My life in pictures #32

Juni 2017. De maand waarin ik een wijsheidstand moest laten trekken, er (eindelijk!) een oplossing werd gevonden voor mijn bekkeninstabiliteit, ik twee landschildpadden adopteerde, ik naar Londen ging, ik een hoop muizen kreeg van onze kat,... . Je leest het allemaal hier!

Meteen meer over mijn tanden, want in mijn vorige 'My life in pictures' zei ik al dat ik het daar nu over zou hebben. Wel, de eerste dag van de maand had ik een spoed afspraak bij de tandarts omdat ik zo'n afschuwelijke tandpijn had. Wat op zich vreemd was, want enkele dagen ervoor was ik nog bij de tandarts geweest en bleek mijn hele gebit in orde te zijn. Niet dus. De pijn die ik had bleek van mijn verstandskies te komen; daar was de zenuw plots van afgestorven. Heel vreemd. En aangezien er niet snel aan verstandskiezen gewerkt wordt besloot de tandarts die van mij er maar meteen uit te halen. Brr. Echt geen aangename ervaring hoor. Positieve kant van deze zaak is wel dat ik nadien ijsjes à volonté kon eten (aangezien andere dingen pijn deden!). Haha.

Ook de napijn van het trekken van mijn kies heeft eventjes geduurd aangezien er drie draadjes nodig waren om de boel compleet dicht te maken. En één van die draadjes zat in mijn gehemelte, waardoor vrijwel alles pijn deed. Eten, drinken, praten,... . Niet tof. Door de pijn moest ik een antibioticakuur starten, en ik heb daar echt een tijdje van afgezien. Die medicatie sloopt je lichaam serieus helemaal. Was ik blij toen ik daar klaar mee was!

Natuurlijk had ik, net de dag nadat mijn tand werd getrokken, een afspraak bij de fysiotherapeut én de kinesist in Gasthuisberg. Typisch. Zat ik daar met een miserabel gevoel en een bloedsmaak in mijn mond. Gelukkig kon ik in de wachtzaal mijn gedachten wat verzetten met een leuk reismagazine. En de dokters waren ook allemaal erg vriendelijk dus ik heb me constant op mijn gemak gevoeld. Ik was weer daar voor mijn bekkeninstabiliteit. Gelukkig hebben ze mij dit keer goed verder kunnen helpen en hebben ze mij doorverwezen naar een erg goede (en lieve!) kinesist bij mij in de buurt. Oef!

Wachten op de kinesist. En tape op mijn benen die mijn leven bijna compleet veranderd heeft. Ok, dat is overdreven. Maar toch. Ik heb het misschien al eerder vermeld (?), maar blijkbaar heb ik een instabiel bekken omdat ik mijn knieën extreem overstrek. Oftewel; ik heb al mijn hele leven het hypermobilitieitssyndroom. Die tape helpt nu mijn kniegewricht te ondersteunen en zorgt ervoor dat ik mijn knieën niet overstrek. En ik moet zeggen dat ik nu al resultaat voel. Zoiets simpel dat zo goed helpt, zeg. En daar heb ik dan 1,5 jaar voor moeten sukkelen en miljoenen dokters voor moeten bezoeken. Say what?! Maar hoe dan ook. Fijn dat ik nu een oplossing heb gevonden die mij helpt! Zo blij mee! Natuurlijk is het niet de bedoeling dat ik die tape voor de rest van mijn leven blijf dragen, dus ik heb nog een reeks kinesistbezoekjes en miljoenen oefeningen voor de boeg om ervoor te zorgen dat ik van die overstrekte knieën afgeraak. Pfuh. En dan maar hopen dat de pijn ook effectief mindert en op den duur helemaal wegblijft... ! Ik ben benieuwd!

Shoppeeeen! Ik spotte deze leuke herenshorts bij C&A voor amper €15. Ik stuurde meteen een foto door naar mijn vriend, maar in geen enkele C&A winkel waren ze nog in zijn maat. Serieus! Die dingen waren meteen overal uitverkocht. Jammer.

Voor mezelf kocht ik maar liefst drie (oeps!) paar nieuwe ballerina's. Gaan shoppen voor de solden beginnen is echt mijn specialiteit blijkbaar.

Kristof gaf een bbq voor zijn 30ste verjaardag. Tof. Kon ik mij nog eens opmaken :) En check hoe wit ik ben. Haha. En dat na een reis naar Bali. Serieus. Ik word echt zo moeilijk bruin!

