My life in pictures #33

Juli 2017. De maand van veel eten, een citytrip naar Wenen en een citytrip naar Praag, enkele wandelingen en veel katten-knuffels. 

Ik begon de maand juli in Leuven, samen met Kristof. We gingen daar Mexicaans eten, wat shoppen en naar de film. Gezellig.

We zagen de film '47 meters down'. Ik heb echt vol spanning zitten kijken... tot het einde van de film een grote tegenvaller bleek te zijn (naar mijn mening dan toch). Zo jammer! Maar ok. Zo'n spannende haaienfilm kan mij af en toe weleens bekoren. Oh, en ik at nog eens nacho's. Dat was echt al eeuwen geleden. Yum.

Leuven.

Check ook deze schattige paardjes die ik spotte bij Inno. Mocht ik een eigen huis hebben dan had ik ze meegenomen. Te leuk gewoon!

Deze lippenbalsem/olie. Wow! Grote favoriet! Kan er niet meer zonder.

Regen, regen, regen.

Onze vijver ziet er tegenwoordig steeds mooier en mooier uit. Er zitten zelfs lelies enzo in. Heel rustgevend om je daar dan even naast te zetten en gewoon aan niks te denken.

En de vissen groeien als kool. Serieus! We hebben één koi en dat beest wordt zo snel zo gigantisch groot. Heel tof om te zien. Ik deed een poging om er een foto van te trekken maar dat is dus grandioos mislukt. Oeps. Maar enfin. Ik ben er in ieder geval verliefd op. Later, als ik ooit een huis heb, dan wil ik ook een vijver met koi's erin. En dan ook graag een (tuin)man die zo'n vijver kan onderhouden. Dankjewel ;)

Ook de baby visjes doen het nog goed. Al zijn dit wel de 'survivors', want enkel de sterksten blijven blijkbaar in leven. Heel schattig om ze te kunnen zien opgroeien.

Splatter painting. Ik wilde al langer gewoon eens een schilderij maken door er verf op te gooien. En voilà. Bij deze is dat gebeurd. Was eens leuk om te kunnen doen.

Ook tekende/verfde ik nog wat paarden. Eén van de weinige manieren om mijn hoofd wat rust te gunnen. Ik kalmeer daar altijd van. Heel gek.

Een andere ideale manier om te ontspannen? In bad gaan met Lush! Zalig gewoon. The Comforter heeft echt zo'n lekkere geur. Hmm.

Mooie lucht.

Kristof en ik vertrokken in juli naar Wenen met Reizen Lauwers. Onze reisdocumenten kwamen mooi op tijd binnen in een tof foldertje. Plezant.

En zo vertrokken we niet veel later richting Wenen. Met de bus. En uiteraard werd er onderweg naar Sissi gekeken. For obvious reasons. Zulke toffe films. En meteen ook de ideale manier om wat geschiedenis mee te krijgen. Super!

Er komen sowieso nog wel enkele blogs over Wenen aan dus ik ga er hier niet teveel over vertellen, maar wat ik wel al kwijt wil is dat de stad mijn hart helemaal veroverd heeft. Favoriete citytrip bestemming tot nu toe! Echt waar. Grote liefde!

En check dit schattige toilet handdoekje dat ik als souvenir kocht?! Ik bedoel maar... ;)

Eens terug thuis moest er natuurlijk weer veel geknuffeld worden met de kat.

Héél veel geknuffeld.

En ook mijn benen worden nog steeds ingetapet voor mijn bekkeninstabiliteit. Ik blijf het gek vinden dat zulke (onnozele tape?) mij zo goed kan helpen.

Voor de geïnteresseerden; ik heb ondertussen al verschillende soorten medicinale tape gebruikt en EasyTape is mijn grote favoriet. Ik bestelde meteen een rolletje bij FysioSupplies.be zodat ik even verder kan!

Nog een favoriet, maar wel van een heel ander soort. Pepsi Max Cherry. Halleluja. Zo lekker!

Aperitieven met gin tonic en chips, en vervolgens zelfgemaakte pizza eten. Yummie. Ik probeerde trouwens eens een regenboog pizza te maken. Qua ingrediënten best een aanrader eigenlijk. Lekker! (Al zou ik volgende keer niet meer alles per kleur sorteren want dat nam redelijk wat tijd in beslag. Haha.)

