J’ADORE the French way of life

Een artikel dat ik volledig wil wijden aan de manier van leven in Zuid-Frankrijk. Ik ben niet de grootste fan van het drukke Parijs waar iedereen hip en trendy hoort te zijn, waardoor het Zuiden van Frankrijk net dat tikkeltje meer voor mij betekent. Je kunt er ademenen. Tot rust komen. Genieten. De mensen zijn er eerder klassiek en nemen het leven simpelweg zoals het komt; van dag tot dag. Geen gedoe, geen gehaast. The simple life. Maar dan wel met lekker eten, veel lavendel en af en toe wat luxe. Zo gaat dat daar nu eenmaal. I love it! Of zal ik zeggen… J’ADORE! Hier volgen enkele redenen waarom ‘the French way of life’ mij zo aanspreekt. 

De lokale marktjes
De marktjes in Frankrijk zijn gewoon een fenomeen op zich. Ze hebben zo’n bepaalde aantrekkingskracht dat zelfs ik, niet meteen de grootste markt-liefhebber, graag naar de markt ga. Je kunt er gezellig tussen de kraampjes slenteren en je laten verrassen door al de kleuren en geuren die op je afkomen. Met al dat lekkers dat er op zulke marktjes te koop is (en dat je vaak ook kunt proeven!) is het moeilijk om aan je koopdrang te weerstaan. En dan heb ik het nog niet over al die lavendelsouvenirs die je al van op kilometers afstand begint te ruiken. Shoppeeeen!

Het lokale eten
De fransen zijn niet voor niets gepassioneerd door eten. Volg ’s morgens de locals naar de plaatselijke boulangerie (of volg simpelweg je neus) en koop een baguette en wat croissants. Wat kaas erbij. Wat druiven en een kopje verse koffie en je kunt je dag goed beginnen. Naarmate de dag vordert komt dan ook de wijn om de hoek kijken (of de champagne!) en you’re all set. Lekkerrr.

De typische dorpjes
Frankrijk kent de meest idyllische dorpjes aller tijden. En er zijn er veel om te ontdekken. Kleine straatjes, kleurrijke huisjes, pas gewassen kleding die op wasdraden in de lucht hangt, katten die op de vensterbanken zitten te spinnen, typische franse meneertjes die de krant lezen op een terrasje,… . Pure gezelligheid. En vaak ook gewoon rustgevend. Heerlijk. Wanneer je in de zomer van dorp naar dorp rijdt is de kans ook groot dat je lavendelvelden treft die eruit zien alsof ze rechtstreeks op een postkaart gezet kunnen worden. Neem je tijd om ook daar dan even te stoppen en gewoon wat te genieten van de geur. Relax!

De zee
Ik moet toegeven dat ik wel wat met de zee heb. Ik vind het super rustgevend om gewoon bij het water te zijn en mijn gedachten te laten varen. Het helpt mij een beetje om los te laten, zeg maar. Nu moet ik ook wel toegeven dat de zee in Frankrijk niet dezelfde zee is als bijvoorbeeld in de Caraïben, maar toch heerst er altijd een unieke en plezante sfeer. Zeker in havenstadjes kan ik het altijd goed vinden. Die stadjes zijn namelijk vaak extra charmant en levendig, en dan is het fijn om daar op een terrasje aan zee of aan de haven te gaan zitten en te kijken hoe mensen hun leven leiden.

Sans soucis
Oftewel ‘zonder zorgen’. Ik heb het gevoel dat de inwoners van Zuid-Frankrijk wel een beetje leven met die ingesteldheid. Ik schreef er onlangs al een heel artikel over; over het rustige leven in een huisje in Frankrijk. Niets zo fijn om na een uitstapje thuis te komen en wat te kunnen relaxen aan het zwembad. Of een boek te kunnen lezen op het terras met de zon die ondergaat op de achtergrond. Op zulke momenten voel ik mij echt als God in Frankrijk. Puur genieten.

Heb jij je al eens als God in Frankrijk gevoeld? 

Comments (6)

 • Sam – singlereadytomingleblog

  16 oktober 2017 at 08:32

  Half België trekt elk jaar naar het zuiden van Frankrijk, ik weet nog dat ik mij als kind altijd een uitzondering voelde, haha. Ondertussen ben ik er één keer met vriendinnen geweest en ik kan me wel vinden in wat je schrijft, maar blijf het zelf wel meer hebben voor Spanje. Het is ook maar wat je gewoon bent, denk ik 🙂

  1. HosteSarah

   23 oktober 2017 at 17:56

   Absoluut. Al vind ik Spanje ook altijd fijn om eens te bezoeken hoor 🙂

 • Cassandra

  16 oktober 2017 at 09:47

  Ik ga vaak naar Frankrijk, maar ik ben nog nooit in het zuiden geweest. Ik overweeg het wel om het in de toekomst eens te doen, het is er zo mooi!

  1. HosteSarah

   23 oktober 2017 at 18:00

   Jaa, zeker doen! De moeite 🙂

 • Evelyne Vergote

  16 oktober 2017 at 12:15

  Ik ben al 2x in Parijs geweest, maar wil zeker eens de rest van Frankrijk gaan verkennen. Ik denk, wat je hier nu beschrijft, je dit in elk land wel een beetje ervaart. Wij nu niet in België omdat we er wonen en de gewoontes er van al veel te gewoon zijn. Maar, mocht je naar Nederland of Duitsland gaan je ook zo'n dergelijk lijstje van kan maken. In Duitsland vind ik trouwens die huisjes heel erg mooi. Alsook de wijnvelden, de manier van leven,..

  1. HosteSarah

   23 oktober 2017 at 18:01

   Je kan van elk land zo'n lijstje maken, ja. Maar ik denk wel dat mijn lijstjes er voor elk land wat anders zouden uitzien 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Sans Soucis!

Volgende bericht

Day Zero Project - Use a fake name at Starbucks