The London diaries #1 – Camden, St. Paul’s Cathedral en Tate Modern

Het is eindelijk tijd voor mijn Londen-artikels! Ik heb besloten om ze in een soort van dagboek vorm online te zetten (zoals ik ook mijn Bali-artikels heb geschreven) omdat dat leuk is voor mezelf om terug te kunnen lezen, en misschien voor jullie ook handig is om wat tips uit te kunnen halen? Hoe dan ook. Hier volgt Londen, dag 1! Met o.a. een bezoekje aan Camden, St. Paul’s Cathedral en Tate Modern. 

’s Morgens vertrokken we al vroeg richting Brussel met de trein. Daar namen we namelijk de Eurostar richting Londen. Wij vinden dat persoonlijk de meest makkelijke manier om naar Londen te reizen (vanuit België). Geen gedoe met lange busritten of wachttijden in de luchthaven. Simpelweg de trein opstappen in Brussel en uitstappen in hartje Londen. Easy peasy.

Aangekomen in het St. Pancras Station komt de typische Londense drukte je altijd al meteen tegemoet. Heerlijk. Toeristen, zakenmensen, koffers, souvenirs, en dat Harry Potter-gevoel dat de stad altijd bij mij oproept. Magisch dus.

Van eerdere reizen naar Londen hadden we nog Oyster Cards (want die heb je hier écht wel nodig!) dus daar hebben we in het station maar meteen wat geld opgezet zodat we de metro richting ons hotel konden nemen. We hadden nog een complete dag voor de boeg dus het was fijn dat we onze bagage daar gewoon al kwijt konden.

Het hotel waarin we dit keer logeerden was het Westbridge Hotel dichtbij het Stratford metrostation én het Westfield Shopping Centre. Niet slecht dus. Al vonden we de kamer niet super aangenaam vanwege de erg kleine badkamer, de slechte kussens (zowel Kristof en ik hadden er moeite mee!) en de tv die je vrijwel niet kon zien vanuit bed. We hebben dus zeker al in betere hotels verbleven hier. Moest je dus nog op zoek zijn naar een hotel in Londen, wij vonden het Novotel London West hotel wel een aanrader.

Maar genoeg daarover nu. Onze eerste stop van de dag was Camden. De straatmarkten vind ik hier keer op keer erg bijzonder om te kunnen zien. Het is fijn om doorheen alle winkeltjes te kunnen lopen en je ogen uit te kijken. En wanneer je dan de eetstalletjes tegenkomt dan moét je gewoon iets kunnen eten. Zo lekker allemaal! Een klein beetje de hemel op aarde. Tegenwoordig heb je er ook enorm veel vegetarische en vegan opties. Echt tof! 
Nadat Kristof en ik elk een lekkere portie Vietnamese noodles hadden binnen gewerkt kwamen we plots het Cereal Killer Café tegen. Daar droomde ik al jaren van. Uiteraard moesten we dus ook daar iets gaan eten. Super tof concept hoor; een café met meer dan 100 soorten cornflakes. Als je daar dus van houdt dan moet je er écht eens binnengaan. Het hele interieur deed ons ook terugdenken aan onze jeugdjaren want alles was ingericht naargelang de 80’s en 90’s. Zo hing er behangpapier van de Spice Girls op de muren. Do I need to say more? Super plezant! Wanneer je je bestelling plaatste kreeg je als ‘bestelbon’ ook een oude videocassette mee waaraan de serveersters je bestelling herkenden. Pure nostalgie. Al kregen wij toevallig geen leuke film zoals ‘Beauty and the Beast’ of ‘Cinderella’ mee, maar een heuse fitness cassette. Typisch. 

Hoe plezant (en lekker!) het Cereal Killer Café ook was, we zijn niet alle dagen in Londen dus we moesten doorgaan. Al vonden we het echt wel heel fijn om daar te blijven zitten, zo met die nostalgische vibe. 


We besloten opnieuw de metro te nemen en gingen dit keer naar het winkelcentrum One New Change. Vanop het dak heb je daar namelijk een mooi uitzicht op St. Paul’s Cathedral. En zo gezegd, zo gedaan. Leuk om eens gezien te hebben! 

Van daaruit liepen we verder naar St. Paul’s Cathedral, over de Millennium brug, naar Tate Modern. Ik was daar nog nooit binnen geweest, en aangezien je er geen inkom hoeft te betalen besloten we eens een kijkje te gaan nemen. En persoonlijk vond ik het niet zo speciaal. Ik ben sowieso al niet heel erg te vinden voor musea, maar dit viel wel héél erg tegen. We waren dus ook alweer snel terug buiten. Internationale moderne kunst is blijkbaar ons ding toch niet 😉


Kunst?

We wandelden nog wat langs de Thames, merkten dat we te laat waren om nog wat te gaan eten op de Borough Market (want die is natuurlijk ook niet dag en nacht open!) en besloten dan maar om naar de Pizza Hut vlakbij ons hotel te gaan. Altijd lekker. En dat heeft ons ook echt goed gesmaakt. Hmm. 

Over naar jou nu. Heb jij ervaringen met musea in Londen? Ik ben benieuwd! 


Liefs, Sarah

Comments (4)

 • Shirley

  17 juli 2017 at 07:09

  Leuk om te zien wat je gedaan hebt in Londen. Ik ben er zelf pas 1x geweest en heb toen geen musea bezocht. Wie weet een volgende keer.

  1. HosteSarah

   22 juli 2017 at 21:43

   Ik moet er zelf ook nog een hoop bezoeken. Jammer dat Tate Modern zo tegenviel dit keer… .

 • Evelyne Vergote

  17 juli 2017 at 18:09

  Mooie foto's weer! Geeft mij zoveel zin om naar Londen te trekken 😉

  1. HosteSarah

   22 juli 2017 at 21:44

   Danku 🙂 Gewoon gaan zou ik zeggen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

Mijn Wenen bucket list

Volgende bericht

The London diaries #2: Covent Garden, Notting Hill en Harry Potter