Hier volgt het trieste verhaal van de lekkerste rabarber cake ooit... . Samen met mama maakte ik rabarber cake met rabarber uit onze tuin. Alles verliep prima en de cake rook hemels, en zag er verrukkelijk uit. Maar vanbinnen bleek ie maar niet te willen bakken. Dat werd er dus eentje voor de vuilbak. Geen idee wat er was misgelopen. Ik heb de stukjes die wel goed gebakken waren nog kunnen opeten en die smaakten zoooo lekker, maar helaas. Er scheelde toch iets met het recept of met de baktijd. Volgend jaar, wanneer we opnieuw rabarber hebben, moeten we sowieso een nieuwe poging wagen met een ander recept :)

Voorlopig houden we het maar op rabarber taart van de bakker.

Nieuwe gin gaan halen want die van ons was vrijwel allemaal op. Yum!

Maak kennis met Zeppe en Zikki. Mijn twee geadopteerde landschildpadden. Ik ben er helemaal verliefd op en kan er nu al niet meer zonder. Mocht er iemand ervaring hebben met landschildpadden dan zijn tips (over voeding, huisvestiging,...) altijd welkom! Ik ken namelijk niets van deze dieren en leer nog elke dag nieuwe dingen bij. Maar ze doen het goed, mijn twee nieuwe vriendjes!

Zelfs Poessie is er al gewoon aan dat we nieuwe tuinbewoners hebben.

Yum, yum.

Gezellig samen naar de vijver kijken.

Samen op wandel.

Dat benefietconcert van Ariana Grande voor de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in Manchester vond ik echt zo speciaal. Als dat geen mooie manier was om op te komen tegen haat... ! Pure liefde!

Een random foto van mijn eten omdat het mij zo heeft gesmaakt. Haha. Vegetarische gehaktballetjes met appelmoes en groentjes. Hmm.

Knuffel! Niet altijd even elegant ;)

<3

Lang geleden dat ik nog eens gel nagellak had gebruikt. Het was dus tijd om mijn Sensationail nog eens boven te halen.

Na de mislukte rabarber cake maakte ik ook nog Cini Mini cupcakes en Oreo tiramisu. Gelukkig lukte dat beter. Yummie.

Oh, man. Van zulke krantenartikels kan ik compleet wild worden. 'Zwanger? Astrid blijft vaag' Op een bepaalde leeftijd verwachten mensen gewoon van je dat je kinderen hebt (of gaat krijgen) en dan blijven ze op details letten. 'Is ze al wat dikker?' 'Heeft ze een buikje?' 'Drinkt ze nog alcohol?' Zoals in dit belachelijk artikel waarin blijkt dat men Astrid er 'voller' vindt uitzien dan normaal. Halleluja. Beseffen mensen dan echt niet dat het ook een reden kan hebben dat sommige mensen (nog) geen kinderen hebben? Zulke opmerkingen (laat staan artikels in de krant!) kunnen dan kwetsend zijn. Wie weet heeft Astrid moeite met kinderen krijgen. Of heeft ze net een miskraam achter de rug. Of wilt ze helemaal geen kinderen. Zwangerschap kan dus een zeer gevoelig onderwerp zijn en ik vind dat daar ook wat meer naar gehandeld mag worden.

Nog meer nieuws om van te walgen. Maar echt. Serieus. Waar is de mens mee bezig? Ontevreden aandeelhouders zouden achter deze 'stunt' gezeten hebben. Dus simpel gezegd draaide het weer puur om geld. Het incident vond plaats in een Chinese dierentuin en wat ik best aanstootgevend vond waren de vele reacties op Facebook in de trent van: 'Vuile Chinezen weer!'. Euhm. Alsof de rest van de wereld zo goed omgaat met dieren in dierentuinen. Spoiler alert: NIET DUS! Vermijden die handel. Wilde dieren horen daar NIET thuis! Deze ezel zou trouwens een halfuur geleden hebben voor hij effectief dood was. In de natuur gaat het er veel minder gruwelijk aan toe en duurt het hoogstens enkele minuten voor een tijger zijn prooi heeft gedood. Dieren in gevangenschap verliezen hun overlevingsinstinct en weten niet wat ze met zo'n levende 'prooi' moeten aanvangen. Waardoor de ezel dus erg heeft moeten afzien. Het hele artikel omtrent deze gebeurtenis (National Geographic) is wel eens interessant om te lezen.

Terug naar beter nieuws. Het weer van de afgelopen maand was echt hemels. Zo warm! De bloemen in onze tuin stonden volop in bloei.

Lekker verse aardbeien uit de tuin eten.

