TAG - Mijn 10 favoriete seriepersonages

Als fervent liefhebber van series is deze tag helemaal mijn ding. Hoewel het niet makkelijk was om uit alle series die ik ken mijn tien favoriete personages te kiezen. Waarschijnlijk heb ik hier en daar ook wel iemand over het hoofd gezien, maar hoe dan ook. Hier volgen mijn all time favorite tv characters. 

10. PIPPI LANGKOUS


Pippi Langkous was vroeger één van mijn favoriete series en meteen ook mijn favoriete film! Ik keek niets liever. Wat wil je ook? Een super sterk meisje dat kan doen wat ze wilt en daarbovenop ook nog eens een aapje, een paard en een te gek kapsel heeft! Ik herinner mij nog hoe graag ik vroeger ook twee staartjes in mijn haar wilde zoals Pippi. Wat een droom. Ik word nog gelukkig als ik daaraan terug denk.

09. SPENCER HASTINGS (Pretty Little Liars)


Slim, knap, heel gemotiveerd en rijk. Eigenlijk gewoon de persoon die ik altijd al heb willen zijn maar nooit ben geweest. Ja. Urgh. Een voorbeeld voor mij, waardoor ik ook altijd graag naar haar keek.

08. SAMANTHA JONES (Sex and the City)


Samantha is een trotse, zelfzekere, sexy femme fatale en is ook gewoon duidelijk over hetgeen waarin ze gelooft. Ze zet zichzelf, ondanks haar liefde voor mannen, ook altijd op de eerste plaats. Ze heeft niemand anders nodig om gelukkig te zijn! Wat ik zo leuk vind aan Samantha is dat ze zo puur en oprecht is, en gewoon 100% zichzelf durft te zijn. Botox i.p.v. een huwelijk? Fantastisch! One night stands i.p.v. een kinderwens? Niets mis mee! Gewoon je ding doen! Girlpower!

07. MICHAEL SCOFIELD (Prison Break)


Extreem slim, knap, gespierd, sterk, lief, dapper, behulpzaam, zorgzaam. Euhm... De ideale man, much?! Ik heb altijd heel graag naar Prison Break gekeken en ik denk dat Michael Scofield daar veel mee te maken had. Volgens mij bestaan zulke mannen in het echte leven niet eens (?). Haha.

06. MADELEINE MARTHA MACKENZIE (Big Little Lies)


Big Little Lies is misschien niet de meest bekende serie, maar wel een héle goede. En Madeleine, één van de hoofdpersonages, heeft mijn hart helemaal gestolen. Zo'n knappe, stoere dame die weet wat ze wilt en daar ook helemaal voor gaat. Niets of niemand staat haar in de weg en ze pakt alles altijd op een elegante manier aan. Haar zou ik wel als beste vriendin willen hebben!

05. RACHEL GREEN (Friends)


Omdat Rachel gewoon té grappig is. Ze is spontaan, snel afgeleid, gaat graag shoppen en denkt voornamelijk aan zichzelf. Ze is niet het type dat zich snel al teveel zorgen maakt en haar manier van doen/haar uitspraken zijn daarom af en toe ook erg lachwekkend. Zo'n persoon die grappig is zonder dat ze het zelf weet. Na mijn Pippi Langkous-periode werd ik trouwens helemaal verliefd op het kapsel van Rachel. Dat was echt GOALS!

04. JOEY TRIBBIANI (Friends)


Ook met Joey heb ik zo vaak moeten lachen. Hij praat met iedereen, is spontaan, relaxed, easy-going, neemt het leven zoals het komt, maakt ambiance, houdt enorm van eten,... . Zijn liefde voor eten zorgt trouwens regelmatig voor grappige situaties, maar ook de manier waarop hij in het leven staat kan best humoristisch overkomen. Gotta love Joey!

03. BLAIR WALDORF (Gossip Girl)


Blair Waldorf is my spirit animal. Ze is heel zelfzeker, weet exact wat ze wilt, is van rijke komaf, heeft een fantastische smaak op vlak van mode en ze houdt van champagne. No more words needed. 

