10 dingen die je nog niet over mij wist #4

Ik vond het weer maar eens tijd om nog wat meer van mezelf prijs te geven. Mijn blog draait nu eenmaal rond... wel... mijzelf. Egocentrisch much? Haha. Hier volgen tien dingen die je (misschien) nog niet over mij weet. Veel leesplezier.

01. Ik hou van de geur van de diepvries
Halleluja. Dat is zo'n geur waar ik helemaal verslaafd aan kan raken. Hoe dieper ik mijn hoofd in de diepvries steek en hoe harder ik inadem, hoe beter. Zo verfrissend.

02. Praten over je ex op de eerste date vind ik helemaal geen probleem
Er hangt nogal een taboe rond praten over je ex op een eerste date, maar ik vind daar eigenlijk niets mis mee. Je moet natuurlijk niet meteen het hele verhaal uit de doeken doen of allemaal slechte dingen gaan vertellen, maar je ex simpelweg vermelden vind ik totaal niet erg. Als dat een onderwerp is dat bij jou hoort dan moet je dat toch niet krampachtig proberen te vermijden?

03. Soms denk ik dat ik in de Truman Show leef
Wat ik allemaal meemaak en hoe mensen mij soms durven te behandelen... dat is af en toe té gek voor woorden. Dan denk ik soms dat het niet anders kàn dan dat alles gewoon gefilmd wordt en ik als animatie-object gebruikt word in een realityshow zonder dat ik het zelf weet.

04. Ik kan mij niet concentreren met geluid op de achtergrond
Geen radio. Geen tv. Geen grasmaaiers. Niets op de achtergrond voor mij. Dan krijg ik niets gedaan. Ik vind het wel leuk om de tv op te zetten zonder geluid en op die manier te werken. Maar geluid daarbij? No way! Zo kan ik bijvoorbeeld nooit blogs schrijven met een gezellig muziekje op de achtergrond. Dat lukt mij gewoon écht niet.

05. Dingen open in de koelkast zetten vind ik not done
Ieuw! Wanneer je iets open in de koelkast zet, dus niet in een verpakking of zonder folie erover of dergelijke, dan eet ik dat niet meer op. Een koelkast zit vol met bacteriën die van het ene voedingsmiddel op het andere springen en verschillende geuren worden geabsorbeerd door verschillende voedingswaren en... brrr. Afschuwelijk vind ik het. Alles moet voor mij volledig ingepakt zijn.

06. Ik heb een hele luide niest
Blijkbaar. Oeps. Ik wou dat ik wat meer elegant kon niesten maar dat zit er dus niet in. Tja... . Er zijn ergere dingen in het leven, éh?!

07. Social media voor je huisdier? No, thanks
Ik ben daar niet zo'n fan van, van die Instagram- en facebookpagina's voor je huisdier. Zet foto's van je hond of kat maar gewoon op je eigen profiel. Maar oké... ieder zijn ding natuurlijk.

08. Ik heb ontzettend veel respect voor mensen die overal naartoe rijden met de auto
Autorijden op zich vind ik niet altijd zo'n groot probleem, maar ik heb wel vaak bang om accidenten te veroorzaken waardoor ik toch altijd met stress aan het rondrijden ben. Daarbovenop kan ik echt niet goed parkeren dus voornamelijk dàn kan er bij mij grote paniek ontstaan. Ik ben daarom ook altijd de persoon die helemaal achteraan op de parking staat; daar waar er vrijwel niemand anders geparkeerd staat. Mensen die dus wél overal naartoe rijden en zelfs de parkeerplekjes voor de deur durven in te nemen vind ik erg bewonderenswaardig. Van die mensen die zeggen: 'Laten we naar Parijs gaan!', en er dan gewoon zelf naartoe rijden. Zàlig! Ik wou zo hard dat ik ook zo was!

09. Dronken worden is absoluut niets voor mij
Sommige mensen vinden het fijn om veel te drinken; om los te komen of om eender welke reden dan ook. Wel, ik dus niet. Ik heb een soort-van 'probleem' met controle en heb altijd graag de touwtjes strak in handen. De gedachte dat ik, door te veel te drinken, niet meer weet wat ik allemaal doe geeft mij de kriebels. Dronken zijn is dus écht niets voor mij. Bovendien word ik vaak al misselijk na één Aperol Spritz dus 'nee' zeggen tegen drank is voor mij echt niet moeilijk.

