10x ik erger me aan... #1

Een tijdje geleden zag ik een 'ik irriteer me / ik erger me' artikel voorbij komen bij Sammie en toen wist ik gewoon dat ik er zelf ook eentje online moest gooien. Ik erger mij namelijk ook snel aan... wel... vanalles! Het zou beter zijn om je gewoon van niets iets aan te trekken maar zo zit ik nu eenmaal (helaas) niet in elkaar. Vandaar dus hier een lijstje om mijn hart te luchten. Let's go!

01. Mensen die in de weg blijven staan
Vooral in de supermarkt kunnen mensen soms in het midden van een rayon stil blijven staan. En dan zien ze dat jij door moet en blijven ze gewoon staan. Zo onbeleefd.

02. Van die mensen die vinden dat zij het altijd erger hebben
Wanneer ik mij slecht voel dan voel ik mij slecht. Het is niet nodig om dan meteen (jouw!) ergere situaties te beginnen vermelden om aan te tonen dat ik geen reden tot klagen heb maar jij dus wel. Dat is gewoon belachelijk. 

03. Mensen die huisdieren willen, maar dan geen geld willen uitgeven aan een dierenarts
Euhm. Hoe dan? Het is duur, I know! Maar als je kind ziek is dan breng je dat toch ook naar de dokter?! Een dier voelt evenveel pijn, éh!

04. Spam mail
Van die overduidelijke spam e-mails laat ik gewoon aan mijn neus voorbij gaan, maar soms krijg ik ook mails die op het eerste zicht niet op spam lijken en ook niet rechtstreeks bij mijn ongewenste mail belanden. Zo van die e-mails van mijn bank (zogezegd) of mail van mensen met mijn naam. Dan slaat mijn hart toch altijd eerst een slag over. Welke idioten versturen die dingen toch? Wie houdt zich dààr nu mee bezig? 

05. Reclame op youtube
Zéker tussen filmpjes door. Halleluja. Om gek van te worden. Dan ben ik vol interesse een video aan het bekijken en moet ik opeens 30 seconden een irritante reclamespot uitkijken om mijn video te kunnen hervatten. Boeeee!

06. Mensen die vlees blijven eten alsof dieren geen gevoelens hebben
Dat type mensen dat niet tegen gruwelijke slachthuis-beelden kan, maar wel geen problemen heeft om 'lekker sappige' burgers bij de McDonalds te gaan eten. Dus eigenlijk mensen die denken dat koeien en varkens en ... een gelukkig leven leiden om dan op sprookjesachtige wijze aan hun einde te komen en op hun bord te belanden. Yup. Vreemd.

07. Vrienden die je laten vallen voor hun lief
Ja. Ok. Bye. Ik kan er dus echt niet tegen wanneer mensen alleen nog maar tijd voor je kunnen vrij maken als hun lief niet thuis is. Dan hoeft het voor mij ook niet meer. 

08. Bad hair days
En hoe frizzy mijn haar wordt na het minste beetje regen. Pfuh. Soms valt er echt niets met mijn haar aan te vangen. 

09. Tandpijn
Zo'n vervelende, allesoverheersende pijn! En de gedachte aan een naderend tandartsbezoek helpt dan ook niet echt. Die verdoving, dat boren, al die geluidjes en vieze smaakjes,... . Brrr.

10. ASMR smakvideo's
Ik hou echt van ASMR, maar die nieuwe trend van ASMR / eten / smakken. Brr. Daar krijg ik de kriebels van. Zo irritant om daarnaar te luisteren / kijken. Echt niets voor mij. 

Waar kan jij je aan ergeren? 


10 opmerkingen

 1. Haha grappig lijstje!
  Ik kan mij ook irriteren aan iemand die vies loopt te smakken..
  & de reclame op YouTube.. zo irritant!
  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die YouTube reclame staat bij mij echt hoog op mijn irritatie lijstje. Super vervelend!

   Verwijderen
 2. Oh, punt 3! Dat snap ik dus ook echt niet. Mijn hondje is heel erg ziek (geweest). Aangeboren afwijking en erg heftig allemaal. Inderdaad, een kind heeft ook net zoveel pijn. Daarmee ga je ook naar de dokter. Het is erg egoïstisch als je een huisdier neemt maar niet naar de dierenarts wilt/kunt vind ik. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Als je bijv. plots geen werk meer hebt etc. Maar voor elk probleem is een oplossing denk ik dan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat jij er ook zo over denkt. Ik krijg altijd de kriebels als mensen pas achteraf 'beseffen' dat dieren ook dokterskosten kunnen hebben. Pfuh.

   Verwijderen
 3. Mensen die in de supermarkt of op de markt plots blijven stilstaan op het midden van de gang en dus gans je doorgang blokkeren. HATELIJK! En nr 2, ja daar kan ik mij dus ook aan ergeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat ik je inspiratie was :) Mensen die huisdieren nemen en eigenlijk geen geld hebben voor de dierenarts snap ik ook niet, vind ik ook altijd zielig voor het beest. Bad hair days vind ik ook vreselijk irritant!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha :) Toen ik jouw artikel las wist ik meteen dat ik mijn hart ook eens op zo'n manier moest luchten. Zoveel irritaties ook ;)

   Verwijderen
 5. Ook in de supermarkt (en deze week 2 keer meegemaakt, 2 keer op 1 week i tell ya!): mensen die met hun kar zo dichtbij komen staan dat als je zelf een cm beweegt *BOTS*.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar begrijp ik dus niets van, éh?! Waarom doen die mensen dat toch?! Zo onbeleefd.

   Verwijderen