Havenstad Sanary-sur-Mer

Sanary-sur-Mer is een levendige havenstad in de Franse 'Var' en kende sinds de jaren '80 een groei op toeristisch vlak. Je kunt er duiken, parasailen, boottochten maken (om bijvoorbeeld walvissen en dolfijnen te gaan spotten), shoppen, de jachthaven bewonderen, aan het strand gaan liggen,... . Activiteiten genoeg dus! Ook wij gingen er dit jaar een kijkje nemen en lieten ons omver blazen door de charme van deze stad.

Markt op woensdag
Een hele hoop palmbomen, pastel gekleurde huisjes en een mooie jachthaven hebben deze plaats erg geliefd gemaakt onder toeristen. Zo waren wij er op een woensdagochtend, en dan vindt er wekelijks een grote markt plaats aan de haven. Ongeveer twee grote straten vol met kraampjes. Heerlijk om daar dan rond te kunnen slenteren.


Boottochtjes aan de haven
Aan de haven kan je ook een hoop boottochtjes boeken. Voornamelijk de boten die dolfijnen en walvissen gaan spotten zijn erg populair. Wij lieten zo'n boottocht echter aan ons voorbij gaan aangezien ik deze reis meer last had van misselijkheid/reisziekte dan gewoonlijk, dus we genoten simpelweg van de mooie haven. Hier vind je bovendien ook verschillende leuke eettentjes en terrasjes waar je van het ultieme Franse leven kunt genieten.

Shoppen
Wanneer je dan weer verder de stad intrekt kom je een heleboel gezellige straatjes en authentieke winkeltjes tegen. Van kleding tot accessoires tot keukengerief. Je vindt hier echt vanalles.Let's go to the beach
En wanneer je de drukte in de stad beu bent kan je gaan relaxen op het strand, want in (en in de buurt van) Sanary-sur-Mer heb je verschillende leuke plaatsen waar je gezellig van de zee kunt genieten. Bovendien wordt Sanary als een goede duik- en snorkelplaats beschouwt. Altijd leuk voor de liefhebbers!


Ben jij al eens gaan duiken?


4 opmerkingen

 1. Supermooi stadje! Ik ben nog nooit gaan duiken, maar ga volgend voorjaar misschien naar de Filipijnen. Ideale gelegenheid lijkt me :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, zalig zeg. Inderdaad dé perfecte gelegenheid om eens het water in te duiken ;)

   Verwijderen
 2. Bij ons is het ook altijd markt op woensdag :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons ook. Alleen is die helaas nie zo gezellig als die markt in Sanary sur Mer.

  BeantwoordenVerwijderen