10. Ik bel nog pre-paid
Hoe pre-historisch, huh?! Haha. Ik moet zeggen dat ik er wel aan denk om een abonnement te nemen op vlak van bellen/sms'en, maar voor internet op mijn telefoon wil ik echt niet betalen. Tegenwoordig heb je vrijwel overal wifi, en wanneer er eens geen wifi is dan kan je van je internetloze moment profiteren en wat detoxen. Genieten van het moment zelf. Je hebt heus niet altijd en overal internet nodig! Vind ik.

Zou jij, zoals mij, met enkel wifi op je telefoon kunnen leven?


16 opmerkingen

 1. Haha, hoe grappig, ik herken me in een aantal dingen. Mijn vriend wil het na 4 jaar nog steeds niet over zijn exen hebben, wat een onzin. En ook dat rijden herken ik wel. Ik rij wel regelmatig 2 uur, maar dan ben ik vooral op de snelweg, dat gaat prima. Zodra ik ergens met inwoners kom, wordt het minder... en parkeren hebben we het niet eens over. Ik bel ook prepaid, maar heb wel een internetbundel. Dit was gewoon de eerste optie die me internet in EU bood een paar jaar geleden en daar ben ik blijven hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat? Na 4 jaar nog steeds niets over exen willen praten? Aw. Ik zou het dus zelfs op een eerste date geen probleem vinden. (Mits er niet in overdreven wordt uiteraard!) En ja, een internetbundel is ook gewoon een optie. Al ben ik voorlopig nog tevreden zonder. Hoe minder gedoe, hoe beter. En haha, over parkeren gaan we het gewoon niet meer hebben. De horror!

   Verwijderen
 2. Ik houd ook echt niet van achtergrondgeluiden als ik aan het leren ben. Ook autorijden vind ik niet heel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke weetjes! Ik heb ook geen apart profiel voor mijn katten hoor. Ik deel gewoon af en toe een foto van ze :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geur van de diepvries? Ik hoor het voor het eerst hier ;-) heel leuk haha. Leuke weetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. Serieus! Of misschien eerder het frisse gevoel dat de diepvries je geeft als je diep inademt. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, voor mij is het een soort van 'geur'. Haha. Ik zou zeggen; ga ook eens in je vriezer ruiken ;)

   Verwijderen
 5. Ik kon ook echt niet studeren met muziek op de achtergrond omdat ik dan echt dingen moest onthouden. Maar werken of schrijven doe ik sowieso met Spotify op de achtergrond, ik heb eigenlijk echt praktisch altijd muziek opstaan. En hahaha, ik snap je parkeerstress, ik kan het ook echt niet meer sinds mijn examen. Verschrikkelijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, gek éh?! Ik vraag mij serieus af hoe ik dat parkeren op het examen ooit heb klaargespeeld. Haha,

   Verwijderen
 6. Dat luid niezen heb ik ook. Zo leuk om je nog wat beter te leren kennen. Ik heb wel een gsm abonnement en ben van mening omdat je niet overal wifi hebt dat ik het echt wel nodig heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje. En ja, tuurlijk. Kan gewoon dat je zo over wifi denkt. Mijn vriend denkt er ook zo over als jou; die vindt ook dat het echt wel nodig is omdat je het niet overal kan krijgen ;) Ik ben voorlopig nog gelukkig zonder!

   Verwijderen
 7. Ik hou wel van autorijden (zeker nu met mijn nieuwe auto vs love), maar stuur mij niet naar een onbekend terrein want dan begin ik pas echt te panikeren.. En qua achtergrondmuziek, ja nu speelt de radio overal in huis bij ons. Maar toen ik studeerde moest het stil zijn en zat ik noodgedwongen op mijn kamer om niet gestoord te worden. Van het minste was ik mijn concentratie kwijt.. Nu kan ik gerust bloggen met de tv of radio aan, zonder probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Plezant dat je nu ook mèt muziek of tv kunt bloggen. Ik wou dat ik het ook kon ;)

   Verwijderen
 8. oh die luide nies is zo herkenbaar! Als ik nies op kantoor kunnen alle 35 collega's me horen :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. Exact dàt dus. In het openbaar vind ik het soms een beetje gênant dat ik zo luid niest, maar éh... het is nu eenmaal zo. Haha.

   Verwijderen