(Happy) BIRTHDAY TO ME

Hoe ouder ik word, hoe minder tof ik verjaardagen vind. 29 alweer, zeg. Pfoeh. 

De wereld blijft draaien en ik sta stil
Uiteraard zou ik niets liever willen dan een ultra positief artikel te kunnen delen, maar het leven bestaat nu eenmaal niet altijd alleen maar uit regenbogen en zonnestralen. Zoals jullie misschien al wel weten heb ik al een tijdje (kuch - jaren?!) het gevoel dat ik stilsta terwijl de rest van de wereld maar blijft draaien. Het is heel frustrerend en ik heb totaal geen idee wat ik daaraan kan veranderen, want dan bevond ik mij momenteel niet in deze situatie. Wat logisch is. Huh?

Verjaardags-artikels zijn meestal altijd heel leuk om te lezen, maar dat van mij dus niet. Hoewel ik kan terugblikken op honderden fijne momenten in mijn leven en er altijd wel iets is om dankbaar voor te zijn, klopt het gehele plaatje voor mij niet. Ik kan dan wel heel blij worden van mijn kat (serieus!), daardoor gaat mijn wereld niet opeens opnieuw draaien. Als je begrijpt wat ik wil zeggen. Al mijn leeftijdgenoten bloeien helemaal open en zijn op weg naar (of hebben al!) een succesvol leven, en ik heb niets. Waarom het hun lukt en mij niet, dat weet ik dus niet.

Happy birthday Een dag als een ander
Mijn verjaardag vieren, dat zit er dus niet in. Elk jaartje dat er bijkomt doet mij meer en meer beseffen hoe 'stil' ik wel niet sta op deze aardbol die maar blijft doordraaien. Geen 'happy' birthday voor mij. Gewoon een 'birthday'. Een dag die ik dit jaar liefst van al beschouw als een dag als een ander.

Er even tussenuit - Frankrijk!
Wanneer dit artikel online komt zit ik overigens in Frankrijk met mijn ouders. Er even tussenuit zal mij goed doen. Ik heb dit jaar al meerdere toffe reizen mogen meemaken, maar mijn gedachten op nul zetten is nog niet gelukt. In Frankrijk hebben we niets speciaal gepland en hoop ik gewoon te kunnen genieten van het moment. En van het weer. En de omgeving. Ik ga proberen wat meer te lezen en social media wat te mijden. Een soort van 'emotionele detox' houden. Mij focussen op mezelf. Proberen te ontspannen. Ik heb er nood aan.


14 opmerkingen

 1. Gefeliciteerd met je verjaardag. Veel plezier in Frankrijk. Ik ken dat gevoel van stilstaan wel. Misschien helpt het om eens met een coach te praten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg bedankt! Ik ben al eerder met professionals gaan praten maar dat is, persoonlijk, mijn ding totaal niet. Ik ben nooit een makkelijke prater geweest en dat deed mij altijd alleen maar slechter voelen. Ik moet hier zelf uitkomen. Erover schrijven op mijn blog helpt gelukkig al wel. Positieve berichtjes als die van jou ook! Dus nog eens bedankt :)

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd Sarah! Ik vind het rot om te lezen dat jouw verjaardag confronterend voor je is en dat je het gevoel hebt alsof je stilstaat. Probeer jezelf niet te vergelijken met anderen meid, want dat gaat je niet beter laten voelen. Jij hebt ook dingen bereikt, dat weet ik zeker! Misschien niet allerlei dingen waarvan je zou willen dat je dat nu al bereikt had, maar iedereen doet zit op zijn eigen tempo. Laat je niet gek maken! Geniet van je vakantie en ik hoop dat je alsnog een fijne dag hebt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Héél erg bedankt. Je berichtje deed me spontaan glimlachen en heeft mijn dag automatisch al een stuk beter gemaakt :) Doet deugd <3

   Verwijderen
 3. Nog een gelukkige verjaardag langs hier ook. Ik wou dat ik je kon helpen, maar ik heb net hetzelfde gevoel als jij. (daar ben ik momenteel trouwens ook een blog aan over het schrijven, hoe toevallig ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Zo jammer dat gij u ook zo voelt. Pijnlijk! Hopelijk komt er voor ons beiden een beetje meer zonlicht aan in de toekomst. Ik kijk al uit naar uw blog!

   Verwijderen
 4. Nog gefeliciteerd met je verjaardag! En heel veel plezier in Frankrijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je verjaardag! Wat naar om te horen dat het voelt alsof je stilstaat. Ik herken dat gevoel heel goed van eerder. Maar weet je wat het bizarre is? Soms groei je juist het meeste op de momenten waarop je denkt dat je stilstaat! Ook mentaal kun je bepaalde stappen zetten zonder dat je enorme mijlpalen als een nieuw huis, een huwelijk, een kind etc. bereikt. Ik heb zelf ook nog weleens de neiging om te denken dat ik niet vooruitkom en dat het allemaal harder en sneller moet, maar het lukt me soms iets beter om dat gevoel te onderdrukken. Ik hoop dat je een heel mooi jaar tegemoet gaat en straks kunt terugblikken op een jaar waar je echt van hebt genoten en waarin je een paar mooie doelen hebt kunnen realiseren, maar vooral hoop ik dat je inziet dat je (misschien onbewust) eigenlijk echt niet stilstaat! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg bedankt, Romy <3 Ook van jouw berichtje werd ik instant wat gelukkiger. Ik besef wel dat ik van periodes als deze alleen maar sterker word, en dat is dan toch al iets. Ik ben misschien niet slimmer, handiger of meer succesvol dan leeftijdsgenoten, maar ik weet (en voel) wel dat ik op sommige vlakken veel 'wijzer' ben omdat ik al vaak zo diep in de put gezeten heb. Als ik een héél positief moment heb dan denk ik soms ook dat ik deze periode hoor mee te maken. Dat het zo hoort te zijn voor mij. Dat, wanneer ik hier later op terug kijk kan denken; 'Nu begrijp ik waarom ik mij zo heb moeten voelen!'. En dan hoop ik maar dat alles niets voor niets is geweest. We zullen zien! Nogmaals bedankt voor je lieve reactie <3

   Verwijderen
 6. Wat vervelend dat je het zo voelt, ik hoop dat je houvast kunt vinden om er iets aan te veranderen zodat je volgend jaar je verjaardag met plezier kunt vieren! Alsnog, van harte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk dat het iets is waar veel mensen zich in zullen herkennen. Ik vind het zo gaaf hoe open en eerlijk je hierover bent. Geniet van de tijd in Frankrijk met je ouders! En inderdaad, focus je op jezelf, doe waar je écht een goed gevoel bij hebt <3
  Liefs Florentine

  BeantwoordenVerwijderen