Pink Paradise – Afternoon Tea at Sketch in Londen

Afternoon Tea in Londen? Check. En wat voor één?! De lekkerste thee die ik ooit gedronken heb in de leukste kamer éver. Eentje om weer van mijn Day Zero Project lijst te kunnen strepen. 

Geschiedenis?
Ik ga hier niet ingaan op de geschiedenis van Sketch want daarvoor kan je beter naar de website gaan; die is feeëriek en plezant genoeg om gezellig te kunnen doorlezen. Wat ik wel wil zeggen is dat Sketch al bestaat sinds 2002, en sindsdien alleen maar meer en meer bekendheid werft omwille van z’n excentrieke interieur (voornamelijk via sociale media) en het fantastische eten dat je er geserveerd krijgt. Kortom; de gehele ervaring is er ééntje om U tegen te kunnen zeggen.

Afternoon tea voor mij!
Je kunt bij Sketch terecht voor ontbijt, brunch, lunch, diner, afternoon tea, of gewoon om er iets te gaan drinken of een taartje te eten (als ze nog een tafeltje vrij hebben). Aangezien ik al langer een echte afternoon tea wilde meemaken koos ik dus resoluut daarvoor en reserveerden we online een tafeltje. Aan de £££ dachten we pas later 😉

Vegetarisch of vegan?
Een tafeltje voor de afternoon tea kan je vanaf een maand van tevoren boeken. Wat ik wel een beetje vervelend vond was dat er op de website niet zo veel uitleg gegeven wordt over het vegetarische menu, waardoor ik niet wist of dat überhaupt ter plekke wel aanwezig zou zijn. Na wat research kwam ik dan ook te weten dat je, wanneer je veggie bent, beter een vegan menu kunt kiezen. De vegetarische afternoon tea in Sketch zou namelijk nog steeds vis én gelatine bevatten. Niet echt materiaal voor een vegetariër dus. Ik stuurde voor de zekerheid een mailtje om te vragen of ik het vegan menu zou kunnen krijgen, en dat bleek helemaal geen probleem te zijn. Je hoeft je daar helemaal geen zorgen om te maken en kan dat gewoon ter plekke vragen. Easy peasy. (Maar wel héél jammer van dat vegetarische menu dat blijkbaar zelfs vis bevat!)

The Gallery
Maar hoe dan ook. Aangekomen in de pink room, oftewel The Gallery, heb je een beetje het gevoel dat je droomt. Roze velvet sofa’s, grappige cartoons op de muren, personeel dat precies recht uit een film komt, gouden cake-karretjes,… .  Deze afternoon tea slaat toch wel alles! Er wordt hier gelet op alle details en dat op zich is al fenomenaal. Zo zei mijn theekopje mij to ‘forget about it‘ en de suiker dat ‘it is ok‘. Super tof gewoon. Om dan nog maar te zwijgen over de toiletten. Je hebt ze sowieso al weleens voorbij zien komen op Instagram. De ei-achtige ‘kamertjes’ die er een soort-van uitzien alsof ze uit de ruimte komen. Ofzo. Speciaal. Uniek. Plezant!

De aankomst
We boekten onze tafel tegen openingstijd (11u30) omdat het vanaf dan al meteen druk begint te worden. Tegen opening kom je nog binnen in een rustige kamer zonder mensen en kan je foto’s trekken naar hartelust. Tegen 13u zat de roze kamer bij ons zo goed als helemaal vol! Een serveerster bracht ons naar onze tafel en vroeg meteen of we al wat wilden drinken én of we speciale dieetwensen hadden. Fijn. Vegan afternoon tea, it is! En een fles water voor bij onze thee. Let wel; die fles zit niet in de prijs van de afternoon tea begrepen. Die moet je dus extra bijbetalen. En vanaf dan is het eigenlijk alleen maar genieten. Je wordt echt in de watten gelegd. Het personeel is heel vriendelijk en zorgt ervoor dat je niets tekort komt.

