Day Zero Project - Try 10 new restaurants

Af en toe ga ik weleens graag uit eten dus ik besloot het een doel te maken om tien nieuwe restaurants te bezoeken tijdens mijn Day Zero Project. Wat was me dat een tegenvaller, zeg?! Niet omdat de tien restaurants die ik bezocht allemaal vreselijk waren (integendeel!), maar wel omdat ik besefte dat ik vrijwel nooit effectief ga uit eten. Op vakantie wel uiteraard want dan moet je wel (tenzij je zelf kookt), maar hier thuis in België duurde het maar liefst 1 jaar en 8 maanden eer ik nieuw restaurant nummer tien kon afvinken. Ik had echt verwacht dat ik wat vaker op een nieuwe plaats zou belanden. Niet dus. Zeker iets waar ik in de toekomst rekening mee wil houden, want jezelf af en toe verwennen en gaan uiteten mag wel. Ik doe dat graag dus waarom het niet wat meer doen?! Hoe dan ook. De tien (voor mij) nieuwe restaurants die ik bezocht waren deze...

01. TIME-OUT (Hamont) !
Een simpele brasserie maar wel met lekker eten. Yum. Aanrader!

02. LE PAPARAZZI (Brussel)
Le Paparazzi bevindt zich in het Bruparck in Brussel, vlakbij de Kinepolis. Wij zaten er gezellig op het terras met uitzicht op het Atomium. Op dat vlak zeker wel een aanrader. Ook het personeel was vriendelijk. Alleen het eten was maar gewoontjes. Zeker niet slecht, maar ook niet speciaal lekker. En voor de prijzen die je hier moet betalen (locatie!) verwacht je toch wel dat je eten in orde is.


03. MISTRAL (Bree) !
Net zoals de Time-Out in Hamont is ook de Mistral in Bree een gewone brasserie waar het eten eenvoudig, maar wel heel lekker is. Prijs-kwaliteit = top! Ook een aanrader dus.

04. EL GRECO (Genk)
Grieks eten is niet zo mijn ding. Zeker niet als vegetariër aangezien je dan vaak maar een beperkte menukeuze hebt. Hoe dan ook... Kristof eet wel graag Grieks en vond het dus wel lekker.

05. LA DOLCE VITA (Genk)
(Zie hoofdfoto) Typisch Italiaans. En hoewel ik erg van pizza en pasta hou was dit toch niet helemaal mijn ding. Kan gebeuren zeker?

06. O GEROS (Genk)
Opnieuw Grieks dus opnieuw niet helemaal mijn ding. Kristof was er wel weer helemaal voor te vinden.


07. EL SOMBRERO (Leuven)
Tof ingericht restaurantje maar Mexicaans eten is ook niet voor mij weggelegd. (Ik ben een moeilijke eter; ik weet het.) Pikant eten kan ik dus echt niet handelen. Serieus! Na twee happen staat mijn mond volledig in brand en kan ik alleen nog maar drinken. Niet zo aangenaam. Qua niet-pikante, vegetarische opties schoot er uiteindelijk niet zo veel meer over voor mij.

08. AU FOND DU (Lier)
Ook dit was weer een simpele brasserie met lekker eten. Jammer genoeg waren de porties hier best klein en hadden ze maar weinig vegetarische menukeuze. Dat is dan ook weer jammer.

09. MEA CUPPA (Maasmechelen) !
Grote aanrader vind ik. Overheerlijke bagels en de aller lekkerste koffie. En het is er gezellig zitten. En het personeel is vriendelijk. Wat wil je nog meer?!


10. YPRES BURGER (Ieper)
Een simpele burgertent. Niet meer, niet minder.

Wat is jouw favoriete restaurant?


8 opmerkingen

 1. Hm ja, eten in Bruparck is niet zo'n aanrader, denk ik! Ze hadden daar vroeger wel heel goede pita, maar da's allemaal gesloten ondertussen. Ziet er inderdaad echt goeie koffie uit in Mea Cuppa! En oeps haha, ik zou echt aan tien restaurants op drie maanden komen volgens mij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik heb zo het gevoel dat veel mensen wel snel aan die tien restaurants komen. Volgens mij ben ik een uitzondering. En jaa, eten in Bruparck zal wel allemaal snel snel moeten gemaakt worden vanwege de drukte veronderstel ik? Al zullen er ongetwijfeld ook wel enkele betere plekjes tussen zitten :)

   Verwijderen
 2. Wij gaan wel vaak uit eten (oeps) al hoeft dat niet steeds een restaurant te zijn. Meestal zijn wij al tevreden met een simpele brasserie. Zo'n 500m van onze deur is sinds januari een brasserie opnieuw geopend. Het is ondertussen onze stamplaats geworden, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, tuurlijk. Brasserie, restaurant. Da maakt allemaal nie uit. Als het maar lekker is :)

   Verwijderen
 3. Ik ben ook een moeilijke eter jong! :D Wij gaan eigenlijk echt nooit op restaurant. Ik heb ook altijd stress dat er alleen maar dingen gaan zijn die ik niet lust én ik heb eigenlijk altijd buikpijn als ik niet thuis heb gegeten. Heel raar :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ai, da's jammer dat je altijd zo'n stress hebt en dan ook nog eens buikpijn krijgt. Maar wél beter voor de portemonnee natuurlijk ;)

   Verwijderen
 4. Wat een leuke challenge! :-) Wij gaan wel vaak uit eten maar meestal naar dezelfde restaurants die we al kennen, heel saai dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar. Wij gaan dus overduidelijk niet vaak uit eten, maar àls we gaan dan is dat dus ook vaak in dezelfde restaurants. Haha.

   Verwijderen