Mijn Wenen bucket list

Bron foto: Pixabay – socialvideohelp

Binnenkort vertrek ik samen met Kristof naar Wenen. Normaal ben ik een extreme planner en wil ik op voorhand liefst zo goed en zo kwaad mogelijk weten wanneer we wat gaan bezichtigen en waar we altijd kunnen gaan eten, maar dit keer zal onze reis toch wat anders verlopen. We gaan namelijk op een georganiseerde busreis en er is al een mooi programma voor ons uitgestippeld. Yup. Geloof het of niet. Deze controle-freak geeft de touwtjes dus écht uit handen dit keer. Via Reizen Lauwers hadden we namelijk de kans om erg goedkoop op citytrip te kunnen gaan, en uiteraard hebben we die kans gegrepen. Uitgestippelde busreis of niet, we gaan er van genieten! Uiteraard heb ik wel een lijstje gemaakt van alle dingen die ik sowieso ooit eens gezien of gedaan wil hebben in Wenen, dus voilà. Hier volgt mijn Wenen Bucket List. 


01. Drink koffie in een typisch Weens koffiehuis
Wenen is de stad van de koffiehuizen. Als groot koffieliefhebber wil ik dus ook wel één van de vele verschillende koffie’s geproefd hebben. Café Central en Café Mozart lijken mij beiden weleens de moeite om te bezoeken.

02. Eet apfelstrudel en sachertorte
Bij koffie hoort zoetigheid (duh!) en dat spelen ze in Wenen goed uit. Op mijn to-eat-lijstje staan o.a. alvast apfelstrudel en sachertorte. En schneeballen! Want dat wordt daar blijkbaar ook veel gegeten. Ik ben benieuwd.

03. Ga patisserie eten bij Hotel Sacher én bij Patisserie Demel
Hotel Sacher werd opgericht door de nakomelingen van Franz Sacher; de uitvinder van de sachertorte. Geen twijfel mogelijk dus dat je daar de échte taart naar binnen kunt werken. Maar aangezien het gebakje zoveel succes heeft zijn er een hoop varianten op ontstaan. Zo is Patisserie Demel bekend geworden door zijn variant, die ook hemels goed blijkt te zijn. Tevens schijnt Demel de meest lekkere apfelstrudel van héél Wenen te serveren. Reden te meer om beiden patissiers eens te gaan bezoeken en uit te testen.

04. Eet een Wiener schnitzel (veggie!) 
Nog meer eten! Typisch in Wenen zijn ook de schnitzels. Voor mij een vegetarische versie dus.

05. Bezoek het Sisi museum in de Hofburg
Als ik aan Wenen denk dan denk ik aan Sisi; de wereldberoemde Oostenrijkse hertogin. Uiteraard wil ik het Sisi museum dus eens gezien hebben.

06. Ontdek museum Albertina
Surrealistische kunst in het paleis dat vroeger toebehoorde aan hertog Albert Van Saksen-Teschen, naar wie het museum ook is vernoemd. Lijkt me wel iets hebben om daar rond te kunnen lopen.

07. De Spaanse rijschool
Uiteraard wil ik, als paardenliefhebber, deze rijschool ook eens bezocht hebben. Om een optreden te kunnen zien moet je maanden van te voren al tickets boeken, maar als alternatief kan je ook de trainingen bijwonen of het Lipizzaner museum bezoeken. I say YEEEEEES!

08. Bezoek de Stephansdom
Want de kathedraal torent mooi hoog uit over de binnenstad van Wenen en ziet er nog eens machtig uit ook. Top.

09. Wandel doorheen de tuinen van slot Belvedere
Een indrukwekkend barok paleiscomplex met uitgebreide tuinen. Leuk om eens doorheen te kunnen wandelen lijkt mij.

10. Bewonder ‘De Kus’ van Gustav Klimt in het Belvedere
Binnenin het Belvedere bevindt zich een kunstmuseum met o.a. werken van Gustav Klimt. ‘De Kus’ is toch wel hét kunstwerk der kunstwerken dat je van hem eens gezien moet hebben. En als je dan toch in de buurt bent kan je maar beter eens een kijkje gaan nemen.

11. Ontdek het Schönbrunn paleis
En of er wat te ontdekken valt. Het hele gebied, inclusief de tuinen, is zo’n 170-tal hectare groot. En het is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Wow! Niet voor niets één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Wenen dus.

12. Kunst leren appreciëren in het MuseumsQuartier
Het MuseumsQuartier, afgekort MQ, is een groot en modern complex in Wenen dat volstaat met musea en culturele instituten. Op zich spreken al die tentoonstellingen mij niet zozeer aan, maar de architectuur van de gebouwen vind ik wel indrukwekkend. Het is een buurt die ik hoe dan ook eens gezien wil hebben. En wie weet leer ik er kunst wel wat meer appreciëren.