Poetsen, poetsen, poetsen. Hoe ouder ik word, hoe meer ik merk dat ik echt wel een clean-freak ben. Alles moet altijd proper zijn en ik heb vaker dettol in mijn handen dan ik in eerste instantie zou denken.

Dagelijks flipperen is tegenwoordig ook een echte must! Mijn haar valt de laatste tijd weer erg hard uit. Zo vervelend. Heeft nog iemand daar last van?

Life of a cat lady.

De laatste tijd probeer ik steeds meer en meer thee te drinken. Met dit slechte weer kan dat gewoon en het is gezonder dan... tja... vrijwel alle andere drankjes. Dit zijn momenteel mijn favoriete smaken. Vooral Lemon Cake van Teekanne is zoooo lekker! Hmm.

Niet zo gezond, maar ok. Balans is belangrijk? Ben & Jerry's Cookie Dough is gewoon te lekker om te laten staan.

Net zoals alle andere ijsjes ter wereld eigenlijk. Oeps. Ik doe mijn best om zo veganistisch mogelijk te leven maar ijsjes laten lukt mij echt (nog) niet. Blijven proberen!

Mijn twee aapjes. Zulke grappige beestjes. Veel meer dan eten, slapen en wat rondwandelen doen ze niet. Ik vind het bijna raar dat ze zo weinig verzorging nodig hebben. Mocht er dus iemand tips hebben omtrent landschildpadden en hun verzorging... laat maar komen. Ik hoor het graag!

Kristof en ik trokken dit jaar opnieuw naar Bree voor het Foodtruck Festival Smaak. Vorig jaar beviel dat ons goed dus we hadden er zin in!

Helaas was het dit jaar nogal een tegenvaller. Er stonden maar weinig eetkraampjes en daarvan waren ze zelfs niet allemaal open. Zo spijtig.

We zijn dan op een terrasje ook nog maar iets gaan drinken.

Nog een tegenvaller? Onze wandeling in De Wissen in Dilsen-Stokkem. Je kunt er Konikpaarden en Galloway runderen spotten, maar toen wij er waren was er geen enkel paard te bespeuren. Zo jammer. Runderen hebben we met hopen gezien, maar ik hoopte toch op de paarden. Dat zal voor een volgende keer zijn.

Gelukkig was het er wel heel mooi en hebben we van onze wandeling (of zeg maar; speurtocht naar paarden) kunnen genieten.

Paarden zoeken vanuit de uitkijktoren. Niks te zien! Typisch!

Dan maar gaan wandelen met Mister B.O.B.! Hij wordt altijd extreem blij wanneer we zijn harnasje nemen om te vertrekken. Zo grappig.

Samen op de foto.

En... uitgeteld. Een klein bolletje slaap na een lange wandeling.

Koude schotel eten. Zo ouderwets, maar af en toe kan dat eens goed smaken.

De Titanic was op tv (dat blijf toch één van de beste films aller tijden, éh?!) en ik kon het niet laten om nadien echte beelden van de boot op te zoeken. Zo interessant. Met een onderzeeër naar de Titanic duiken staat dus zeker ook op mijn bucket list; hoe machtig is dat wel niet? Alleen eerst nog even sparen want zo'n 'duikje' zou maar liefst 100.000 euro kosten. Say what?

Over naar de krantenartikels die mij afgelopen maand aanspraken. Hoelang zegt men al dat sterilisatie/castratie bij katten verplicht moet worden? Wanneer wordt er misschien ook eens overgegaan tot actie? Belachelijk gewoon. NOG belachelijker is natuurlijk het feit dat mensen niet zélf het verstand hebben hun katten te laten steriliseren/castreren. Katten kweken (als konijnen) en als je niet de verantwoordelijkheid neemt om je eigen kat uit die vicieuze cirkel te halen dan help je simpelweg mee aan die overpopulatie zwerfkatten en is het mede jouw schuld dat er dagelijks vier (!!!) poezen geëuthanaseerd worden. Wanneer je dus een kat in huis haalt (of hebt), neem dan alsjeblieft je verantwoordelijkheid en laat het dier steriel maken. Plus, voor diegenen die denken dat het niet nodig is om een kater te laten castreren... hij kan dan wel zelf geen kittens krijgen maar kan er wel honderden op de wereld helpen zetten. Duidelijk?! (Ik kan daar echt boos om worden!)

