Review – Historische wereldkaart van Wereldkaarten.nl

Dat reizen mijn ding is hoef ik jullie denk ik niet meer te vertellen, dus dat wereldkaarten bij mij passen is volgens mij ook vrij duidelijk. Toen ik onlangs werd benaderd door Wereldkaarten.nl om één van hun producten te reviewen was ik dus uiteraard ook meteen enthousiast. 


KEUZE ALOM
Met wel meer dan 90 unieke wereldkaarten, een uitgebreid assortiment aan land- en stadskaarten, en een hele hoop toffe gadgets ben je wel eventjes zoet op de website. Zoveel keuze. Gelukkig wist ik al snel dat ik een wereldkaart in huis wilde halen en kwam ik terecht bij de historische kaarten. Oftewel kaarten met een vintage uitstraling die in verschillende interieurs tot hun recht zouden komen. En zo viel mijn oog op wereldkaart ‘Realistisch‘. Met zijn mooie pastelkleurtjes en gedetailleerde beschrijving vond ik deze kaart echt wel iets hebben!

HET MATERIAAL
Nadat ik het ontwerp had gekozen kon ik ook nog kiezen uit vijf verschillende materialen. Canvas, hout, aluminium, plexiglas of poster. Resoluut koos ik voor hout omdat je daar makkelijk prikvlaggetjes (of punaises of dergelijke) kunt inprikken en zo kunt bijhouden op welke plaatsen je al bent geweest. Super!

BESTELLEN EN ONTVANGEN? 
Eerst en vooral verloopt het bestellen heel vlot. De website zit overzichtelijk in elkaar en is eenvoudig in gebruik. Je bestelling plaatsen is dus echt easy peasy! Vervolgens werd de wereldkaart mooi op tijd geleverd en zat alles ook goed ingepakt om beschadiging tijdens het transport te vermijden. Alleen maar positief dus!

KWALITEIT? 
Oh. Ik ben zo blij met deze wereldkaart! Mijn reislust (alsof ik die nog niet genoeg had) wordt er nòg meer door aangewakkerd. De kleuren van de kaart zijn mooi zacht en komen perfect overeen met de foto van de kaart op de website, het materiaal is stevig maar niet te zwaar, en de randen zijn egaal afgewerkt. Top! Het enige minpuntje dat ik kan vermelden is dat niet alle woordjes op mijn kaart leesbaar zijn omdat ik voor een kleiner formaat koos (60×40). Bij een groter formaat zouden ze dus beter leesbaar moeten zijn.

En dat was dat. Een grote aanrader voor iedereen die van reizen houdt denk ik dan. En met de feestdagen in het vooruitzicht kan je hier, voor al je reislustige vrienden of familieleden, best wel toffe cadeautjes scoren!

Heb je meer interesse in een eigen foto voor op je muur? Neem dan zeker ook eens een kijkje op CanvasCompany.nl, FotoOpGlas.nl of FotoOpHout.nl!

Heb jij al een wereldkaart in huis?


(In samenwerking met Wereldkaarten.nl)

Comments (8)

 • Sam – singlereadytomingleblog

  20 oktober 2017 at 09:52

  Wauw, zo mooi! Ik heb zelf de typische wereldkaart waarop je kan krassen waar je al geweest bent. Concept daarachter vind ik superleuk, maar ik vind het niet de mooiste die er bestaat. Als ik alleen ga wonen, koop ik er denk ik ook een iets mooiere voor in de living of zo 🙂

  1. HosteSarah

   25 oktober 2017 at 17:48

   Ja, die heb ik ook maar vind ze inderdaad ook niet de aller mooiste die er bestaat. Absoluut wel een tof concept. Vandaar ook dat ik deze wereldkaart in het hout bestelde; dan kan ik er prikpinnetjes insteken en zo de landen die ik al bezocht heb bijhouden 🙂

 • Unknown

  20 oktober 2017 at 10:30

  Omg, die is echt super leuk!!
  Liefs, Nathalie

  1. HosteSarah

   25 oktober 2017 at 17:48

   Ja, éh?! 🙂

 • Unknown

  21 oktober 2017 at 15:08

  oh leuk deze! en tof dat er ook veel keus is!

  1. HosteSarah

   25 oktober 2017 at 17:48

   Dankje. En dat vind ik dus ook. Altijd een groot voordeel wanneer je veel keuze hebt!

 • Madelon

  23 oktober 2017 at 20:40

  Wat een ontzettend mooie wereldkaart! Hij staat ook heel mooi. Zelf heb ik eentje van de Ikea, niet heel duur, aan de deur hangen. Ik mag helaas in mijn flatje niets ophangen aan de muren. En in combinatie met de kleine ruimte die ik heb, vielen er helaas al een hoop mooie wereldkaarten, die ik wilde hebben, af.

  1. HosteSarah

   25 oktober 2017 at 17:49

   Dankje. En aw, wel jammer dat je niets aan de muren mag hangen. Misschien verandert dat ooit wel en dan kan je wel kiezen uit al die mooie wereldkaarten 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Day Zero Project - Use a fake name at Starbucks

Volgende bericht

Havenstad Sanary-sur-Mer