Cini Minis cupcakes met marshmallow glazuur

Wanneer ik aan cornflakes denk dan denk ik meteen aan Cini Minis. Overheerlijk! De geur van kaneel alleen al doet mijn hart sneller slaan. Om er dan ook nog eens cupcakes van te kunnen maken... Wow! Hemels. Ben jij dus, net zoals mij, ook fan van Cini minis? Dan zijn deze cupcakes gegarandeerd helemaal jouw ding! 

Benodigdheden voor de cupcakes (+/- 12 stuks)
- 160ml melk
- 195g patisseriebloem
- 2tl bakpoeder
- Snuifje zout
- 1tl kaneel
- 200g kristalsuiker
- 120g boter
- 2 eieren
- 1tl vanille extract
- (ong.) 100g Cini Minis
- Kaneelsuiker

Benodigdheden voor het glazuur
- 150g kristalsuiker
- 30ml water
- 3 eiwitten
- 1tl vanille extract

Bereiding cupcakes
Voeg de patisseriebloem, het bakpoeder, het zout en de kaneel samen en zet dat eventjes apart.

Mix de kristalsuiker samen met de boter tot het geheel er licht en fluffy begint uit te zien. Dit duurt zo'n drietal minuten. Vervolgens kun je er de eieren aan toevoegen en moet je ook die mixen tot ze goed zijn opgenomen in het beslag. Voeg nu je mengsel van bloem beetje bij beetje toe terwijl je blijft mixen, en voeg nadien ook de melk toe. Mix tot een mooi, glad geheel.

Schep je cakevormpjes voor 1/3de vol met beslag en voeg er dan 1 theelepel kaneelsuiker en zo'n 3 à 4 stukjes Cini Minis aan toe. Daarbovenop schep je dan nog wat beslag zodat je de Cini Minis niet meer ziet liggen. (Ik vulde mijn vormpjes met 2 theelepels beslag, voegde dan mijn Cini Minis en kaneelsuiker toe, en vulde ze vervolgens opnieuw met 2 theelepels beslag. Dat was net voldoende!) 


Bak de cupcakes zo'n 20 à 22 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, en laat ze dan goed afkoelen voordat je er glazuur opdoet.

Tip! Test of je cakejes klaar zijn door er een satéprikker in te steken. Wanneer die er weer droog uitkomt zijn je cupcakes klaar. Blijft er nog wat beslag aan kleven, dan kan je je cupcakes beter nog eventjes laten bakken.

Bereiding glazuur
Voeg de suiker, het water en de eiwitten samen en verwarm ze au bain-marie op een laag vuur. Blijf constant goed roeren want je eiwitten mogen niet stollen! Als je een voedselthermometer in huis hebt; blijf dan roeren tot het mengsel zo'n 70°C heeft bereikt en haal het dan van het vuur af. Heb je geen thermometer in huis? Na zo'n 4-tal minuten zou de suiker volledig moeten zijn opgenomen in het mengsel en mag je het geheel van het vuur halen.

Mix dit mengsel nu zo'n 7-tal minuten op hoge snelheid tot je een mooi, fluffy glazuur krijgt. Voeg tijdens het mixen ook het vanille extract toe.

Breng het glazuur meteen na het maken aan op de cupcakes. Gebruik hiervoor een spatel of een spuitzak.

Ik werkte mijn cupcakes af door er enkele stukjes Cini Minis op te plaatsen en er wat kaneelsuiker over te strooien.


Veel bakplezier! 

Geen opmerkingen