35x dingen die ik nog wil doen in Londen

Na mijn laatste reisje naar Londen heb ik nog steeds zoveel leuke dingen in de stad niet gezien/gedaan, waardoor ik besloot een lijstje te maken met alle plaatsen die ik nog eens wil bezoeken. Je weet wel, voor de volgende keer dat ik naar Londen ga 😉 Altijd handig om dan een soort van bucket list te hebben en er dingen van af te kunnen strepen! PS. Er komt ook nog een apart lijstje aan met alle plaatsen waar ik nog wil gaan eten/drinken. Anders werd deze bucket list namelijk iets té lang. Oeps. 


01. Spring op een rode dubbeldekker bus
In Londen doen we automatisch alles met de metro omdat dat gewoon super makkelijk is. Ik heb dus nog nooit eerder op zo’n typische rode dubbeldekker bus gezeten. Al is het maar ergens spontaan opstappen om meteen de eerstvolgende halte alweer af te stappen, ik wil het gewoon eens gedaan hebben. (Hoe stom dat ook moge klinken.)

02. Neem een echte zwarte taxi
Ik vind dat, net zoals de rode bussen, ook de taxi’s een soort icoon zijn voor Londen. Ze zien er zo uniek uit en horen gewoon in het Londense straatbeeld thuis. Daar moet ik dus ook eens ingezeten hebben.

03. Spring op een ‘hop on hop off’ bus
Vrijwel àltijd wanneer we op citytrip gaan nemen we gemakshalve een hop on hop off bus. Die brengt je naar alle toeristische plaatsen zonder dat je er veel moeite voor moet doen. Super makkelijke manier om een stad te kunnen ontdekken dus. Alleen hebben we in Londen nog nooit zo’n bus genomen. De eerste drie keer dat we in de stad waren werd ons vervoer op voorhand voor ons geregeld (ook easy peasy dus) en hadden we er geen nood aan. De keren daarna hadden we alle toeristische bezienswaardigheden al gezien en was zo’n bus dus niet meer van toepassing voor ons. Jammer, want telkens wanneer ik nu toeristen in zo’n bus zie zitten vind ik het er toch gezellig uitzien. Haha. Ooit moet ik het in Londen dus ook eens meegemaakt hebben.

04. Bezoek het Natural History Museum
Ik ben alles behalve een museum-meisje en vind die dingen vrijwel altijd tegenvallen, maar enkele musea in Londen wil ik toch weleens gezien hebben. O.a. het Natural History Museum. Bovendien is de toegang van dit natuurhistorisch museum gratis, dus dat is een bonus.

05. Bezoek het Household Cavalry Museum
Dat ik hier nog niet eerder ben geweest is best vreemd, aangezien het ‘museum’ je een kijkje geeft achter de schermen van de bekende Horse Guards. Je kunt de ruiters er hun paarden zien verzorgen en dergelijke. Super tof lijkt het me om dat eens van dichtbij te kunnen zien. En als ik daar dan toch ben wil ik meteen ook de changing of the Guards at the Horse Guards Parade zien. Ook dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.

06. Bezoek het British Museum
Want hier kun je blijkbaar echte mummies gaan bezichtigen. I’m in!

07. Bezoek de Royal Opera House
Een ballet- of operavoorstelling meemaken in de Royal Opera House lijkt me best spectaculair. Het is zo eens iets anders, zo een klassieke avond.

08. Ga naar een musical (die ik goed ken)
Vorig jaar ging ik al kijken naar Les Miserables. En hoewel dat ook tof was wil ik toch eens een musical meemaken die ik écht goed ken. Zo eentje waarvan ik het verhaal ken en de liedjes kan meezingen. Denk aan Aladin of Annie. Bij Les Miserables kon ik soms niet zo goed volgen en vond ik het jammer dat ik de muziek ook niet allemaal kende. De volgende keer wil ik dus helemaal mee zijn!

09. Bezoek The Shard
The Shard is maar liefst 310 meter hoog en vanuit deze wolkenkrabber heb je het beste en hoogste uitzicht over Londen. Al is dat natuurlijk relatief, want de ene vindt het uitzicht van op The Tower Bridge of vanuit The London Eye toch nog net dat ietsje beter. Hoe dan ook,  The Shard wil ik sowieso eens bezocht hebben. Al is het maar om alle mooie uitzichten over Londen met elkaar te kunnen vergelijken.

