

Comments (12)

 • Shirley

  20 november 2017 at 06:44

  Ik kijk het meest uit naar mijn eigen bed en douche. (Helaas geen bad, maar ik kon niet alles hebben toen ik een appartement voor mezelf zocht :')). Ik vind het ook altijd wel fijn om gewoon even te zien dat alles in huis nog goed is en mijn huis er nog staat. Maar na twee nachten in mijn eigen bed, wil ik het liefst alweer weg, haha.

  1. HosteSarah

   29 november 2017 at 10:56

   Haha, ja. Eens ik thuis terug gewoon ben dan wil ook ook gewoon weer terug weg. Herkenbaar.

 • Johanne

  20 november 2017 at 11:00

  Ik vind reizen ook heerlijk, maar ben tegelijkertijd ook heel blij om weer thuis te komen. Als ik mijn kat kon meenemen op reis, dan kon ik denk ik wel voor altijd onderweg zijn… Maar mijn eigen bed is ook heerlijk!

  1. HosteSarah

   29 november 2017 at 10:57

   Jaa, echt! Ik mis mijn kat ook altijd zo hard als ik weg ben! Natuurlijk is het hebben van zo'n beestje ook wel altijd een fijne reden om naar thuis uit te kijken 🙂

 • Kim

  20 november 2017 at 11:05

  Mijn huisdieren! Maar eigenlijk alles wel wat je opnoemt. Zelfs als ik een relax-vakantie heb, moet ik toch weer even bijkomen, haha.

  1. HosteSarah

   29 november 2017 at 10:57

   Inderdaad. Ik dus ook. Alsof relax-vakanties toch niet zo relaxed zijn ofzo. Haha.

 • Sam – singlereadytomingleblog

  20 november 2017 at 11:51

  Haha, dat laatste is inderdaad herkenbaar, ja! Vooral op citytrip heb ik na vier dagen eigenlijk best wel een beetje een overdosis aan bezoeken en culturele uitstappen. Hoe leuk ik dat ook vind, uiteindelijk blijft een kerk een kerk en een kasteel een kasteel, haha. Dus ik ben daarna ook wel blij als er eventjes niets 'moet' 😀

  1. HosteSarah

   29 november 2017 at 10:58

   Ja, éh?! Thuiskomen en dan gewoon eventjes niets moeten doen na een citytrip. Haha. En dat noemen we dan 'vakantie' 😉

 • Evelyne Vergote

  20 november 2017 at 18:15

  Het zal je misschien verbazen, maar wanneer ik op reis ben geniet ik dan wel van de tijd op reis, maar wanneer ik terug thuis kom merk ik dat ik die dagelijkse rompslomp wel gemist heb.

  1. HosteSarah

   29 november 2017 at 10:59

   Oh, zoveel te beter. De dagelijkse rompslomp mis ik absoluut nooit! Het zijn bij mij dus eerder de dingen zoals mijn bed of de kat 😉

 • Sanne

  20 november 2017 at 18:54

  Ik kijk altijd naar mijn eigen bed uit en mijn dunne oude kussen. Kan niet zonder. 😉

  1. HosteSarah

   29 november 2017 at 11:00

   Mijn mama heeft exact hetzelfde. Die kan dus nergens anders zo goed slapen als thuis, op haar oud en heel dun kussen. Grappig 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Ik en mijn INFJ-T persoonlijkheid

Volgende bericht

Waarom ik niet de grootste Parijs-fan ben?