My end of summer bucket list – Wat ik nog wil doen voor de herfst

De zomer vliegt voorbij en over een maand begint de herfst alweer. Ik kan niet ontkennen dat ik stiekem al wel uitkijk naar dikke-truien-weer, gekleurde bladeren die van de bomen vallen en geurkaarsen die ik kan aansteken terwijl het buiten lekker fris aanvoelt en ik binnen onder een fleece dekentje kan kruipen. Maar toch zijn er ook een hoop dingen die ik nog zou willen doen nu het nog zomer (en af en toe warm) is. Vandaar mijn ‘end of summer bucket list’. Hier volgen tien dingen die ik deze zomer nog zou willen doen. 

01. Gaan wandelen / de streek verkennen
Kristof en ik gaan in het weekend graag eens wandelen met de hond en tegenwoordig trekken we graag naar plaatsen in de buurt waar we nog nooit eerder (of nog niet vaak) zijn geweest. Op mijn lijstje staan nog de Lommelse Sahara, Connecterra, Hengelhoef, Bokrijk en de Teut. Je eigen streek verkennen kan dus ook leuk zijn én je leert je omgeving er zoveel meer door te appreciëren. Top!

02. Hou een veggie bbq
Ik wil al langer eens een volledig vegetarische barbecue organiseren. Dat het er nog nooit van gekomen is komt voornamelijk doordat iedereen die ik ken daar niet zo voor te vinden is. Ik denk dat alleen Kristof hier geen problemen mee zou hebben en een barbecue zonder vlees als een volwaardige, normale maaltijd zou kunnen beschouwen. Misschien dat ik het gewoon maar eens moet voorzien voor ons tweetjes dan.

03. Ga picnicken
Voor zover ik mij kan herinneren ben ik nog nooit gaan picknicken. Je weet wel; met een mandje en een dekentje en alles erop en eraan. Daar moet dus verandering in komen. We hebben alleen nog geen plekje gevonden waar we rustig kunnen gaan picknicken. Hmm. Daar moet ik dus dringend nog eens naar op zoek.

04. Ga een dagje naar Brussel
Brussel is een stad naar mijn hart. Ik kom daar altijd heel graag. Er zijn daar bovendien nog een hele hoop hotspots die ik eens wil gaan bezoeken, ik wil er wafels gaan eten, ik wil het Atomium eens gaan bekijken van binnenin, eventueel zelfs Mini Europa nog eens gaan bezoeken,… . Er valt altijd wel iets tof te beleven in het mooie, bruisende Brussel!

05. Hou een uitgebreide zomerse brunch mét bubbels
Gewoon omdat dat lekker is. Uitgebreid ontbijten is altijd fijn en ontspannend vind ik. Het zou trouwens ook fijn zijn mocht dat buiten op het terras kunnen gebeuren, dus hopen maar op nog wat lekker warm weer.

06. Zoek de uitweg in een Corn Maze
Hoewel een maïsdoolhof (voornamelijk) gemaakt is voor kinderen lijkt het ook mij plezant (en eng?!) om te doen. Ik vraag mij af hoe moeilijk het écht is om de uitweg te kunnen vinden in zo’n doolhof. Spannend!

07. Maak een éénpotspasta gerecht
Simpel, leuk om te maken én lekker. Denk ik toch, want ik heb het nog nooit gemaakt. Tijd om het eens te proberen. Ik heb al enkele receptjes opgezocht dus nu moet ik het gewoon ook nog eens maken. Yum, yum.

08. Ga naar de kinderboerderij
Kinderboerderijen en ik? Dat gaat blijkbaar heel slecht samen want op de één of andere manier geraak ik er gewoon nooit. Er gaat telkens wel iéts mis. Zo gingen we in het voorjaar naar een boerderij en wees de eigenares ons gewoon de deur (no joke!) door te zeggen dat er nog niks te zien was. Zo raar! Een andere keer ging ik naar een andere kinderboerderij en voelde ik, door de enorme drukte, een paniekaanval opborrelen waardoor we de ingang van de boerderij zelfs niet bereikt hebben. Fantastisch. NOT! Hopelijk kunnen we binnenkort nog eens een poging wagen.