10. Geniet van het uitzicht op Primrose Hill
Tussen Regent’s Park en Camden ligt het wijkje Primrose, waar je op Primrose Hill kunt genieten van een mooi uitzicht over een groot deel van Londen. Je kunt er gezellig picknicken, of gewoon even uitblazen. Weg van de drukte. Bovendien bestaat de kans dat je er een celebrity spot. Kate Moss, Jamie Oliver, Helena Bonham Carter,… . Ze zouden hier allemaal een woning hebben.

11. Kijk naar theater in Shakespeare’s Globe
Ik wil heel graag eens naar een heuse Shakespeare theatervoorstelling gaan zien. Laat Romeo & Julia maar komen, zou ik zeggen. Tickets zijn al te koop voor amper £5 dus vroegtijdig boeken is de boodschap.

12. Ga op zoek naar street art in Shoreditch
In de hippe wijk, Shoreditch, kan je naast gezellige koffietentjes en vintage winkeltjes ook een hoop street art terugvinden. Kunstenaars uit alle hoeken van de wereld stellen hun werk hier tentoon in de straten van Londen, en dat zorgt voor een erg dynamisch straatbeeld. Mij lijkt het fijn om er gewoon eens rond te kunnen slenteren. Bovendien vindt er op zondagen ook de Columbia Road Flower Market plaats. Ook leuk om eens te kunnen zien denk ik.

13. Ga full-out shoppen in Harrods
Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat je uren en uren en uren in Harrods kunt rondlopen. Helaas is alles er ook redelijk duur (het is niet voor niets een warenhuis voor luxegoederen), dus echt shoppen-shoppen heb ik er nog nooit gedaan. Naast een paar schoenen, wat kerstspullen en enkele cupcakes heb ik er dus nog niet veel gekocht. Moest ik dus toevallig ooit multi-miljonair worden, dan staat full-out shoppen in Harrods op nummer één op mijn Londen to-do list 😉 Dreaming big!


14. Drink champagne in The London Eye
Nog een luxe belevenis in Londen? Sowieso een private capsule in The Londen Eye. Zo heb je o.a. de Cupid’s Capsule, waarbij je een capsule voor jou en je lover afhuurt en champagne én chocolade krijgt. I’m in!

15. Beklim St. Paul’s Cathedral
Zo’n 110 meter hoog, met ongeveer 530 treden. Garantie op een spectaculair uitzicht over Londen dus. Tot nu toe hebben die trappen mij altijd tegengehouden om St. Paul’s effectief te gaan bezoeken (want vermoeiend), maar ooit zal ik de kathedraal toch eens beklimmen!

16. Bezoek de Tower of London
Dit historisch gebouwencomplex lijkt me zo interessant (voor zowel jong als oud!) dat ik er uren zou kunnen vertoeven. Van november tot januari wordt er zelfs een heuse schaatspiste geïnstalleerd. Ook de kroonjuwelen wil ik hier weleens gaan bezichtigen want die lijken me best spectaculair om in het echt te kunnen zien. Tickets kan je trouwens ter plaatse kopen, maar wanneer je ze op voorhand online bestelt dan zijn ze net dat tikkeltje goedkoper. Altijd mooi meegenomen natuurlijk.

17. Beklim de Tower Bridge
Dé brug der bruggen die je in Londen altijd al van ver ziet staan. Voor een optimale belevenis moet je er ook eens zijn binnen geweest om de stad vanuit de binnenkant van de brug te kunnen bewonderen. Tickets kan je best op voorhand al bestellen. Om te weten wanneer de brug openklapt om boten door te laten kan je hier het schema raadplegen.