Zo fijn, makkelijk én lekker dat mijn papa tuinieren leuk vindt. We hebben een tuin vol met groentjes. Al zijn er ook dingen die ik écht niet eet als ze uit de tuin komen. Sla bijvoorbeeld. Dat zit altijd vol met beestjes en die krijg je er nooit allemaal af. Moet ik dus niet hebben! Brr.

Niet uit de tuin, maar ook wel lekker. Die Kinder Joy zijn echt overheerlijk.

Zo blij toen er eindelijk een nieuw seizoen van Orange is the New Black op Netflix stond. Wat een fantastische serie is dat toch?! Ik heb alle afleveringen op enkele dagen tijd uitgekeken. Oeps. Dit seizoen was echt mijn favoriet. Zo goed!

Wat minder vond ik de allerlaatste aflevering van Pretty Little Liars. Hoewel ik de serie van begin tot einde spannend heb gevonden en er met heel veel plezier naar heb gekeken, vond ik het toch ook nogal chaotisch. Met 'A', 'Uber A' en 'A.D.'! Ze hadden het beter gehouden op één 'A'. Of alle A's tenminste een soort van beter verband met elkaar gegeven. Maar nope. Ik had verwacht dat al mijn vragen zouden verdwijnen na de laatste aflevering, maar daar ben ik op mijn honger blijven zitten. Ik begrijp sommige dingen nog steeds niet helemaal. Och ja. What's done is done en de liars hebben hun happily ever after. Dat is toch al dat!

De laatste tijd vangt Poessie ontzettend veel muizen. En die moet ze dan altijd aan ons komen laten zien. Zo lief. Al is het wel jammer voor de muizen in kwestie uiteraard.

Vis!

De bruiloftsvideo van Mascha en Gregor bekijken. Huilen x1000. Zo mooi!

Mama ruimde haar kledingkast op en deed maar liefst drie volle vuilzakken met kleding weg. En aangezien we ongeveer dezelfde maat hebben kon ik daar eens doorheen snuffelen en enkele stuks die ik wel leuk vond recupereren. Zo vond ik nog twee topjes, twee bloesjes en een erg toffe golf. Heel blij mee! Dat was nog eens fijn 'shoppen' ;)

Vlak voor de solden begonnen was er in Maasmechelen Village ook al wat korting hier en daar. Dus ging ik samen met mama shoppen! Heerlijk. Zeker omdat het extra kalm was, zo vlak voor de solden. Wat hebben we daar goed geshopt. Ik vind het sowieso fijn winkelen in Maasmechelen Village omdat het er zo mooi en gezellig is, en als er dan ook nog eens kortingen aan te pas komen is het helemaal top natuurlijk. Bij Ralph Lauren spotte ik overigens weer iets leuk voor mijn vriend. Dit keer waren het sneakers. Mooi, toch?

En na het shoppen lekker gaan eten bij Pizza Hut. Yum. Het was trouwens de eerste keer dat ik er dessert (chocomousse) at en woah... Zo lekker! Aanrader.

Ook voor nieuwe lenzen moest er 'geshopt' worden. Helaas. Want dat vind ik nu echt eens een erg irritante manier om je geld uit te geven. Mensen die gezegend zijn met goede, gezonde ogen... praise the Lord! Want slecht zien is een vervelende, dure aangelegenheid.

De vlogs van Zoella zijn tegenwoordig opnieuw mijn favoriete vlogs aller tijden. Dat huis waar zij en Alfie in zijn gaan wonen. Wat-is-dat? Daar ben ik echt jaloers op!

Hoe mooi is dit veertje?

Oh man. Hier is nog iets dat ik irritant vind. Altijd wordt er over 'die arme leerkrachten' gepraat rond de examenperiode. Over hoe zwaar ze het wel niet hebben en dergelijke. Halleluja! Dat vind ik dus om gek van te worden. Ik geloof heel graag dat leerkrachten een vermoeiende, zware baan hebben. Zeker wanneer je voor klassen vol tieners moet staan. Je moet ervoor gemaakt zijn om dat te kunnen doen. Maar komaan. Na die zware examen-periode hebben leerkrachten ook x aantal weken vakantie. (Om dan nog maar te zwijgen van al die vakantiedagen tijdens het schooljaar!) Andere mensen hebben ook zware jobs, hebben véél (véééél) minder vakantie, en aan hun wordt vrijwel niet gedacht. Triestig. Denk bijvoorbeeld aan verplegend personeel; die zijn ook constant in de weer, hebben een emotioneel vermoeiende job en hebben dan vaak ook nog eens wisselende posten. En die mensen hebben geen fijne zomervakantie om naar uit te kunnen kijken. Of een kerstvakantie. Of een krokusvakantie. Of eender welke vakantie. Die moeten het doen met die enkele verlofdagen per jaar die ze hebben. Ik vind het jammer dat er dan elk jaar opnieuw zo'n gedoe ontstaat over dat 'vreselijk harde werk van leerkrachten', terwijl ze het op zich zo slecht nog niet hebben.