09. Proef zwart ijs
Het is al langer een foodtrend maar ik heb het nog nooit geproefd; zwart ijs. Het zou gemaakt worden van de as van kokosnoot schil of bamboe. Al heb ik ook al zwarte (grijze?) ijsjes gezien die gemaakt werden van sesamzaadjes. Ik wil het hoe dan ook allemaal proeven!

10. Bewandel het blotevoetenpad
Ik loop heel graag op blote voeten dus dit is volgens mij wel iets voor mij! En bovendien kan het nooit kwaad om je zintuigen wat extra te laten werken en je één te voelen met de natuur. Klinkt bij mij als muziek in de oren.

Wat wil jij deze zomer nog allemaal doen?

Comments (16)

 • Unknown

  21 augustus 2017 at 05:40

  Leuk lijstje! Zo'n maisdoolhof lijkt mij ook erg leuk om te doen:-)

  Liefs, Nathalie

  1. HosteSarah

   23 augustus 2017 at 11:26

   Dankjewel!

 • Shirley

  21 augustus 2017 at 06:00

  Grappig, mijn vriend kwam laatst met het maisdoolhof, dus ik denk dat we dat binnenkort wel gaan doen. Mocht je ook naar het openluchtmuseum van Bokrijk gaan, ga dan op tijd want het is zo groot. Wij gingen pas 's middags en hebben daardoor heel veel niet gezien. Op mijn bucketlist (en al gereserveerd) staat: eten op Vuurtoreneiland. Het is een eiland bij Amsterdam waar je kunt eten. Het schijnt heel leuk te zijn, dus ik ben benieuwd!

  1. HosteSarah

   23 augustus 2017 at 11:27

   Bedankt voor de tips! Zeker eentje om rekening mee te houden! En oeh, nog nooit eerder gehoord van Vuurtoreneiland dus meteen even opzoeken. Altijd leuk om iets nieuw te ontdekken.

 • Unknown

  21 augustus 2017 at 10:07

  Leuk lijstje, weer wat inspiratie uitgehaald wat ik ook nog wil gaan doen. Mijn lijstje voor de zomer bestond uit mosselen eten, het strand bezoeken en een duik in de zee nemen. Allemaal van mijn lijstje kunnen afstrepen.

  1. HosteSarah

   23 augustus 2017 at 11:27

   Dankjewel. Leuk om te horen 🙂 Super dat jij deze zomer ook al een hoop leuke dingen hebt kunnen doen!!!

 • Sheila

  21 augustus 2017 at 20:08

  Ik ben gek op de kinderboerderij. Vooral omdat ze hier niet meer zijn zoals ze geweest zijn. Een beetje kinderboerderij is tegenwoordig gecombineerd met een restaurantje, een mooie speeltuin voor de kleintjes en eventueel een moestuin. Ik kom er dan ook graag.

  1. HosteSarah

   23 augustus 2017 at 11:29

   Inderdaad. Tegenwoordig kan je op de kinderboerderij altijd een hoop toffe dingen doen. Ideaal voor de kleintjes, absoluut!

 • Nesrin

  22 augustus 2017 at 14:58

  Een veggie bbq wat leuk! Ik zou hier graag foto's van willen zien. Je hebt een mooie end of summer Bucket list.

  1. HosteSarah

   23 augustus 2017 at 11:29

   Wanneer die er effectief van komt (fingers crossed!) dan komen er sowieso foto's van op mijn blog te staan 😉

 • Evelyne Vergote

  22 augustus 2017 at 17:15

  Heel leuk lijstje!

  1. HosteSarah

   23 augustus 2017 at 11:30

   Danku.

 • Irene

  23 augustus 2017 at 17:48

  Dat zwarte ijs lijkt me niet heel lekker eigenlijk. Haha 😀

  1. HosteSarah

   23 augustus 2017 at 17:52

   Ik heb dus geen idee hoe het smaakt. Ben echt wel benieuwd 🙂

 • Irene

  24 augustus 2017 at 09:31

  Wat een fijn lijstje. Ik vind je idee over een vegetarische bbq helemaal niet gek, het is juist leuk om te zien wat er dan allemaal mogelijk is.

 • Marcella Molenaar – Inspire to Travel!

  24 augustus 2017 at 14:19

  Leuke lijst! Het blote voetenpad lopen lijkt me ook tof! Meer wandelen en op ontdekking in de buurt ook. Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

Londen TIP: Greenwich

Volgende bericht

Naar Londen met Eurostar