18. Beleef de kerstmarkten in Londen
Kerstmarkten, kerstvoorstellingen, ijspistes,… . Ondanks de drukte lijkt Londen mij ook weleens de moeite tijdens de kerstperiode. Al was het maar om de stad versierd te zien, de kerstsfeer op te snuiven en kerstcadeaus te kunnen kopen. Ik zou zeggen; vergeet geen lege koffer mee te nemen voor al je gekochte kerstspulletjes 😉

19. Glij van de Arcelormittal Orbit en geniet van het Olympische park
De Arcelormittal Orbit is een bijna 115 meter hoge toren gelegen in het Olympic Park in Stratford. Hij werd ontworpen als blijvende herinnering aan de Olympische Spelen die plaatsvonden in Londen in 2012. Hij beschikt over twee uitkijkplatformen én over de hoogste en langste tunnel glijbaan ter wereld. Het duurt zo’n 40-tal seconden eer je van boven naar beneden bent gegleden. Tof, éh? Vergeet dus zeker je tickets niet op voorhand te bestellen wanneer je zin hebt om zelf ook eens van de schuif-af te glijden.


20. Geniet van een ritje op de Emirates Air Line kabelbaan
Een kabelbaan over Londen stad met dank aan grote sponsor Emirates (de vliegmaatschappij). Op zich is het ‘gewoon maar’ een kabelbaan, maar het kind in mij vindt zulke dingen toch nog steeds plezant om te doen. Yup. Bovendien kan je een ritje simpelweg met je Oystercard betalen, dus je hoeft er niets speciaal voor te doen. Easy peasy. In zo’n kabine gaan zitten en van het uitzicht genieten. That’s it. 


21. Beklim The Monument
The Monument is 61 meter hoog en het uitkijkplatform is enkel te bereiken door het beklimmen van een gigantische wenteltrap. Op zich ben ik daar niet zo’n fan van (mijn spieren doen al pijn bij de gedachte alleen al en mijn hoofd begint er al van te tollen), maar toch wil ik het eens gedaan hebben. 


22. Hike de Queenswalk
De Queen’s Walk is een mooie wandeling die je van aan de Big Ben meeneemt langs de Thames, helemaal tot aan St. Paul’s Cathedral. De ideale manier om meteen een heleboel toffe dingen in Londen te kunnen spotten. Ik heb alle plekken van de wandelroute al weleens bezocht, maar heb de route nog nooit in één keertje uitgelopen. Dat wil ik graag toch nog eens doen. Het lijkt me op de één of andere manier een erg rustgevende wandeling, zo naast het water.

23. Ga picknicken in Hampstead Heath en bezoek Kenwood House
Hampstead Heath is dé plaats waar locals massaal naartoe trekken om te gaan picknicken. Je hebt er een mooi uitzicht over St. Paul’s Cathedral, Canary Wharf en Westminster Palace. Bovendien kun je er zwemmen in één van de drie zwemvijvers én je kunt Kenwood House gratis bezoeken.

24. Bezoek Little Venice
Voor een vleugje romantiek moet je in Little Venice zijn. Hier kan je varen of wandelen tussen de gezellige restaurantjes en pubs. Tip: vanaf de brug van Edgeware Road heb je een prachtig uitzicht over Little Venice!

25. Eet alles wat ik lust op de Borough Market
Sowieso één van de meest bekende en sfeervolle markten van Londen. Je kunt hier een hoop lekkernijen kopen aan alle kraampjes en… laat dat nu zijn wat ik graag doe 😉 Zorg wel dat je de openingsuren op voorhand goed bekijkt want de markt is natuurlijk niet dag en nacht open.

26. Beklim de O2
De bekende O2 arena in Londen kan je sinds enkele jaren ook beklimmen. Je-weet-wel, voor de sportievelingen onder ons. (Ahum!) Via de buitenkant van het gebouw klim je naar het 53 meter hoge dak, vanwaar je dan een mooi uitzicht over de stad hebt. Een unieke belevenis als je het mij vraagt.

27. Bewandel de Blue Bridge in St. James Park
Eén van de acht Koninklijke parken in Londen en meteen ook het oudste; het St. James Park. Wanneer je op de blauwe brug midden in het park staat dan heb je gelijk een erg mooi uitzicht over Buckingham Palace. De moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen. Je kunt hier trouwens ook pelikanen spotten. Altijd plezant!28. Bezoek de Leadenhall Market
Deze overdekte markt is open van maandag tot en met vrijdag. Al moet ik zeggen dat ik de locatie niet daarom interessant vind. De Leadenhall Market werd gebruikt in Harry Potter and the Philosopher’s Stone om The Diagon Alley en The Leaky Cauldron voor te stellen. Dat ik daar nog niet eerder ben geweest, zeg!

