10 reasons to fall in love with FALL

De herfst is weer in het land en daar kan ik alleen maar blij om zijn. Tijd voor knisperende blaadjes onder onze voeten, kopjes thee, nieuwe tv-programma’s, pumpkin spice everything en cozy sweaters. Hier heb ik zo naar uitgekeken! Voor diegenen die misschien (nog) niet zo enthousiast zijn over de herfst als mij volgen hier tien redenen om ook van de herfst te gaan houden!

Frisse ochtenden
‘Crisp mornings’, zoals ze in het engels zo mooi zeggen. Wanneer je ’s morgens opstaat is het lekker fris (maar niet extreem koud), en dat voelt altijd zo gezond aan vind ik.

Knisperende, gekleurde blaadjes en rode paddenstoelen
De natuur ziet er tijdens de herfst altijd erg mooi en kleurrijk uit. Plezant om boswandelingen te gaan maken en door de knisperende blaadjes te gaan lopen. En natuurlijk ook om mooie rode paddenstoelen te gaan spotten. En om kastanjes te gaan rapen. Heerlijk!

Gezellig kunnen lezen met een warme kop thee bij de hand
Of warme chocolademelk. Yum. Niets zo gezellig als te kunnen wegdromen in een goed boek en iets lekker warm te kunnen drinken. Wat regen op de achtergrond is éxtra aangenaam!

Tv kijken onder een lekker warm dekentje
Na een zomer vol herhalingen op tv kan je in de herfst eindelijk terug een hele hoop toffe, nieuwe tv-programma’s bekijken. Zo plezant. Gezellig in de zetel gaan liggen met een fleece dekentje, haardvuur aan, wat snacks en… ontspannen maar.

Geurkaarsen
De geur van kaneel en pompoenkoekjes en vanille en … . Hmm. Je avondje tv-kijken is echt niet compleet zonder de gezelligheid (en uiteraard ook niet zonder de geur) van geurkaarsen!

Uitgebreid in bad gaan
In de zomer wordt er al snel verwacht dat je naar buiten gaat. Willen of niet. Het is bijna van te moeten. In de herfst kan je daarentegen lekker binnen blijven zonder dat iemand daar raar van opkijkt. Jezelf verwennen met een gezichtsmaskertje en een uitgebreid bad vol bubbels? Check!

Halloween
Het huis decoreren voor Halloween, pompoenen uitkerven, griezelige films bekijken,… . Zo plezant. Van zodra de herfst gearriveerd is haal ik mijn doodskoppen en spinnenwebben ook meteen boven hoor. I am so ready!

Pumpkin spice EVERYTHING
Pumpkin spice lattés en pumpkin spice cake, pumpkin spice pannenkoeken en pumpkin spice cupcakes. Pumpkin spice everything eigenlijk! De geur alleen… . Halleluja!

Comfort food maken
Pompoensoep, koekjes voor halloween, cupcakes met appel en kaneel, gepofte kastanjes, brood met rozijnen,… . Allemaal lekkere dingen waar je het instant warm van krijgt en waar je huis lekker van gaat ruiken.

Cozy sweaters en laarzen
En dan last but not least, de kleding! Van jassen ben ik niet de grootste fan, maar van cozy sweaters, warme sjaals, mutsen, laarzen, handschoenen en flanellen hemdjes zeker wel. Zo comfortabel en gezellig om in weg te kunnen duiken. Hmm.

Wat is jouw favoriete seizoen?

Comments (7)

 • Anne – Ditisanne.nl

  22 september 2017 at 08:37

  Hoewel mijn favoriete seizoen de lente is, heb ik ook geen hekel aan de herfst. Vooral voor fotografie is het een mooi seizoen, ik heb in oktober ook alweer een afspraak staan om het bos in te gaan!

  1. HosteSarah

   25 september 2017 at 11:21

   Absoluut. Zo fijn om boswandelingen te maken en foto's te trekken. Er valt altijd wel iets moois te ontdekken dan 🙂

 • Nienke Hilbrands

  22 september 2017 at 11:59

  Oh ik ben dol op de herfst! Ik ben echt een cozy huismus die gek is op dekentjes, lichtjes, kaarsjes en warme drankjes en echte herfst snacks. Ik ben alleen wat minder fan van al die stormen (ik woon aan zee dus lopen/fietsen is dan bijna onmogelijk) en regen. Maar ach, dat nemen we voor lief!

  1. HosteSarah

   25 september 2017 at 11:21

   Same here. Niets zo fijn als het gezellig kunnen maken. Die stormen zijn dan inderdaad wat minder, ja. Ik kan me voorstellen dat het aan zee niet altijd even makkelijk is dan.

 • Evelyne Vergote

  22 september 2017 at 12:26

  Ik vind de herfst mooi om z'n kleuren. De regen vind ik minder leuk, dan blijf ik liever in bed (maar helaas de plicht roept..)

  1. HosteSarah

   25 september 2017 at 11:19

   Ja, de kleurtjes in de herfst maken alles zo mooi. Heerlijk gewoon!

 • Marcella Molenaar – Inspire to Travel!

  5 oktober 2017 at 09:17

  Ik blijf van de zon houden, dus de herfst is niet mijn favoriet. Maar toch, er zijn wél fijne dingen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

A few of my favorite things #2

Volgende bericht

Toerist in eigen land: LIER