Bloemetjes om mezelf op te vrolijken. Pioenrozen staan altijd mooi!

Misschien een vreemde foto, maar ik ben begonnen met mediteren. Vandaar. Ik ben een extreem gestresseerd persoon en mijn hoofd staat nooit stil. Soms is dat echt om gek van te worden. Ik kan me er ook moeilijk door concentreren en heb dus moeite met dingen als tv kijken en lezen en dergelijke. Mij focussen op één ding tegelijk dat lukt mij gewoon niet. Door te mediteren leer je jezelf daarin te trainen. Het geeft je bovendien een erg rustgevend en kalm gevoel. En dat is voor mij, met mijn overactief brein, al héél wat!

Dé seizoensfinale van Thuis! Nu weer twee maanden mijn favoriete tv-serie ooit missen, zeg. Niet plezant. Haha. Ik vond de aflevering dit keer trouwens helemaal niet zo spannend als andere jaren. Je zag toch al van mijlenver aankomen wat er ging gebeuren?

Yum. Zo slecht, maar zo lekker. Ik drink die dingen ook echt alleen maar omdat ik ze lekker vind. Energie hebben ze mij nooit gegeven. Volgens mij ben ik daar compleet immuun voor ofzo?

Grapjas. Het blijft gewoon grappig dat katten op de meest oncomfortabele plekjes kunnen gaan liggen.

En het blijft ook grappig dat ze zo compleet onelegant kunnen zijn. Haha.

Té schattig! Wanneer het rond deze periode van het jaar heeft geregend buiten, dan zit de tuin altijd vol met slakken. Oppassen waar je loopt dus. Wanneer ze over het voetpad kruipen dan zet ik ze altijd veilig aan de kant zodat niemand er nog op kan trappen!

Ik heb weer de meest vreemde dingen aan de hand hoor. Haha. De laatste paar maanden heb ik met momenten ontzettend veel jeuk aan mijn onderbenen. Zo erg dat ik mij compleet kan openkrabben. Op deze foto bleef ik gewoon maar bloeden. Heel vervelend. Ik heb ook geen idee vanwaar die jeuk komt. Ik heb al gelet op waspoeder waar ik misschien (opeens) allergisch voor ben en dergelijke, maar er is mij totaal niets speciaal opgevallen. Vreemd. Ook heb ik altijd zo'n aantal dagen per jaar last van de cyste in mijn linkerhand. Ik heb er in elke hand één, maar die in mijn linkerhand is relatief groot en daar heb ik dus af en toe eens last van. Dan heb ik zo'n dagje moeite met het bewegen van mijn hand, en de dag erna is dat weer over. Moet mij weer overkomen.

Tijd om naar Londen te vertrekken! YAY! Daarover komen sowieso nog artikels online!

En alweer terug thuis van Londen. Op de weg naar huis begon ik een migraine-aanval te krijgen op de trein dus ik voelde mij echt miserabel toen ik thuis kwam. Mijn medicatie heeft de aanval relatief goed kunnen tegenhouden, maar mijn lichaam was toch helemaal geradbraakt. Ik speelde nog een groot bord spaghetti naar binnen, probeerde wat te ontspannen met Netflix, maar ik kon eigenlijk alleen maar mijn ogen dichtdoen door die rotte migraine. Dus toen ben ik uit miserie maar gaan slapen.

Over migraine gesproken... . De afgelopen maanden heb ik opnieuw een migrainedagboek bijgehouden omdat ik dringend opnieuw naar de hoofdpijnkliniek moet voor een bespreking van mijn medicatie. Ik neem namelijk pillen alsof het snoepjes zijn. No joke. Om mijn 'dagboek' in het kort uit te leggen... Ik heb de afgelopen zes maanden maar liefst 23 beginnende migraine-aanvallen gehad, en 6 migraine-aanvallen die écht zijn doorgekomen. Op zich valt dat heel goed mee, wetende dat mijn medicatie dus minstens 23 aanvallen heeft weten tegen te houden! En wetende dat ik vroeger, vóór mijn medicatie, soms 1x/week een aanval kon hebben. Wat mij meer zorgen baart is de hoeveelheid gewone hoofdpijn die ik constant heb en de pijnstillers die ik daar continue voor moet nemen om een soort-van normaal leven te kunnen leiden. Van de 180 dagen heb ik 120 dagen hoofdpijn gehad deze afgelopen 6 maanden. Dat is écht niet oké.

