Praag in pictures

Na mijn reisje naar Wenen samen met Kristof vertrok ik met mijn mama en zus richting Praag voor ons jaarlijks uitje. We gaan elk jaar met z’n drieën op citytrip (zonder de mannen) en dit jaar vlogen we dus naar Tsjechië. Aangezien ik nog nooit eerder in Praag was geweest was ik dus best benieuwd. We verbleven er vijf dagen en via dit fotoverslag krijgen jullie meteen een idee van wat we er ongeveer allemaal hebben gedaan. Veel lees- en kijkplezier!

Heerlijk vliegen. Ik doe dat toch zo graag <3 We vlogen trouwens met Transavia naar Praag en moesten onze handtassen (zelfs de mini tasjes!) in onze handbagage steken. Daar had ik nog nooit van gehoord. Wanneer ik met alleen maar handbagage vlieg dan neem ik àltijd een extra tasje mee om mijn gsm, portefeuille en mijn medicatie in te steken. Op die manier ben ik gerust voor moest ik bijvoorbeeld migraine voelen opkomen; dan heb ik mijn medicijnen meteen bij de hand. Eens in het vliegtuig heb ik mijn tas dus meteen terug uit mijn handbagage koffer genomen. Wat een rare regel ook. Niet?
Aangekomen in Praag werden we door iemand van het hotel opgepikt, konden we gelijk inchecken en kregen we een plan van de stad mee zodat we op stap konden vertrekken. Tijd om te gaan verkennen!

Eén van onze eerste stops was meteen de Karelsbrug. Dé trekpleister van Praag, want het lijkt wel alsof élke toerist die hier is naar deze brug trekt. Check ook al die slotjes die aan dit hek hangen. Ik denk dan altijd aan al die koppels die hun slot hier hebben gehangen tijdens een verliefde fase en nu alweer uit elkaar zijn. Haha. 

Karelsbrug.

Toen wij in Praag waren was het er ontzettend warm. Om en bij de 35 graden als ik mij niet vergis. Op het water zag je dan ook constant mensen in van die waterfiets-bootjes. Grappig, want vaak hadden die bootjes een leuke vorm. Auto’s, zwanen, busjes,… het was er allemaal. 
Drukte op de Karelsbrug! Gelukkig ziet het er op foto erger uit dan het in het echt was. Ik heb me geen moment opgesloten of beklemd gevoeld ofzo. Alles ging goed!
Van het uitzicht genieten. 

En af en toe pauzeren met een lekkere Starbucks. Yum! Met dat warme weer was dat gewoon ook echt nodig.

