Day Zero Project - Probeer 10 nieuwe cocktails

Ik ben niet het type dat vaak drinkt en wanneer ik wél drink dan kies ik vaak voor dezelfde drankjes. Ik ben dus helemaal niet zo avontuurlijk op dat vlak. Vandaar dat ik daar dus verandering in wilde brengen en op mijn Day Zero Project lijst zette dat ik graag eens tien nieuwe cocktails wilde uitproberen. En daarmee bedoelde ik geen homemade cocktails. Nope, the real deal. Als in; ga naar een bar en bestel daar iets nieuws. Iets wat ik nog nooit eerder gedronken had. En dit is het resultaat... .

01. Frozen strawberry daiquiri
Deze klassieke rumcocktail dronk ik tijdens onze vakantie op de Bahamas.


02. Frogbuster
Señor Frog's is een populaire bar met een Mexicaans thema. Ze hebben vestigingen in Cancun, Orlando, Miami,... en ook op de Bahamas. Tof om de sfeer daar eens op te snuiven. Ik dronk er bovendien de 'Frogbuster' cocktail met wodka, rum, gin, triple sec, veenbessensap en limoen. Yum.

03. Blue crush margarita 
Een populaire zomerse cocktail gemaakt met tequila, blue curaçao en limoen. Ook deze dronk ik op de Bahamas.


04. Lime margarita
Opnieuw aan de tequila in de Bahamas. Happy hour. Olé.

05. Pink lady
De 'pink lady' dronk ik dan weer tijdens onze reis in Thailand. Wat de ingrediënten waren kan ik mij echter totaal niet meer herinneren. Lekker was het drankje alleszins wel hoor!

06. Blue moon
Ook deze cocktail dronk ik in Thailand en ook van dit drankje moet ik jullie de ingrediënten schuldig blijven. Ik had ook de indruk dat ze in Thailand alles op een totaal andere manier maakten dan hier. Zelfs een simpele cosmopolitan was daar een ander drankje. Zo vreemd. Mijn 'blue' moon zag er overigens ook groen uit. Speciaal. Haha.


07. Vojito
Een mojito, maar dan met wodka in plaats van met rum. Het is zo eens iets anders.

08. Bubble gum sour
Tijdens een vrij dagje in Bali gingen Kristof en ik wat relaxen in de super gezellige Woobar. Een grote aanrader. Deze 'bubble gum sour' is sowieso, uit dit lijstje, ook de beste cocktail die ik gedronken heb. Heerlijk! Met bubble gum wodka, bubble gum siroop en limoen werd ik helemaal gelukkig van dit drankje.


09. I-Candy
Ook de I-Candy dronk ik in de Woobar in Bali. Een soort mojito, maar dan met echte suikerspin. Speciaal. Lekker!

10. Wodka lemon 
En om af te sluiten misschien wel het meest simpel klinkende drankje, maar wel eentje dat ik dronk in de 'Ice Pub' in Praag. Het werd zowaar geserveerd in een glas van ijs. Tof!

Wat is de lekkerste cocktail die jij ooit gedronken hebt? 


10 opmerkingen

 1. Leuk die vojito, wist niet dat dat bestond! Ik ga eigenlijk meestal voor een cosmo :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga ook meestal voor hetzelfde drankje en dat is ook vaak de cosmo. Te lekker gewoon :)

   Verwijderen
 2. Wat een leuke challenge! Ik drink meestal een Long Island Ice Tea, mijn favoriete cocktail!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, een long island ice tea heb ik nog nooit besteld. Misschien ook maar eens proberen dan.

   Verwijderen
 3. Ik hou van zoete cocktails. Zo is de pina colada mijn favoriet. Al zal ik in een bar (dat is al heel lang geleden! :D ) steeds op zoek naar iets nieuw en zoet :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Compleet het tegenovergestelde van mij dus, aangezien ik voornamelijk hetzelfde bestel :)

   Verwijderen
 4. Ooeeeh dit is zo'n leuke challenge!
  Heerlijk allemaal nieuwe cocktails uitproberen :-)
  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zweer vaak bij Sex on the beach of Tom Collins. Ik drink het niet vaak maar het is wel genieten als ik er eentje bestel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te horen. En oeh, Tom Collins kende ik totaal niet maar heb ik net eventjes opgezocht. Klinkt lekker! Ga ik onthouden om een volgende keer eens te bestellen!

  BeantwoordenVerwijderen