13. Maak een operavoorstelling mee in The Vienna State Opera House
Opnieuw… indrukwekkend much?

14. Aanschouw de pracht en praal van het parlementsgebouw
Zowel de buiten- als de binnenkant van het gebouw zijn erg mooi gemaakt. Aanrader dus.

15. Palace of Justice
Ook het Weens justitiepaleis zou weleens een bezoekje waard zijn.

16. Maak een Insta-foto van het Hundertwasserhaus
De bekende, kleurrijke appartementen ontworpen door de Oostenrijkse kunstenaar/architect Friedensreich Hundertwasser. Als dat niet insta-worthy is? 😉

17. Bezoek de magnifieke Karlskirche
Terug te vinden op de Karlsplatz, één van de grootste pleinen van Wenen.

18. Kuier over ‘Heldenplatz’
Dit historisch plein in Wenen valt zeker niet te missen!

19. Leef mezelf helemaal uit in de Austrian National Library
De grootste (en misschien ook wel de mooiste?) bibliotheek van Oostenrijk. Wat een droom!

20. Maak een ritje in het riesenrad van Prater
Prater is een mooi groen gebied waarin o.a. een amusementspark in terug te vinden is. In dit park kan je ook een ritje maken in het bekende reuzenrad; de meest beroemde attractie in Prater. Daar wil ik dus ook graag eens in gaan zitten.

21. Rust uit in de volksgarten
Een publiek en schijnbaar ook elegant park waarin je o.a. een herdenkingsmonument voor keizerin Sisi kunt terugvinden. Het is de ideale plaats om even tot rust te komen op een bankje.

22. Slenter doorheen het stadspark
Het stadspark is in Wenen een populair park met monumenten en mooie fonteinen. Volgens mij weleens leuk om doorheen te slenteren.

23. Ga shoppen op de Naschmarkt
Eén van de meest bekende markten in Wenen is de Naschmarkt. Er is een groot aanbod aan fruit, groenten, bloemen, kruiden,… . En je kunt er een hoop typisch Weense producten terugvinden. Zalig!

24. Maak een wandeling naast de Donau
Want dat is gewoon gezellig!

25. Geniet van het uitzicht op de Donauturm
Deze uitkijktoren is maar liefst 250 meter hoog. Een mooi uitzicht over Wenen is dus wel gegarandeerd.

Ik kan alvast niet meer wachten om te vertrekken. Wenen staat al eeuwen op mijn bucket list aangezien het dé stad van de Lipizzaners (mooie, witte paarden) en Sisi is. Dat ik erg benieuwd ben naar hoe het gaat meevallen kan ik dus al wel zeggen! Wanneer ik terug ben zal ik jullie uitgebreid op de hoogte brengen van mijn belevenissen en in de tussentijd kunnen jullie mij voor ‘snellere’ updates volgen op Instagram 😉 Voor nu zullen er op mijn blog voorlopig eerst nog een hoop artikels volgen over mijn citytrip naar Londen. Hopelijk zegt jullie dat ook wat!

Over naar jou nu! Ben jij al in Wenen geweest? 


Liefs, Sarah

Comments (8)

 • Unknown

  14 juli 2017 at 09:28

  Wenen is zo'n leuke stad!

  1. HosteSarah

   17 juli 2017 at 12:08

   Ik ben zo benieuwd 🙂

 • Irene

  14 juli 2017 at 10:33

  Ja de Donau, hoop dat je die van dichtbij gaat zien! Heel veel plezier alvast!

  1. HosteSarah

   17 juli 2017 at 12:09

   Haha. Ik heb de Donau al wel vaker van dichtbij gezien, maar vind dat altijd zo gezellig om ernaast te wandelen. En dankjewel 🙂

 • Glamview

  14 juli 2017 at 15:51

  Ik ben ook eens in Wenen geweest! Echt een prachtige stad is het ^^

  1. HosteSarah

   17 juli 2017 at 12:09

   Ooeh. Ik ben echt heel benieuwd 🙂

 • Evelyne Vergote

  14 juli 2017 at 18:03

  Sachertorte! Deze moet je echt eten als je daar bent. Dat is wel een Weense taart maar ik at ze destijds in Duitsland.. Heerlijk! Ik ben nog nooit in Wenen geweest, maar staat wel op mijn TravelBucketList 😉

  1. HosteSarah

   17 juli 2017 at 12:09

   Yum. Daar kijk ik al naar uit, naar de sachertorte. Haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

15 dingen die je NIET moet doen op Bali

Volgende bericht

The London diaries #1 - Camden, St. Paul's Cathedral en Tate Modern