Recept - Pompoen/sinaasappel confituur

All pumpkin everything. We hadden thuis een gigantische pompoen in de garage liggen en die besloot ik maar aan te snijden om, van een klein deel ervan, pompoen confituur te maken. Ik had nog nooit eerder zulke confituur geproefd en had zelfs nog nooit zelf confituur gemaakt, maar dankzij de hulp van mijn mama (die dat allemaal heel goed kan) is het mij toch gelukt. Dus bij deze volgt hier ons recept! Overheerlijk, al zeg ik het zelf.

BENODIGDHEDEN (voor ongeveer 3 potjes)
- 700g pompoen
- Sap van 1 limoen
- 300g sinaasappel
- 500g geleisuiker

BEREIDINGSWIJZE
Snij de pompoen en de sinaasappels in blokjes en doe ze in een kookpot.
Giet het limoensap hier bij en voeg ook een bodempje water toe om verbranden tegen te gaan.
Doe een deksel op de pot en laat 20 minuten lichtjes doorkoken.
Roer regelmatig en voeg, indien nodig, nog wat water toe.

Haal je pot van het vuur wanneer de pompoen gaar is.
Nu kan je je mengsel beginnen mixen.
Voeg daarna de geleisuiker toe en blijf goed mengen tot alles is opgelost en een mooi geheel vormt.

Zet je pot terug op het vuur en breng je confituur opnieuw aan de kook voor zo'n 4-tal minuten.

Et voila. Je kunt je confituur in (propere! droge!) potjes gieten.
Tip: leg een vochtige handdoek onder je potjes zodat die niet barsten door de hitte van de confituur.


Veel plezier in de keuken! 


8 opmerkingen

 1. Haha, nog nooit van gehoord eigenlijk, maar kan niet slecht zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oké, alles met pompoen MOET ik proberen en dit klinkt echt zo lekker. Ik had hier nooit aan gedacht maar moet bekennen dat ik erg benieuwd ben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. Zo ben ik dus ook. Ik moet ook altijd alles met pompoen uitproberen ;) Toen ik van deze confituur hoorde was ik dus ook zó benieuwd dat ik hem gewoon gemaakt heb. En dat viel echt goed mee :)

   Verwijderen
 3. Ik ben geen zo'n fan van confituur (ja, ik ben raar, haha) maar mama zal dit wel lusten :)

  BeantwoordenVerwijderen