Het eten
Wanneer je gaat zitten krijg je meteen de menukaart voorgeschoteld waarop alles staat wat je te eten krijgt, én welke soorten thee er allemaal te verkrijgen zijn. Handig. Kristof en ik kozen elk een thee uit en die werd meteen gebracht. Vervolgens kregen we een voorgerechtje, daarna onze sandwiches en zoetigheden, lekker warme scones, en kwamen ze ook nog eens een extra taartje brengen nadat we klaar waren met eten. Heerlijk. Je kan overigens ook zoveel thee bijvragen als je maar wilt, en ook van de sandwiches kan je een extra portie krijgen moest je dat wensen. Met honger of dorst zul je hier niet naar buiten gaan!

Was het zijn geld waard?
En dan nu the big question! Was het zijn geld waard? Wel, hier kan ik volmondig JA op antwoorden. Wij kozen voor de classic afternoon tea (dus die zonder champagne) en betaalden £69 p.p. (Inclusief water én servicekosten!). Dat is absoluut veel geld, maar wel in ruil voor een ontzettend aangename ervaring. En zo moet je afternoon tea bij Sketch ook bekijken; als een ervaring. Want dat is het gewoon ook. Je wordt er behandeld als een prinses en leeft er voor eventjes in een roze paradijs. En van de thee droom ik, na drie maanden, nog steeds! Zo lekker! Het enige minpunt vond ik het vegetarische menu dat vis en gelatine zou bevatten. Hoewel het vegan eten ook lekker was, denk ik dat het vegetarische menu me net iets meer gesmaakt zou hebben (zonder die vis enzo dan, éh!). Jammer. Al zou ik er volgende keer gewoon wel naar vragen. Ze regelen dat waarschijnlijk met veel plezier!

KNOW BEFORE YOU GO
Adres? 9 Conduit Street, Mayfair, W1S 2XG.

De buitenkant van het gebouw stelt zo goed als niets voor. Wij zijn er wel twee keer voorbij gelopen voor we doorhadden dat we dààr moesten zijn. (Oeps!). Een enorm contrast met de spectaculaire, sprookjesachtige binnenkant dus.

(Buitenkant Sketch)

Er is geen speciale dresscode voorzien voor de afternoon tea. Hoewel ik er ook niet meteen zou binnen gaan met een t-shirt met SpongeBob erop. Ofzo. Dan zou je misschien wel opvallen 😉

Sketch heeft nog vier andere ruimtes die élk een specifiek menu, een dresscode en een geheel aangepast interieur hebben.

Afternoon tea vindt elke dag plaats van 11u30 tot 16u. Een tafel kan je vanaf een maand op voorhand boeken.

Je mag ‘maar’ twee uur aan je tafel blijven zitten. Dat lijkt misschien weinig maar was voor ons precies voldoende.

Eet op voorhand niet teveel zodat je extra van al het lekkers kunt genieten. En ook omdat je écht wel veel krijgt. Wij hadden moeite met alles op te krijgen!

Dieetwensen kan je ter plaatse doorgeven. Let er wel op dat het vegetarische menu vis en gelatine kan bevatten. Als je dat dus niet eet dan kan je dat doorgeven.

Prijzen die op de website vermeld staan zijn exclusief (!) servicekosten!


Heb jij al eens een afternoon tea meegemaakt?

Comments (2)

  • Evelyne Vergote

    30 augustus 2017 at 15:57

    Wat een leuke tasjes! Is wel niet voor mij weggelegd zo'n tea-afternoon. Ik drink allereerst al geen thee en ik weet niet of ik er mij wel goed zou voelen..

  • Nienke Hilbrands

    30 augustus 2017 at 16:33

    Wat een geweldig leuk tentje zeg! Hele toffe hotspot. Liefde, ik vind thee in het najaar altijd super lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Naar Londen met Eurostar

Volgende bericht

Living the Sisi life in WENEN