Toerist in eigen land: LIER

Een tijdje geleden trok ik er samen met mijn ouders en Kristof een dagje op uit naar Lier. Een stad in de provincie Antwerpen, dus niet zo heel ver van huis voor ons. Met als bijnaam ‘Lierke Plezierke’ kan je daar toch niet anders dan plezier beleven denk ik dan. Right?!

FUN FACT
Laat mij maar meteen met de deur in huis vallen met een leuk weetje. Een bijnaam van de Lierenaars is ‘Schapenkoppen’ omdat, volgens de legende, de inwoners van de stad in de 14de eeuw mochten kiezen of ze een veemarkt of een universiteit in Lier wilden starten. De keuze viel meteen op de veemarkt en bracht de Lierenaars niet veel op. Leuven besliste dan, niet veel later, om de eerste universiteit van het land te openen en wordt vandaag de dag nog steeds als dé studentenstad van het land beschouwd. Pech voor Lier. We maken allemaal al eens een slechte keuze eh 😉

BEZIENSWAARDIGHEDEN
Lier is niet bijzonder groot, maar daarom niet minder mooi om in rond te wandelen. Zo liepen wij over het marktplein, naar de Zimmertoren, door het Begijnhof en langs de gevangenenpoort naar de winkelstraat.

Voor de geïnteresseerden is er ook het Stedelijk Museum waarin je schilderijen van Breugel kunt gaan bewonderen, en het Zimmer Museum voor de wetenschappelijke wonderen betreffende tijd en ruimte. En wanneer je dan toch in Lier bent dan kan je meteen ook eens een kijkje gaan nemen in de Sint-Pieterskapel, de Sint-Jacobskapel en de Sint-Gummarus kerk. Vooral die laatstgenoemde is nogal groots en indrukwekkend.

Bij mooi weer is het ook weleens plezant om te gaan bootjevaren op de Nete. Dat is zo eens wat anders dan dat wandelen éh.

TERRASJES?
In Lier zijn er, voornamelijk rondom het Zimmerplein, een heleboel cafés te vinden. Ideaal om uit te gaan dus. Of om gewoon gezellig iets te gaan eten of drinken. Echt heel groot is Lier niet, dus wanneer je bent uitgewandeld kan je je ergens op een terrasje neerploffen en gewoon genieten. Dat hebben wij ook gedaan. Aanraders zijn overigens ‘Zuster Agnes’ voor eten en ‘Feliks’ voor koffie en snacks.

Ben jij al in Lier geweest?

Comments (12)

 • Shirley

  25 september 2017 at 05:40

  Het ziet er gezellig uit (en het eten op de laatste foto lekker). Ik rijd altijd langs de afrit van Lier als ik vanaf mijn vriend naar huis rijd. Misschien toch eens die afrit nemen.

  1. HosteSarah

   27 september 2017 at 18:12

   Zeker de moeite waard om eens geweest te zijn vind ik. Al helemaal als je toch in de buurt bent 😉

 • Sam – singlereadytomingleblog

  25 september 2017 at 08:41

  Supergezellig! Leuk weetje over die universiteit, haha, had ik geen idee van!

  1. HosteSarah

   27 september 2017 at 18:13

   Ja, éh?! Dat wist ik dus ook helemaal niet tot ik die dag in Lier was 🙂

 • Evelyne Vergote

  25 september 2017 at 18:17

  Ik vind het ook eens leuk om toerist in eigen land te zijn. Het is ondertussen al een goed jaar geleden dat ik dat nog was, helaas.. In Lier ben ik nog niet geweest.

  1. HosteSarah

   27 september 2017 at 18:13

   Ik doe dat ook véél te weinig, zo toerist in eigen land zijn. Jammer eigenlijk…

 • Nesrin

  26 september 2017 at 10:26

  Ik ben nog nooit in Lier geweest. Toerist in eigen land vind ik heel leuk, er zijn in Nederland genoeg plekken die ik graag nog een keer wil zien. Ik vind Belgie ook echt heel gezellig en ook daar zijn genoeg steden waar ik graag naartoe wil.

  1. HosteSarah

   27 september 2017 at 18:14

   Absoluut. Bij mij zijn er ook nog heel veel plekken, zowel in Nederland als België, die ik nog wil zien. Ik moet maar eens een bucket list per land gaan maken ofzo 🙂

 • Sheila

  26 september 2017 at 11:29

  Ik ben dus gek op dat soort plaatsjes. Het hoeft ook zeker niet groot te zijn, maar historische plekjes zijn zeker aan mij besteed. Ik ga ook regelmatig naar België. Maar Lier heb ik nog niet bezocht. Dus goede tip.

  1. HosteSarah

   27 september 2017 at 18:15

   Dankje. En absoluut. Zulke plaatsjes hoeven niet per sé groot te zijn. Als het er maar gezellig is. En een boeiende geschiedenis is ook altijd leuk meegenomen!

 • Florence

  26 september 2017 at 21:09

  Super leuk om eens een stukje te lezen over Lier. Een stad die dichtbij mijn woonplaats ligt, maar helaas kom ik er veel te weinig. Feliks is inderdaad een leuk adresje!

  1. HosteSarah

   27 september 2017 at 18:15

   Oeh, fijn om te horen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

10 reasons to fall in love with FALL

Volgende bericht

Toerist in eigen land: IEPER