29. Bezoek Buckingham Palace
De buitenkant van Buckingham Palace heb ik al genoeg gezien, nu is het wel eens tijd voor de binnenkant. We hebben al vaker een tour willen boeken maar de tickets waren steeds uitverkocht op de momenten dat wij in Londen waren. Goed op tijd boeken is dus de boodschap!

30. Maak een foto bij station 9 3/4de
Als grote Harry Potter fan ben ik natuurlijk ook al geregeld naar station 9 3/4de geweest. Alleen heb ik er nog nooit mijn foto laten trekken. Ik ben totaal geen fan van zulke toestanden waarbij ze je foto nemen terwijl de rest van de wereld staat toe te kijken. Echt niets voor mij. Ik geneer me dan dood. En laat station 9 3/4de nu altijd extrèèm druk zijn als ik er ben. Misschien als ik er ooit erg vroeg naartoe kan gaan en het er nog relatief kalm is, dat ik mijn foto wél kan/wil laten nemen. We zullen zien. Ooit zal het er toch eens van komen hoor!

31. Ga op zoek naar de rendieren in Richmond Park
Charmante vijvers, oude bomen, heuvels… en rendieren. Richmond Park is het grootste park in Londen en is bovendien de thuishaven van zo’n 600-tal herten. Hoe leuk zou het zijn om er enkele te kunnen spotten als je daar rustig aan het picknicken bent?

32. Kom tot rust bij de St. Katharine Docks
Vlakbij de Tower Bridge kan je de St. Katharine Docks vinden. Het schijnt een gezellig plaatsje te zijn met een mooie haven en gezellige restaurantjes. De ideale plek om wat te gaan eten en tot rust te komen dus.

33. Loop tussen de hoge gebouwen op Canary Wharf
Canary Wharf is een gebouwencomplex in de Docklands (de vroegere haven van Londen) waar je dus… wel… tussen alle hoge gebouwen kunt rondlopen. Zo staan er hier maar liefst drie van de hoogste gebouwen uit het Verenigd Koninkrijk. Een klein beetje New York in Europa misschien?

34. Bekijk een film in de Electric Cinema in Notting Hill
Ik ben al vaker voorbij de Electric Cinema in Notting Hill gewandeld en het ziet er altijd zo gezellig en ‘ouderwets romantisch’ uit. Als je begrijpt wat ik bedoel. Met een oud filmdoek met daarvoor een rood gordijn en rode zetels in een mooie zaal. Zalig!

35. Maak daguitstapjes vanuit Londen naar o.a. Windsor, Stonehenge, Oxford, Brighton, Cambridge en Bath
De uitstapjes die je vanuit Londen kunt maken steken echt mijn ogen uit, maar tot hier toe heb ik altijd al zoveel te doen gehad in de stad dat ik geen tijd meer had om ergens anders naartoe te trekken. Ooit moet het er echt eens van komen hoor. Serieus!


Wat wil jij zeker nog eens zien of doen in Londen? 


Liefs, Sarah

Comments (5)

 • atouchofmarielle

  2 augustus 2017 at 12:35

  Letterlijk alles van deze lijst zou ik ook wel (nog een keer) willen doen! Londen is zo tof <3

  1. HosteSarah

   9 augustus 2017 at 16:18

   Haha. Leuk om te horen. Dan zouden we ideale reispartners kunnen zijn dus 😀

 • Nesrin

  3 augustus 2017 at 13:48

  Wat een mooi lijstje. Ik ben er slechts 1 keer geweest en zou er graag nog een keer naar toe willen. Ik zou dan in Londen willen hardlopen en natuurlijk weer naar The Hummingbird baker gaan.

  1. HosteSarah

   9 augustus 2017 at 16:18

   Dankje. En hmmm. The Hummingbird is altijd een goed idee <3

 • Marcella Molenaar – Inspire to Travel!

  24 augustus 2017 at 13:15

  Ik was in 2000 voor 't eerst én laatst in Londen. Ik wil dus sowieso nog eens terug naar deze stad. Jouw lijstje staat vól leuke dingen die ik ook wil doen. Ik ga me er dus vast prima vermaken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

The London diaries #4: Westfield Shopping, Stratford en King's Cross

Volgende bericht

Mijn Londen food bucket list