Day Zero Project - Splatter paint

Blij dat ik weer een puntje van mijn Day Zero Project lijstje kan strepen ... splatter painten. Oftewel; jezelf uitleven door verf op een canvas te gooien. Er zijn kunstenaars die zich er professioneel mee bezig houden en die erg mooie schilderijen kunnen maken op deze manier, maar in mijn geval wilde ik enkel wat frustraties kwijt. Mooi kan ik het eindresultaat dus niet meteen noemen, maar plezant om te doen was het zeker wel.

Qua kleuren koos ik voor zwart, wit en een beetje roze. Niets al te heftig want dat is gewoon mijn ding niet helemaal. Ik legde een hoop krantenpapier en een oud laken op de vloer ter bescherming voor de verf, en zette alles wat ik nodig had gereed. Zo deed ik mijn verf in plastieken kopjes en zorgde ik voor penselen van verschillende diktes. Ook een kopje water had ik klaargezet omdat je daar je verf altijd wat mee kunt verdunnen.

En toen kon ik met verf beginnen gooien. Leuk! Het voelt goed, hoor. Gewoon even aan niets denken. Plezant om eens gedaan te hebben. Al zal ik het de volgende keer waarschijnlijk pas opnieuw doen als er een kindje bij is. Want eerlijk is eerlijk; een held ben ik niet in dat splatter painten en nu lijkt mijn creatie simpelweg op een schilderij dat een kleuter heeft gefabriceerd. Haha. 


Wat tegenwoordig ook leuk is zijn alle apps die je schilderij op een makkelijke manier op eender welke muur tevoorschijn toveren. Je maakt een foto van je creatie, geeft de afmetingen door aan de app, kiest een muur (of upload zelf een foto van jouw muur), en voilà... daar hangt jouw kunst. Correcte afmetingen en alles! Leuk, éh? Alsof je een échte kunstenaar bent ;) Voor de geïnteresseerden: de app die ik hier gebruikt heb is IArtView. Best handig! 

Pixabay - Diegodiezperez123
Heb jij al ooit een splatter painting gemaakt? 

Liefs, Sarah

4 opmerkingen