Views, views, views. 
Wat mij in Praag ook opviel waren de mooie, gekleurde huizen. Een beetje sprookjesachtig. En vrijwel overal waar je kwam zagen de huizen er dus zo uit, éh. Heel leuk! 
Morning! Deze foto is letterlijk genomen nadat ik rechtstreeks uit mijn bed was gekropen ’s morgens. Warrig haar en pyjama? Check! Even kijken hoe de wereld voorbij raast daarbuiten. 
En… tijd om zelf ook naar buiten te gaan. Een tip voor moest jij ook naar Praag gaan? Draag gepast schoeisel! Want halleluja! In Praag hebben ze niet alleen overal mooie, gekleurde huizen… nope. Ze hebben er ook overal kasseien liggen. Mooi, maar heel vervelend voor je voeten. Ik was daar dus niet op voorbereid. Oeps. 
Hoe we hier zijn geraakt? Omdat we verloren liepen. Blijkbaar kunnen we dus allemaal geen kaart lezen (familietrek?!) en maps.me / google maps wilde hier maar niet fatsoenlijk werken. Zo vervelend! Het was eigenlijk de bedoeling dat we naar een park gingen waar de pauwen los rondliepen, maar daar zijn we dus nooit geraakt. Gelukkig hebben we er wel dit uitzicht aan overgehouden 🙂
Volgende stop? De John Lennon Wall. Na eventjes zoeken hadden we hem toch gevonden. Oef. De muur is een kleurrijk eerbetoon aan Beatles-legende John Lennon. Er staan een hele hoop inspirerende quotes op geschreven en je kunt er vrijwel altijd wel straatmuzikanten een Beatles nummer horen zingen. Ik vond het, ondanks de drukte, best een rustgevende plaats. Je voelde de liefde en de vrede hier op één of andere manier. Alsof al die positieve boodschappen op de muur energie afstralen. 
Heal the world!
Aangezien het zo warm bleef buiten besloten we om naar de Ice Pub te gaan om wat af te koelen. Ik had dat nog nooit meegemaakt, dus dat was weer een nieuwe ervaring. De pub bevond zich in een soort van diepvries en bestond volledig uit ijs. De muren, de toog, de stoelen, de tafels, de glazen,… alles was ijs! Voor het binnengaan kreeg iedereen een speciale cape én handschoenen om de koude te trotseren, en dan was het tijd om cocktails te gaan bestellen. Tof! Al had ik het écht wel heel koud hoor. Brr. Fun fact: toen de rechtse foto genomen werd hoorde ik iemand mij ‘Ice Queen’ noemen. Haha. Thanks man, I’ll take it as a compliment!
Pizza-tijd! Lekker! Heb ik trouwens al gezegd dat het eten en drinken in Praag héél goedkoop is? Serieus! Wij aten met drie soms voor 25 euro. Dat maak je in België niet snel (nooit?) mee denk ik. 
Old Town Square! We maakten twee dagen gebruik van de Hop-On / Hop-Off bus en dan vertrokken we altijd op dit plein, niet zo ver van ons hotel. Gemakkelijk. Het astronomisch uurwerk (links op de foto) is ook een echte must-see daar en elk uur gaan er twee kleine deurtjes open en komt er een parade van apostelen uit. Stelt echt niets voor (serieus!), maar er staan altijd wel een hoop mensen te wachten om naar dit ‘spektakel’ te kijken. Zo grappig. 
De Kruittoren; een toegangspoort tot de oude stad. 
Met de kabeltram trotseerden we de Petrinheuvel. Je kunt er o.a. het Stefanik Observatory (astronomisch observatorium) gaan bezoeken, een spiegeldoolhof doorkruisen, en de Petrintoneren beklimmen. Of in ons geval… de lift nemen naar de top van de toren. I ain’t no sporty spice! Panoramisch uitzicht? Check! Heel mooi om te zien. De toren lijkt trouwens niet voor niets op de Eiffeltoren; dit is namelijk de kleinere versie die gebouwd werd voor een wereldtentoonstelling die in Praag werd gehouden in 1981. Speciaal. 
Trdelník HEAVEN! Een soort van kaneelbroodje gevuld met ijs. Zo lekker! 
Gespot: een eenhoorn. En in de auto op de rechtse foto kan je ritjes doorheen de stad maken. Dat is zo eens iets anders dan een bus, éh? Je ziet ze echt overal in Praag!
Chinees eten. Lekker. Ik koos voor een groenteschotel met pindasaus en rijst en dat heeft me echt gesmaakt.  
Tijdens onze laatste dag gingen we winkelen in de Palladium shopping mall. Het is er best groot, dus voor de liefhebbers weleens plezant om te doen. En hoewel je het op deze foto niet kunt zien heeft het op onze laatste dag ook best wat geregend. Ideaal dus dat we binnen wat tijd konden doorbrengen. 
Nadat we waren uitgewinkeld besloten we naar een Cat Café te gaan. Je kent dat wel, zo’n café waar je iets kunt gaan drinken tussen de katten. Echt iets voor mij dus. ‘Laat die katten maar komen’, dacht ik. 
Het was er erg gezellig zitten, zo tussen de poezen, maar toen we vertrokken merkte mama op dat haar winkelzakje verdwenen was. Gepikt dus! Ik had er nog nooit eerder zo over nagedacht, maar een kattencafé is inderdaad wel de ideale plaats om te komen stelen. Als bezoeker ben je zo gefocust op de katten waardoor je je spullen dus ook niet altijd in het oog aan het houden bent. Naast ons zat er een mevrouw met een baby een stukje taart te eten, en niet veel later ging ze ook alweer weg. Ik dacht toen nog; 1. Gekke plaats voor een vrouw met een baby? 2. Gek dat ze niets drinkt. En 3. Wat is ze snel weg. Toen mama haar winkelzak (vol pas gekochte kleding!) niet meer vond viel mijn euro dus al snel. We weten het niet met 100% zekerheid natuurlijk, maar volgens mij zitten zulke mensen daar echt te wachten op hun volgend ‘slachtoffer’. Triest hoor. 
Maar oké. Er zijn ergere dingen in de wereld dan bestolen worden. Moving on! En zo was het alweer tijd om naar huis te vertrekken. Dit keer mochten handtassen wél mee het vliegtuig op (oef) en niet veel later stonden we alweer op Belgische bodem. Zo snel vliegt de tijd. 
Ben jij al in Praag geweest? 

Comments (3)

 • Evelyne Vergote

  13 september 2017 at 19:57

  Wat moet dat heerlijk zijn om samen met je zus en mama op citytrip te kunnen gaan. Mooie fijne foto's weer 😉

 • Unknown

  14 september 2017 at 04:19

  Wat een mooie foto's! Praag lijkt me super gaaf!

  Liefs, Nathalie

 • Sam – singlereadytomingleblog

  2 oktober 2017 at 10:41

  Supermooie stad hé! Deed mij soms een beetje aan Rome denken. Die ice bar is zo leuk haha, ik baal dat ik daar niet geweest ben! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

I wanna run with the wild horses

Volgende bericht

TAG - Mijn geluksmomenten