Nog zoiets. Een hele hoop mensen hebben een hele hoop oordelen over vegetariërs. Zo vinden sommige vrienden het raar dat ik niet veel magerder ben omdat ik 'zo gezond eet', en tegelijkertijd verwachten ze dat ik een slechte gezondheid heb omdat ik vlees en vis laat vallen. Ik hoor vaak tegenstrijdige dingen en theorieën die totaal niet kloppen. Dit artikel legt het simpel uit; 'een ongezond dieet waaruit je vlees schrapt, is nog steeds een ongezond dieet.' Logisch. Eender welke manier van eten je ook hebt, balans is belangrijk en je maakt het zo gezond of zo ongezond als je zelf maar wilt. Of je nu vlees eet of niet.

En hier volgt meteen een voorbeeld van een niet-gezond vegetarisch dieet. Mijn maandelijkse portie Miracoli macaroni. De hemel.

Chill.

Extra chill. Deze Ladies Edition Spring Gin is echt lekker trouwens. Aanrader.

Extra ontspannen met essentiële olie met lavendel geur. Ik doe de laatste tijd heel graag enkele druppeltjes olie op mijn kussen (onder mijn kussensloop) en daar kan ik dan extra goed van slapen.

Ein-de-lijk nog eens een afspraak gemaakt bij mijn neuroloog in Gasthuisberg. Mijn hoofdpijn is niet meer uit te houden en ook mijn migraine begint steeds vaker terug te komen. Een controle is dus dringend nodig! Ik neem ook belachelijk veel medicatie waardoor ik mij constant slecht voel. Allemaal niet ok. Hopelijk kan daar iets aan gedaan worden!

Are you kidding me?! Ik moest wéér naar de tandarts. Ook mijn tandpijn gaat maar niet over en de tandarts kan maar geen oorzaak vinden. Gek word ik van de pijn (en alle pijnstillers die ik neem!). Er zijn foto's gemaakt, er zijn testjes gedaan om te zien of mijn zenuwen nog leven / of ze afgestorven zouden zijn, er zijn oude vullingen vervangen (just in case), er is verdorie zelfs een wijsheidstand getrokken. En nog heb ik zo'n pijn. Super frustrerend.

Om de pijn te verzachten zijn we dan maar mijn favoriete gerecht aller tijden gaan eten bij Zus & Zo in Bocholt. Vegetarische bami met pindasaus. Overheerlijk!

En toen vertrok ik, redelijk last-minute, op citytrip naar Praag samen met mijn mama en zus. We trekken er jaarlijks met z'n drie op uit en dit keer ging de reis dus naar Praag. Maar daarover later meer ;)

En omdat we naar Praag gingen probeerde ik mijn blogs zo goed als ik kon in te plannen. Ik probeer mij aan de dagen maandag - woensdag - vrijdag te houden qua publiceren, maar wanneer dat eens niet lukt dan komt er gewoon geen artikel online. Heb ik niet zoveel problemen mee.

Vind jij het leuk wanneer bloggers zich aan een bepaald schema houden? Of hoeft dat niet per sé voor jou? 

Liefs, Sarah

2 opmerkingen

  1. Ik vind inhoud beter dan frequentie. Ik lees blogs via Bloglovin of Wordpress reader en die verzamelen toch alles wat ik nog niet gelezen heb. Dus of dat 1 dag of 5 dagen gelezen is, maakt mij niet uit. Zolang ik maar interessante dingen kan lezen :). No sorties dus als je eens een dag moet slippen ;).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, vrijwel exact hoe ik er ook over denk. Vroeg of laat lees ik online gekomen artikels toch wel. Al vind ik het bij mijn favoriete bloggers ook fijn om te weten wanneer ik een artikel kan verwachten. Gewoon zodat ik iets heb om naar uit te kijken zeg maar ;) Bedankt voor je mening!

      Verwijderen