Day Zero Project - Write positive notes, leave them at public places

Een simpele opdracht dit keer; schrijf enkele positieve berichtjes op wat post-it's en laat die vervolgens achter in het openbaar zodat iedereen ze kan lezen. En zo gezegd, zo gedaan. 

Ontstaan door Operation Beautiful; een organisatie die via sticky notes mensen meer zelfvertrouwen en positieve energie wilde geven. En dat is goed gelukt. Tegenwoordig zijn er een hoop mensen die zich bezighouden met positieve boodschappen te verspreiden in de vorm van kleine stickertjes of briefjes die ze in het openbaar achterlaten. Een simpele daad die misschien wel een ander z'n dag goed kan maken. Ik deed er uiteraard maar al te graag aan mee.

Ik schreef zo'n 40-tal post-it's vol met positieve boodschappen als 'Smile, you are beautiful' en 'Have a nice day' en liet die vervolgens achter in hotelkamers, boeken, toiletten,... . Overal waar ik kwam eigenlijk. Simpelweg omdat ik vind dat de wereld wel wat meer positieve energie kan gebruiken. Tegenwoordig wordt iedereen zo erg beoordeelt op wat hij doet (of niet doet) en op hoe hij eruit ziet. Veel goeds hebben we niet meer over elkaar te zeggen, huh? Wanneer je dan onverwacht zo'n positieve boodschap aantreft, al is het maar van een vreemde, dan kan dat weleens deugd doen. Of je kan het zien als een teken. Of gewoon als een aangename verrassing.

Kwaad kan zo'n post-it die je toevallig ergens aantreft in ieder geval nooit. Ik hoop alvast dat ik er enkele mensen een lach op hun gezicht mee heb kunnen bezorgen.

Heb jij ooit al een positieve boodschap achtergelaten in het openbaar?

Liefs, Sarah

6 opmerkingen

 1. Heel leuk dat je dat doet. Ik weet zeker dat het bij iemand een glimlach heeft gegeven. Ik schreef altijd leuke berichtjes op de Metro krantjes. Schreef, omdat ik de trein nauwelijks meer neem. Zo van: hey jij daar, een super fijne werkdag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook super leuk! Dat is inderdaad gewoon hetzelfde principe; een lach op iemands gezicht kunnen toveren d.m.v. een simpel berichtje.

   Verwijderen
 2. Wat superleuk dit! Ik ga het denk ook doen. Het is namelijk zo simpel, maar het kan zo'n (grote) positieve invloed op iemand hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een supertof idee! Ik zou alleszins wel blij zijn om zo'n briefje te vinden ^^ Mijn nichtje heeft tijden de vorige kerst een kaartje achtergelaten in het shoppingcenter in Sint-Niklaas. Iemand had dat gevonden en die wou de persoon vinden die het had geschreven waardoor ze er uiteindelijk mee in de krant kwam. Haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, echt?! Amai! Meteen een kaartje met een hele grote impact dan. Wow :)

   Verwijderen