10x waar ik gelukkig van word

Sinds enkele dagen heb ik last van een zwaar gemoed. Niks zit mee en ik krijg steeds meer migraine, en bekkenpijn, (en noem maar op). Ik zie het allemaal maar somber in tegenwoordig. Het zit me tegen. Vandaar dat ik even een artikeltje wilde wijden aan de positieve dingen in het leven. Dit zijn 10 dingen waar ik wél gelukkig van word. Alleen het schrijven van deze blog alleen al maakt me alweer iets vrolijker!

01. Een terrasje doen
Gezellig op een terrasje gaan zitten wanneer het mooi weer is (en het niet te druk is!), een lekker drankje daarbij en genieten maar. Ik vind het dan ook fijn om naar de voorbijlopende mensen te kunnen staren. Altijd zo interessant.

02. Paarden
Dieren in het algemeen kunnen mij erg gelukkig maken, maar paarden hebben toch een speciaal plekje in mijn hart. Al zolang ik mij kan herinneren ben ik gepassioneerd door alles wat met deze dieren te maken heeft. Ze zijn zo zachtaardig en geven mij telkens opnieuw een rustgevend gevoel. Het effect dat ze op mij hebben is bijna magisch.


03. Schilderen / Tekenen
Ook schilderen of tekenen kan mij enorm tot rust brengen. Een blad papier en een potlood of wat verf, en dan gewoon tekenen wat er in mij opkomt. Het is één van de weinige manieren waarbij ik mijn hoofd volledig kan legen. Heel aangenaam dus.

04. Netflix
Netflix in combinatie met mijn bed (of de zetel), wat snacks en voldoende drankjes. Heerlijk!

05. Reizen voorbereiden
Wanneer ik weet waar mijn reis naartoe gaat dan vind ik het ontzettend fijn om alles tot in de details voor te kunnen bereiden. Dan zoek ik graag alle bezienswaardigheden op, maak ik lijstjes van wat ik allemaal wil doen, kijk ik welke lekkere restaurantjes er in de buurt liggen,... . Super plezant.

06. Mijn koffer inpakken om op reis te vertrekken
Ik zou echt maanden op voorhand al kunnen beginnen met het inpakken van mijn koffer. Zo fijn om outfits uit te kunnen zoeken en om na te kunnen denken over wat je best wanneer kunt aandoen.


07. Lekker zittende kledij
Inclusief ondergoed en sokken. Als mijn kleding makkelijk zit dan voel ik mij zoveel beter dan wanneer er iets knelt of constant verdraait zit of ... . Vooral wanneer ik thuis ben kies ik voor 100% comfort. Hoe lelijk mijn outfit er dan ook uitziet. Sorry not sorry.

08. Een goed boek in combinatie met een lekker kopje thee
Niets zo fijn als jezelf te kunnen verliezen in een goed boek. Een lekker kopje thee daarbij en meer heb ik dan niet nodig. Helaas maak ik hier steeds te weinig tijd voor. Daar moet dus dringend verandering in komen!

09. Wakker worden zonder wekker
Hoe vrolijk ik het geluidje van mijn wekker ook maak, ik word telkens weer chagrijnig wakker door mijn alarm. Ik heb extreem veel slaap nodig (aangezien ik nogal wat medicatie neem tegen o.a. migraine) en daardoor valt de wekker altijd extra tegen bij mij. Wakker worden zonder wekker bezorgt mij dan altijd 100x minder stress, minder hoofdpijn en sowieso een aangenamer begin én een soepeler verloop van mijn dag omdat ik niet zo moe ben. Alleen maar voordelen dus.

10. Een proper, opgeruimd huis
Rommel en vuil = chaos = stress! Ik kan absoluut niet tegen een rommelig, vuil huis. Daar krijg ik echt de kriebels van. Dat is meteen ook één van de (miljoenen) redenen waarom ik niet kan wachten om uit huis te gaan. Dan kan ik al mijn spullen een eigen plaatsje geven, alles opruimen zoals ik dat wil, een eigen poetsroutine te creëren,... . Hemels! Ik kijk er zo naar uit!

Waar word jij gelukkig van?

Liefs, Sarah

9 opmerkingen

 1. Gelukkig worden van reizen plannen en voorbereiden ken ik. Wat vervelend dat het de laatste tijd niet zo lekker gaat, ik hoop dat je je snel beter voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wanneer ik thuis ben en niemand verwacht loop ik hier ook in de meest vreemde combinaties rond. Als het maar goed zit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hele juiste dingen! ik houd als ik sad ben ook sowieso van lekkere comfy kleding en eten en leuke vlogs, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja meis, het valt beslist niet mee... Ik hoop dat je inmiddels je weer beter voelt en een beter gemoed hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Sarah,

  Vervelend om te lezen dat je klachten als migraine en bekkenpijn ervaart. Kort geleden heb ik een artikel gepubliceerd wat wellicht interessant voor jou is. In deze artikel ga ik namelijk in op de verschillende oorzaken, gevolgen en mogelijke behandelmethoden bij bekkenpijn.

  Wat velen niet weten is dat een scheefstand van het bekken verschillende lichamelijke klachten met zicht kan meebrengen zoals de klachten die jij omschrijft: migraine, pijn aan het bekken, maar ook hoofdpijn, rusteloze benen, nekklachten, etc. Door de scheefstand compenseert het lichaam namelijk met andere gebieden waardoor er extra spanning op spieren en pezen wordt uitgeoefend wat dus leidt tot verschillende klachten...

  Het artikel is te lezen in onze kennisbank: https://www.kpr.nl/kennisbank/bekken/pijn-bekken/.

  Wellicht dat jij en anderen die deze klachten ervaren, meer informatie erover kunnen lezen! In ieder geval ga ik jouw blog volgen ^.^

  Groetjes,

  Dalicia van Osch

  BeantwoordenVerwijderen