BENODIGDHEDEN (voor 4 personen)
- 500g pompoen
- 2 appels
- 1 grote ui
- 1l water
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 el currypoeder
- Peper en zout
- Olijfolie
- Eventueel pompoenpitolie, room en/of peterselie voor de afwerking
BEREIDINGSWIJZE
- Snij de pompoen, de appels en de ui in blokjes.
- Doe een scheutje olijfolie in een kookpot en fruit de ui glazig.
- Doe er de pompoen en de appel bij en laat enkele minuten stoven.
- Voeg vervolgens het water, de groentebouillonblokjes en het currypoeder ook toe.
- Laat zo'n 30 minuten afgedekt koken op een zacht vuurtje.
- Mix de soep en breng, indien nodig, op smaak met peper en zout.
- Werk eventueel af met enkele druppeltjes pompoenpitolie, room en/of peterselie.
Tip: Voeg een eetlepel suiker aan je soep toe indien je appels de soep wat te zuur hebben gemaakt.
SMAKELIJK!
Een bijzondere combinatie, ik had er niet eerder over gehoord. Het lijkt mij heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenIk kende deze combinatie ook nog niet zo lang. De appel geeft de soep een erg frisse toets. Persoonlijk vind ik dat echt wel goed bij de pompoen passen :)
VerwijderenAh heerlijk! Soep smaakt mij eigenlijk altijd, maar in de herfst toch nog net dat tikkeltje meer :-)
BeantwoordenVerwijderenJa, éh? Mij smaakt dat ook altijd meer tijdens de herfst (en winter)! Lekker om jezelf op te warmen als het koud is.
VerwijderenWat een heerlijke recept.Creatieve recept zeg. Ik ga hem uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenDankje. En oeh, leuk om te horen!
VerwijderenLijkt me een erg lekker recept. Mijn moeder is gek op pompoen dus ik laat het recept haar ook zien
BeantwoordenVerwijderenDankje. Fijn om te horen :)
Verwijderen