Ik heb ook bijgehouden hoe vaak ik medicatie neem, en welke medicatie ik neem tijdens die hoofdpijn. Ik word al misselijk als ik daar alleen maar naar kijk. Geen wonder dat ik constant extreem moe ben. En al die pijnstillers die ik hierboven vernoem die neem ik dan ook nog eens bovenop mijn dagelijkse portie preventieve migraine-medicatie. Mind blown.

Ontspannen met Lush. Want soms heb ik daar écht nood aan!

En dat was het alweer voor de maand juni. In juli op ik op iets minder pijn en veel gelukkige momenten. Oh ja, en ik hoop ook mijn Macbook te laten maken want ik kan iPhoto nog steeds niet gebruiken. Het schrijven van artikels met daarin een hoop foto's (zoals dit artikel dus!) is gewoon rampzalig moeilijk zonder een programma om je foto's in te kunnen bewerken. Grr. Hopelijk komt daar dus snel verandering in en kan mijn iPhoto gerepareerd worden! Fingers crossed.

Wat zijn jouw plannen voor juli? 

Liefs, Sarah

10 opmerkingen

 1. Balen dat je zoveel last hebt van migraine zeg!
  Ben benieuwd wat je in Londen gedaan hebt! Staat voor mij ook nog ergens op het programma de komende maanden: een weekendje Londen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die migraine is inderdaad echt wel heel vervelend. Gelukkig heb ik niet al teveel echte aanvallen meer, maar dat ik zoveel medicatie moet nemen bevalt ook niet altijd even goed. En oeeh, fijn dat Londen nog op de planning staat voor jou! Er komen sowieso nog een hoop artikels online over mijn Londen-belevenissen, dus hopelijk kan je daar dan wat tips uithalen :)

   Verwijderen
 2. Amai ik vond de finale van Thuis ook echt prut. Inderdaad veel minder spannend dan vorige jaren. Trouwens wel fijn dat die tape op je benen goed werkt! Lijkt zoiets onbenulligs, maar kijk, het verricht dan toch wel wonderen :) en brr, horror dat je naar de tandarts moest. Ik ben echt als de dood voor de tandarts :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat ik niet de enige ben met die gedachte over de Thuis-finale :) En haha, nee. De tandarts is nooit tof éh? Echt schrik heb ik er nooit van, tenzij als het gaat om het laten trekken van een tand. Dat vind ik echt iets afschuwelijk. Brrr. De gedachte alleen al... !

   Verwijderen
 3. Mijn God, dan mag ik echt niet klagen met mijn migraine. Nu wist ik wel dat ik de minder erge vorm te pakken heb, maar wanneer ze doorkomt voelt die uiteraard even hard aan. Ik hoop dat het snel betert met jouw migraine en je opnieuw kunt geholpen worden. Maar wat goed dat je nu EINDELIJK toch weet wat je precies hebt ivm je bekkeninstabiliteit. Ik ben blij voor jou, ookal is het iets blijvends..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zo blij dat ik eindelijk weet hoe de vork in de steel zit met mijn bekkeninstabiliteit. Da heeft nogal geduurd! Nu idd maar hopen dat de pijn ook minder en minder wordt :) En pfuh. Rotte migraine, éh?! Al moet ik zeggen dat mijn aanvallen nie altijd even hard aanvoelen als ze doorkomen. Ik voel daar toch wel pijngradaties in... .

   Verwijderen
 4. Wat vervelend van die migraine zeg! Die schildpadden zijn wel echt cute. Ik heb dat soort tape op mijn borst en op mijn rug gehad voor hooikoorts, wat een verademing was dat zeg! Zulk tape is echt heel erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, echt? Bij hooikoorts? Die tape doet echt wonderen! Ik had het gebruik ervan alleen nog maar gezien bij topsporters, dus had er nooit bij stilgestaan dat het ook voor andere dingen (buiten sport om) kon gebruikt worden. Het is inderdaad een echte verademing! Zo blij mee :)

   Verwijderen
 5. Drie paar ballerina's. Haha ik heb dat ook wel eens gehad, vooral om de keuze dat ik ze alle drie zo gaaf vond. Weer een leuke diary

  BeantwoordenVerwijderen