The London diaries #2: Covent Garden, Notting Hill en Harry Potter

Een magische dag met leuke uitstapjes naar Covent Garden, Notting Hill en de toneelvoorstelling van Harry Potter and the Cursed Child!

‘Morning London, ‘morning Covent Garden
We ontbeten bij Starbucks en vertrokken meteen daarna met de metro naar Covent Garden. Daar gingen we op zoek naar het goed verborgen Neal’s Yard; een erg klein maar pittoresk pleintje met mooi gekleurde huisjes. Veel kun je er niet doen, maar het is wel eens leuk om gezien te hebben. Op Instagram is het tegenwoordig niet voor niets een echte hype! Vervolgens slenterden we nog wat door de gezellige straten van Covent Garden en besloten we de Covent Garden Market in de Jubilee Market Hall te bezoeken. Een unieke plek vol met prullaria en meteen ook de ideale plaats om wat ‘I love Londen’ souvenirs te kopen. Voor de liefhebbers. Zoals mij dus ;)
Notting Hill
Nadat we uitgekeken waren in Covent Garden trokken we naar Notting Hill. Zonder twijfel één van mijn favoriete plekjes in Londen. De gekleurde huisjes, de witte luxe-villa’s, de sfeer, Portobello Road, de gedachte aan Julia Roberts en Hugh Grant, de boekenwinkeltjes,… . Alles hier vind ik aangenaam. Wij gingen er dit keer op zoek naar roze, fotogenieke deuren en dronken er (naar traditie) Bubble Tea bij Bubbleology. Hmm. 
Harry Potter and the Cursed Child
En toen was het  e i n d e l i j k  tijd voor Harry! Dé reden van ons bezoek aan Londen. Hier had ik maandenlang naar uitgekeken. The Cursed Child. Veel mag ik er niet over vertellen want #KeepTheSecrets, maar ik kan je garanderen dat het magisch was. No joke. Kippenvel gegarandeerd. Ik was bovendien ook erg fan van Scorpius (Samuel Blenkin). Zo’n tof personage dat dan ook nog eens zo goed gespeeld werd. Heerlijk! Dat Hermelien ‘plots’ een andere huidskleur heeft vond ik niet storend, maar wel een beetje vreemd. Het klopt dat J.K. Rowling Hermelien’s huidskleur nooit heeft omschreven in de boeken, maar wanneer je in de films beslist een actrice te casten met een witte huid dan vind ik het een soort-van moeilijk te vatten dat ze in de toneelvoorstelling opeens iemand kiezen met een zwarte huid. Niet meteen consequent, huh?Maar hoe dan ook. De voorstelling was magisch! We bekeken de volledige show op één dag en vonden dat ideaal. Op voorhand was ik er een beetje bang voor omdat je op die manier echt wel làng naar een toneel zit te kijken, maar omdat je zo ‘in’ het verhaal zit merk je daar niets van. Tijdens de pauzes kun je iets lekkers drinken of een snack eten, en tussen de twee voorstellingen door heb je tijd genoeg om iets te gaan eten en de benen te gaan strekken. Wij gingen avondeten bij Mc. Donalds en wandelden daarna naar Trafalquar Square (waar het extreem druk was omdat er een evenement gaande was), liepen door naar China Town en besloten daarna om House of Minalima nog eens te bezoeken. Vorig jaar waren we daar ook al geweest en vonden we dat wel de moeite. De grafische kunst uit de Harry Potter en de Magic Beasts and Where to Find Them films wordt er tentoongesteld en je kunt er leuke goodies kopen. Als Potterhead kun je hier dus even je hart verliezen.
Mischief managed
Na het tweede deel van de Harry Potter voorstelling was het alweer tijd om terug naar ons hotel te gaan. Mischief managed voor vandaag.

Ben jij ook zo’n grote fan van Harry Potter?

Liefs, Sarah 

12 opmerkingen

 1. Mooie foto's. Ik ben fan van die gekleurde huisjes :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Potterhead, check maar niet in het extreme, grote fan, dat wel! Ik vond de Harry Potter Studio's net buiten Londen keihard de moeite, daar heb ik echt m'n hartje kunnen ophalen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, ja. Daar heb ik ook de tijd van mijn leven gehad. Zalig om al die decors en dergelijke te kunnen zien :)

   Verwijderen
 3. Zo tof dat je naar HP bent gaan kijken! Lijkt me super magisch. Zou het ook wel willen zien. Inderdaad wel wat vreemd dat Hermelien een andere huidskleur heeft. Maar daar ben je waarschijnlijk snel aan gewend :) Ben trouwens ook fan van die huisjes én Nothing Hill.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan Hermelien's huidskleur was ik inderdaad snel gewend. Gelukkig :) En ja, éh? Die huisjes in Notting Hill zijn altijd zo mooi om te zien <3

   Verwijderen
 4. Wat tof dat je naar HP bent geweest! Je foto's zien er sfeervol uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OMG, jaloers! Zo gaaf dat je naar Harry Potter bent geweest :-)
  Ik ben heeeel benieuwd! Toevallig ben ik de afgelopen dagen weer wat films aan t kijken met m'n vriend, kan er geen genoeg van krijgen haha!

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooo wat kijk ik uit naar die voorstelling! Ik ga in november naar the Cursed Child en de tickets heb ik al sinds augustus vorig jaar (!!!). Niet te geloven, wacht al meer dan een jaar haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeeeh! Super! Alvast heel veel plezier gewenst!!! De voorstelling is echt genieten :) Wij hebben onze tickets indertijd ook in augustus besteld. Lang wachten, maar het is de moeite waard ;)

   Verwijderen