Naar Londen met Eurostar

Met de Eurostar ben je vanuit Brussel-Zuid in minder dan twee uur in hartje Londen. Makkelijk en niet al te duur. Snel en comfortabel. Voor mij de ideale manier om naar een toffe wereldstad als Londen te kunnen reizen.


DE EUROSTAR
Dagelijks pendelt de Eurostar zo’n elf-tal keer tussen Brussel-Zuid en St. Pancras Station in Londen. Naast (relatief) voordelig én makkelijk, is het ook gewoon comfortabel en snel om met de trein te reizen. Vanuit België kan je makkelijk in station Brussel-Zuid geraken (al dan niet met de trein), en van daaruit vertrekt de Eurostar al. Easy peasy dus. Geen gedoe met dure parkings en wachttijden op de luchthaven, gewoon op de trein stappen en wegwezen.
Vertrek je liever vanuit Frankrijk? Dan kan je opstappen in station Lille-Europe, want daar maakt de Eurostar een korte stop.
Reis je vanuit Nederland? Dan kan je het makkelijkste met de Thalys of InterCity naar Brussel-Zuid sporen, om daar dan op de Eurostar over te stappen.

Oh, en voor de duidelijkheid… Brussel-Zuid wordt in het Frans Bruxelles-Midi genoemd. Heel verwarrend, I know. Je moet het maar weten.

PRIJSKAARTJE?
Op de Eurostar bestaan er drie verschillende reisklassen. Zo heb je de Standard, de Standard Premier en de Business Premier. Het verschil zit hem in het comfort en de voorzieningen waarvan u tijdens de reis gebruik kunt maken. Uiteraard zitten er wel prijsverschillen in de kaartjes voor de diverse klassen.

Treintickets zijn te koop vanaf 138 tot 190 dagen voor je vertrekdatum. De prijs wordt bepaald door vraag en aanbod, dus vroegtijdig boeken zorgt vrijwel altijd voor een betere prijsgarantie.

Tip: reis je vanuit België of Nederland? Dan kan je een Eurostar ticket kopen met een ‘Elk Belgisch Station’-toeslag of ‘Elk Nederlands Station’-toeslag. Door het betalen van deze toeslag kan je voor en na je reis met de Eurostar met de trein reizen tussen ieder station in België of Nederland. Zo hoef je geen extra tickets meer te kopen om in Brussel-Zuid te geraken of om weer thuis te komen. Top!

BAGAGE? 
Afhankelijk van de klasse waarin je reist mag je twee of drie koffers meenemen (tot max. 85cm lang) en één kleine handbagage. Alleen maar een voordeel om je dus geen zorgen te moeten maken over een koffer die misschien té vol gaat zitten.

ST. PANCRAS STATION
Wanneer je aankomt in Londen dan arriveer je in Station St. Pancras, vlakbij King’s Cross. Een mooi Victoriaans station dat je gegarandeerd zal kunnen bekoren. Er liggen een hele hoop winkels en restaurants, en je kunt er meteen de metro nemen naar je bestemming. Super makkelijk! Zoals ik al zei; voor mij de ideale manier om naar Londen te reizen. Makkelijker kan niet.

Heb jij ook al met de Eurostar gereisd?

Liefs, Sarah

Comments (3)

 • Evelyne Vergote

  23 augustus 2017 at 16:32

  Ik reisde naar Parijs met de Thalys, een beetje hetzelfde principe alleen een andere bestemming 😉

 • Florence

  24 augustus 2017 at 18:03

  Ik ben met de Eurostar naar Londen gegaan vijf jaar geleden! Wil zo graag nog eens terug 🙂

 • Jana

  3 september 2017 at 19:35

  Ik ben 2 jaar geleden met de trein geweest. Dit ga ik zeker opnieuw doen 😀 x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

My end of summer bucket list - Wat ik nog wil doen voor de herfst

Volgende bericht

Pink Paradise - Afternoon Tea at Sketch in Londen