The London diaries #3: Sketch, Sky Garden en Greenwich

Vandaag stond er een high tea bij Sketch op de planning en brachten we een bezoekje aan de mooie Sky Garden en het leuke Greenwich. Allemaal dingen die ik nog nooit eerder had gedaan/bezocht in Londen. Plezant dus!

Farm Girl Café, Notting Hill
Vandaag geen ontbijt voor ons; enkel een gezellig bezoekje aan het Farm Girl Café in Notting Hill voor een lekkere Chai Latte voor mij en een niet-zo-lekkere charcoal latte voor Kristof. We hadden rond de middag een high tea bij Sketch op de planning staan dus het was de bedoeling dat we daar optimaal van zouden kunnen genieten. In Notting Hill kuierden we nog wat rond, genoten we van de gekleurde huisjes en de leuke sfeer en vervolgens gingen we al stilletjes aan richting Sketch.
Hamley’s
Sketch ligt in de buurt bij Carnaby Street en Regent Street. Een erg plezante plaats om te gaan winkelen. Je kunt er een hoop toffe shops vinden en aangezien wij er waren tijdens de solden was dat nog eens extra voordelig ook. Mooi meegenomen. We gingen er ook eens binnen bij Hamley’s; één van de grootste en oudste speelgoedwinkels ter wereld. Het personeel leeft er zich helemaal uit met allerlei soorten speelgoed, blaast er bubbles in je gezicht en laat er het kind in zich volledig terug naar boven komen. Je voelt je er meteen terug 12 jaar. Stiekem toch weleens plezant zo af en toe. Ik spotte er bovendien meteen een erg mooie eenhoorn knuffel en heb nog steeds spijt dat ik hem niet gewoon gekocht heb. Verdorie toch. 

Sketch
Over naar Sketch nu. Wat een belevenis, zeg! We boekten onze high tea op voorhand online en werden van begin tot einde fijn in de watten gelegd. Je kunt ter plaatste kiezen voor een standaard, een vegetarisch of een vegan menu en wij kozen voor dat laatste. Aangezien ik vegetarisch ben en op internet had gelezen dat ze in het vegetarische menu ook vis en gelatine serveren koos ik voor de zekerheid toch maar voor de veganistische optie. En dat heeft gesmaakt. Al moet ik zeggen dat ik voornamelijk overdonderd werd door de fantastische thee die geserveerd werd. Overheerlijk. Alleen al daarvoor zou ik willen teruggaan. Ik heb er gelijk ook vier soorten geproefd en twee volledige theepotjes leeggedronken. Oeps. Ook de setting was er eentje waar je alleen maar van kunt dromen. Van begin tot einde is het hele gebouw extreem mooi ingericht, maar de zaal waarin de high tea wordt gehouden was toch wel mijn favoriet. Alsof je in een roze droom bent gevallen. Uiteraard moet je, wanneer je er dan toch bent, ook niet vergeten eens naar het toilet te gaan. Dat is daar namelijk ingericht als een soort van vogelnest, aangezien alle toiletten eieren zijn. Speciaal, uniek, tof. En de belichting was er fenomenaal want ik heb er op selfies nog nooit zo goed uitgezien ;)Sky Garden
Nadat we onze buikjes hadden rond gegeten (en gedronken – want die thee!!!) bij Sketch gingen we richting Sky Garden. Ook daar hadden we op voorhand gereserveerd voor een bezoek aan de tuin die zo'n 155 meter in de hoogte ligt. Leuk om eens gezien te hebben. Vergeet ook zeker niet op voorhand je tickets te boeken want die zijn altijd meteen uitverkocht!

Greenwich
Na ons bezoekje aan de Sky Garden namen we de metro naar Westminster waar we Mister Big (Ben) nog wat gingen bewonderen, om er vervolgens de Clipper Boat (oftewel de River Bus) naar Greenwich te nemen. De Clipper Boat is de ideale manier om naar Greenwich te gaan én meteen ook eens een ‘rondvaart’ op de Thames mee te maken. Als je dan ook nog eens opstapt aan de Big Ben dan heb je alle belangrijke bezienswaardigheden gezien vanop de boot, wat natuurlijk ook eens plezant is om meegemaakt te hebben. Ware het niet dat ik natuurlijk weer zeeziek werd… op de rivier. Jawel. Ik was dus blij om voet aan land te zetten in Greenwich en daar op verkenning te kunnen gaan. Toen wij er waren was het er ook erg rustig en voelde het aan als een oase van rust in het drukke Londen. Een plaats waar je wat aan de massa kunt ontsnappen. Heerlijk. We wandelden naar het Royal Observatory, gelegen op een heuvel, waar je een mooi uitzicht over de stad hebt. Dat hebben we dan ook weer gezien.

Westfield Shopping
Aangezien ik niet zo’n fan was van de boot (want zeeziek/rivierziek?) namen we de trein terug richting hotel. Daar gingen we in het Westfield Shopping centrum nog wat winkelen, aten we veggie burgers bij Shake Shack (yum) en proefde ik voor het eerst rolled ice cream (yum yum).


Opnieuw een dag goed gespendeerd. Gotta love London!

Wat is jouw favoriete ijssmaak?

Liefs, Sarah

6 opmerkingen

 1. Aaah, jaloers op je hightea bij Sketch. Hoewel wij ook wel geluk hadden. Wij liepen gewoon langs en ze hadden nog 1 plekje over, dus we hebben er een taartje gegeten. En die toiletten ook. Zo tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh! Ook super dat je zoveel geluk had :) Dan heb je het toch ook eens meegemaakt, die atmosfeer daar! Zalig, éh?!

   Verwijderen
 2. jullie hebben echt toffe dingen gedaan! ik wil ook zo graag naar sketch!! wat een droom. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sketch is inderdaad wel een beetje een droomwereldje! De moeite waard :)

   Verwijderen