02. RORY GILMORE (The Gilmore Girls)


Gilmore Girls is waarschijnlijk mijn favoriete serie aller tijden en voor Rory heb ik altijd een zwak gehad. Ik vind haar gewoon heel gezellig en zo 'gewoon'. Ik ben dan ook zo'n beetje samen met haar opgegroeid via de tv. Alsof ze in de tussentijd een vriendin van me is geworden ofzo.

01. CARRIE BRADSHOW (Sex and the City)


Hoewel ik Gilmore Girls zojuist mijn favoriete serie noemde is Carrie Bradshow uit Sex and the City toch mijn favoriete personage. Wat ze meemaakt, hoe ze zich voelt, wat ze denkt,... . Ik vind haar, en haar imperfecte leven, soms heel herkenbaar!

Wie is jouw favoriete seriepersonage?


14 opmerkingen

 1. Wat een superleuke tag!! Ik ben niet zo'n seriekijker maar Rory uit Gilmore Girls zou er zeker ook op staan. Ik ben net begonnen met Gossip Girl maar mijn voorkeur gaat nu echt uit naar Serena in plaats van Blair! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk andere series, zoals Familie en HomeAndAway :) Een favoriet personage, daar moet ik toch even over nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja. Ik heb ook even moeten nadenken voor ik al mijn favoriete personages bedacht had!

   Verwijderen
 3. Samantha en Carrie zijn hier ook favorieten! :D Ik droom zelfs na vijf keer heel Sex & The City te hebben gezien nog altijd weg bij die serie. Jess uit New Girl is hier ook een favorietje en uit PLL ben ik ook wel fan van Spencer en Emily.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan ook naar SATC blijven kijken. Net zoals naar Gilmore Girls. Daar kan ik nooit genoeg van krijgen. En jaaa, heb nog eventjes getwijfeld om Jess ook in mijn lijstje te zetten maar vond deze personages toch nét ietsje meer favoriet :)

   Verwijderen
 4. Ik denk dat mijn favoriete personage Donna uit 'Suits' is. Echt een powervrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, doet me eraan gelijk ook aan denken dat ik 'Suits' nog steeds eens moet beginnen kijken.

   Verwijderen
 5. JOEY!<3 Liefde voor hem. Verder heb ik héle andere favoriete van series. Ik hou van Sheldon van TBBT en van de crime series personages die ik volg..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ben meer te vinden voor de meisjes-achtige drama series. Echte guilty pleasure hier. Maar hé... de liefde voor Joey hebben we dan toch gemeen ;)

   Verwijderen
 6. Hihi, Samantha <3 Het is niet toevallig dat ik onder de naam Sam blog, haha! Ik vind Joey ook geweldig, maar Chandler toch nog wel dat tikkeltje meer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, echt? Super leuk om te weten. Samantha is dan ook echt gewoon fantastisch!

   Verwijderen
 7. Leuk lijstje! Ga ik eens onthouden. Ik heb vooral respect voor Wentworth Miller (de acteur uit Prison Break). Ik vond het zo stoer dat hij een uitnodiging van Rusland weigerde om als eregast te verschijnen op een filmfestival. Rusland startte toen met dat belachelijke anti-homo beleid en Wenthwort liet weten dat hij, als homo zijnde, hij niet naar een land wilde waar homoseksuelen werden gediscrimineerd. Hij kwam daarmee ook uit de kast en dat vergt lef in Hollywood. Vooral ook omdat vrijwel niemand verwachtte dat hij homo zou zijn. Een geweldige actie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje. Van Wentworth Miller, dus de acteur zelf, weet ik niet zoveel. Al heb ik al wel vaker gehoord dat hij erg op zijn strepen staat. Mooi verhaal deel je hier ook. Inderdaad een geweldige actie. En groot gelijk had hij!

   Verwijderen