5x dingen die alleen mij kunnen overkomen

Ik zeg regelmatig dat ik een boek zou kunnen schrijven over de vreemde dingen die mij soms overkomen. Vandaar mijn besluit om er maar eens een artikel aan te wijden. Dan hebben die gekke toestanden die ik meemaak (of waarin ik mezelf verzeil) toch een beetje nut. Gelukkig kan ik er achteraf wel vaak om lachen. Oef!

01. Ik ben géén Go-Pro Hero
Vorig jaar trokken Kristof en ik in januari naar de Bahama's. We wilden ons jaar goed inzetten en een beetje ontsnappen aan de koude hier. Uiteraard was het daar ook tropisch KOUD en droegen de inwoners er zelfs handschoenen, muts, sjaal,... . Halleluja. Maar daar gaat dit puntje niet om. Alhoewel dat ook wel weer typisch was, want wie verwacht er nu koud weer op de BAHAMA'S?! Right? Maar oké. We verbeten de koude en gingen snorkelen op een plaats waar je ontzettend veel verschillende vissen en mooi koraal zou kunnen spotten. Aangezien Kristof niet zo'n held is met camera's en nooit echt de mooiste beelden schiet (wait for it...) besloot ik de Go-Pro maar te bedienen tijdens het snorkelen. Ik ben naar scholen vissen toe gedoken, heb close-ups gemaakt van koraal, heb alle moeite van de wereld gedaan om stil te blijven hangen tussen de wilde golven om toch maar mooie, heldere, stabiele beelden te kunnen hebben,... . Blijkt dat ik de hele tijd NIET gefilmd heb. Dus de hele periode dat ik dacht dat ik aan het filmen was... was ik dat dus niet aan het doen. Toen ik dacht de camera uit te zetten, zette ik hem dus eigenlijk pas aan. Nice. Not! Bovenstaande foto is zo goed als het enige beeld met daarop een vis dat ik heb overgehouden aan die dag. Al die speciale, mooi gekleurde vissen en uniek koraal heb ik dus niet op beeld staan. Zo jammer!

02. Mijn lijf besloot te stoppen met ademen in het drukke Parijs
Nog een reis-gerelateerde belevenis. Enkele jaren geleden ging ik met Kristof op citytrip naar Parijs. We parkeerden de auto net buiten de rand van de stad en deden in Parijs zelf alles met de metro. Puur omdat Kristof niet met de auto in Parijs wilde rondrijden. Allemaal goed en wel, tot ik op een gegeven moment opeens niet meer kon ademen toen we ondergronds stonden te wachten op de metro. Super gênant. Het was er extreem druk en mijn lichaam besloot opeens, tussen al die mensen die stonden te kijken, te stoppen met ademen. Zo erg dat ik naar de dichtstbijzijnde vuilbak moest rennen omdat ik begon te kokhalzen. Van gênant gesproken, huh?! Telkens wanneer ik nadien opnieuw in de metro wilde stappen gebeurde het overigens opnieuw, waardoor we de taxi terug naar de auto hebben moeten nemen. Kostelijke bedoening. Maar ik kon er écht niets aan doen. Géén idee wat er daar aan de hand was met mijn lijf. Gelukkig heb ik, na Parijs, geen problemen meer gehad met metro's. Pfiew.

03. Ik bakte ooit cupcakes met zout i.p.v. met suiker
Yup. Wat kan ik daar nog meer over zeggen? Lekker was het niet. Haha.

04. Kristof werd 30 en ik moest... met spoed naar de tandarts
Ik had het mij helemaal anders voorgesteld, die 30ste verjaardag van Kristof. Ik wilde cadeautjes inpakken, versieren, feest vieren, samen genieten,... . Heb ik op die dag toch wel geen vre-se-lij-ke tandpijn zeker. Serieus. Dat had ik nog nooit meegemaakt. In mijn My Life In Pictures heb ik het er al over gehad, maar woah. Een gebeurtenis die ik niet snel ga vergeten omdat ik er zoveel pijn door heb gehad. Opnieuw geen idee wat er precies aan de hand was want ik was nog maar enkele dagen daarvoor bij de tandarts geweest en alles was in orde. Heel speciaal dus dat ik opeens zo'n pijn kreeg en er plots besloten werd één van mijn wijsheidstanden te trekken. Yup! Happy 30th birthday to Kristof!

05. De verkeerde trein nemen? Check!
Ik ben een ramp met treinen. Of ja, niet echt een ramp. Maar toch. Ik hààt die dingen. Soms splitsen ze opeens en blijk je dan in het foute rijtuig te zitten. Soms stoppen ze wegens problemen in een ander eindstation. Soms moet je 1000 keer overstappen. ... . Het is niks voor mij! Pure stress! En hoewel ik al vaak de trein heb genomen zonder problemen, is het mij toch ook al twee keer overkomen dat ik op de foute trein zat. Jawel. Eén keer belandde ik terug in mijn startstation (ja, héél raar). En één keer stapte ik op, ging ik zitten en vroeg ik aan de man voor mij of de trein ook zou stoppen in station x (je-weet-wel, voor de zekerheid). Blijkt dat ik op de foute trein zit, sta ik gehaast op en... begint te trein te rijden. Yup. Gelukkig was de man die voor mij zat echt super lief en heeft hij mij zelfs helpen overstappen op de juiste trein. Want blijkbaar is dat nodig bij mij. Haha.

Wat is iets dat alleen jou kan overkomen? 

Liefs, Sarah

8 opmerkingen

 1. Dat van die treinen klinkt heel bekend, gaat bij mij ook zo vaak fout ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. Echt? Stiekem ben ik echt wel blij te horen dat ik niet de enige ben die daar problemen mee heeft ;)

   Verwijderen
 2. Leuk artikel, ookal wil ik niet lachen met de dommigheden die jij tegenkomt ;) Ik kom dat met de trein soms ook tegen. Ik was eens vergeten over te stappen :o

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch fijn om te weten dat ik nie de enige ben die zulke dingen uitsteekt dan :)

   Verwijderen
 3. Wat balen zeg van die Go-Pro beelden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daarom vind ik het openbaar vervoer dus eng. Ik ben altijd bang dat ik m'n halte / station mis. Toen ik nog studeerde (oh wat ben ik oud) zaten m'n vriendinnetje en ik regelmatig terug op de trein naar huis. Gewoon omdat het station in Lokeren zo verwarrend was, met dat halve spoor. Raar.
  En dat van die foto's zou ik ook hebben. Of dat je denkt dat je echt prachtige foto's maakte en dat alles wazig is. Of dat je vriend een keer onder je door zwemt om een "sexy" foto te maken en het écht ALLESBEHALVE charmant is. Happens all the time bij mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. Héél herkenbaar allemaal. Ik ben al miljoenen keren thuis gekomen met de gedachte dat ik topfoto's op mijn camera had staan... die dan allemaal mislukt bleken! En die zwembadfoto's proberen we ook i e d e r e keer opnieuw. Telkens met slechte (inderdaad allesbehalve charmante!) resultaten. Hahaha.

   Verwijderen