Netflix & Chill - Mijn favoriete series

Ik heb al vaker geschreven over mijn favoriete tv-series of over de shows die ik op dat moment volgde, maar omdat die constant veranderen en omdat er telkens weer nieuwe programma's verschijnen is hier dus een ge-update artikel. Dit zijn momenteel de series die ik allemaal met héél veel plezier heb bekeken op Netflix. 

01. The OA
Sciencefiction is normaal mijn ding niet, maar The OA tikte toch wel de nagel op de kop en had mij van begin tot einde helemaal mee. Wat een unieke serie! Het programma gaat over Prairie; een blind meisje dat 7 jaar vermist werd en nu terug komt opduiken mét een prima werkend zicht. Je wilt gewoon weten hoe de vork precies in de steel zit. Zo mysterieus!


02. 13 Reasons Why
Jaren geleden had ik het gelijknamige boek al gelezen, dus dat ik blij was met deze serie is een understatement. Het heeft mij amper zo'n vijftal dagen gekost om alle afleveringen uit te kijken. I was hooked. Ik kon echt niet stoppen met kijken. Omdat ik het boek had gelezen wist ik uiteraard wat er ging gebeuren en was de spanning er voor mij een beetje af, maar hoe dan ook vind ik de boodschap achter deze serie erg indrukwekkend. Je weet nooit wat er in iemand omgaat, des te meer reden om àltijd vriendelijk te zijn tegen iedereen.


03. Gossip Girl
Tien jaar geleden (wow!), toen Gossip Girl nog maar net bestond, gingen we nog naar de videotheek om de dvd's ervan te huren. Ja. Serieus! Helaas ben ik toen gestopt met kijken tegen seizoen drie omdat ik dat niet meer zo goed vond als de eerste twee seizoenen. Nu ik de reeks op Netflix vond was dat de ideale gelegenheid om terug te beginnen kijken. Opnieuw vond ik seizoen drie iets minder meevallen, maar daarna werd het terug beter (en beter en beter!), en ik ben blij dat ik de hele serie heb uitgekeken. Wie Gossip Girl was wist ik natuurlijk al lang want dat stond indertijd over het hele internet, maar toch. Het bleef tof om naar te kijken. Gotta love Blair and Serena!


04. Pretty Little Liars
Ook naar Pretty Little Liars kijk ik al jàren. Onlangs was het zover en werden alle geheimen eindelijk onthuld in de allerlaatste aflevering, en woah... . Wat was me dat?! Ik werd van de ene emotie in de andere geslingerd. Haha. De reeks heeft me nooit verveeld en ik ben alles altijd spannend blijven vinden. Aanrader dus! (Hoewel het einde me niet zo erg heeft weten te overtuigen, maar shhht.)05. Riverdale
Slim van Netflix om tegen het einde van Pretty Little Liars, een nieuwe en soortgelijke serie de wereld in te gooien. Tieners, drama, moord, mysterie, high school, liefde,... . Het zit er allemaal in. Het heeft eventjes geduurd eer ik de smaak te pakken had, maar die laatste paar afleveringen van het eerste seizoen waren het écht wel allemaal waard. Serieus! Ik kan al niet meer wachten op seizoen twee!


06. Orange is the New Black
Als je nog niet naar Orange is the New Black hebt gekeken, doe het dan alsjeblieft snel ;) Zet de serie op je to-watch-lijstje. Geef het een kans. Aanrader x10! Je komt terecht in de vrouwengevangenis 'Litchfield' en leert zoveel leuke personages kennen. Heel tof. De serie bevat ook gewoon alles; drama, romantiek, komedie (het kan echt heel grappig zijn soms!), mysterie, spanning, actie,... . Bijna te leuk om waar te zijn :)07. Girlboss
Het verfilmde verhaal van de onderneemster Sophia Amoruso en haar online kledingboetiek 'Nasty Gal'. Je kent het boek #Girlboss misschien ook wel, deze serie is daarop gebaseerd. Ik vond het een erg inspirerend verhaal (je moet het maar doen, uit het niks een bedrijf uit de grond stampen) en heb dus met véél plezier naar deze reeks gekeken.En dat was het alweer. Momenteel heb ik geen toffe nieuwe series meer ontdekt. Mocht je dus nog tips hebben. Ze zijn meer dan welkom ;) 

Liefs, Sarah

6 opmerkingen

 1. The OA, 13 Reasons Why en Riverdale heb ik ook gezien! Die vond ik alle drie super leuk. Mijn favoriet blijft toch wel Marco Polo! Dat is echt de tofste serie die ik ooit gezien heb. Het acteerwerk, de mooiste shots, super gave omgeving en alle cultuur dingen en kostuums die er in voorkomen. Aanrader!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marco Polo wil ik sowieso ook een kans geven omdat ik er al zoveel goeds over heb gehoord. Op het eerste zicht spreekt de serie mij niet zo erg aan, maar ik ben door de positieve reacties toch benieuwd geworden :)

   Verwijderen
 2. Ik heb PLL en Girlboss inmiddels al helemaal uitgekeken en ben begonnen aan Crossing Lines, een misdaad(triller) serie. Daarnaast volg ik ook nog Scorpion samen met mijn vriend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, zowel Crossing Lines en Scorpion ken ik niet. Meteen even opzoeken! Leuk om nieuwe series te leren kennen zo, dus bedankt :)

   Verwijderen
 3. Pretty Little Liars moet ik nog af kijken. Riverdale vond ik geweldig! Van The OA heb ik nog maar een halve aflevering gezien. Gossip Girl, al een keer of 5 aan begonnen maar ik raak niet echt voorbij die eerste afleveringen. Wil het wel nog een kansje geven :p De rest heb ik nog niet gezien. Maar Girlboss wil ik wel graag nog bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, je hebt ook zoveel tijd nodig om al die series te kunnen bekijken éh :) Girlboss is sowieso wel een grote aanrader. Hopelijk vind je het een even goede reeks als ik het vond!

   Verwijderen